Saper91 Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Właśnie problem w tym, że ja bym tą kolbę chciał odkręcić ;) bo zastanawiam się nad składaną. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Trociny zmieszać z masą plastyczną, następnie zakleić, nawiercić i tą samą śrubą wyrobić nowy gwint. Jest stary zapomniany patent radziecki, po prostu owinąć śrubę szmatką i taką wkręcić, prowizorka, ale działa. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Saper91 - Jak chcesz składaną zamontować? I jaką? Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Jedyna jaka chyba do tego pasuje to kolba od AKS ^^. Ale to odległe plany. Troche mnie to rozdrażniło, bo naweet nie użyłem dużej siły, żeby odkręcić tą śrubę i poszedł gwint... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Jak chcesz to mam na spył ramówkę od AKS-74 :) Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Potrzebuje korpus do tej repliki, można gdzieś go dostać? Mam aksa i mogę się zamienić ;p. Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 na gunfire masz http://gunfire.pl/product-yid-1152190110-M...S-DO-AKS74.html powinien pasować ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Koonik chyba chciał korpus od AK ze stałą kolbą? Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 A to już inna kwestia. Sam szukałem stałej kolby, z tym, że z kompozytu. Niestety jedyne co znalazłem, to kolby od AKS. mam tu na myśli produkty VFC i Boyi. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Tak chodzi mi o korpus do stałej kolby, mogą być sklepy zagraniczne które wysyłają do polski, ew reichu, irlandi. Sama kolba w ogóle mnie nie interesuje. Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Jak zwykle kolejny problem ;) Chciałem zajrzeć sobie do środka repliki. Zacząłem wszystko odkręcać według instrukcji na YT. Wszystko fajnie pięknie, ale... Ma ktoś jakiś pomysł, jak odkręcić Selektor ognia? już prawie mam tam gołą stal, twardo się trzyma i nie chce się ta śruba odkręcić. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak ją odkręcić to proszę o radę;) P.S. Moglibyście mi podać dł lufy wewnętrznej? i jaka firma najlepiej na preckę? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) Selektor odkręcasz najlepiej kombinerkami. Musisz odkręcić bardzo ostrożnie tą śrubę. Lufa wewn. ma 490 mm, najlepiej kupić Systemy do M16,AUGa. Ma 509mm, jest odrobinę dłuższa od stockowej, owiniesz końcówkę izolką to nikt się nie skapnie ;] Edited March 3, 2009 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) owiniesz końcówkę izolką to nikt się nie skapnie Nigdy bym nie wpadł na to :)<hahaha> akurat dorabiam blokadę rury gazowej i robię przegląd zespołu lufy. Do tej pory nic nie ruszałem, bo osiągi były jak na moje potrzeby wystarczające. Otóż, ten bloczek w kształcie litery L lekko odchyla lufę w przeciwną stronę, powoduje to opór na lufę zewnętrzną i lekkie zagięcie lufy wewnętrznej. Warto poluzować ten element w płaszczyźnie poziomej, dałem dodatkowe podkładki, żeby dociskały komore do GB. Edited March 3, 2009 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 W którą stronę odchyla? Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Masz na myśli ten, który jest tuż przy komorze HU i trzyma, żeby się GB z lufą łączył? Właśnie sęk w tym, że używałem właśnie kombinerek, dość małych, żeby lepiej było to chwycić i nic. Może olejem to psiknę jakimś, jak myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Jeżeli lufa jest obrócona, to trzeba trochę pokombinować. Ja pilnika użyłem, bo miałem źle wykonane wyżłobienia pod bolce. Teraz jest już bardziej proste. Jeszcze trochę się pomęczę przy zakładaniu gumki hop-up i może w końcu będzie prosta. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Troszeczkę uciska w prawo, patrząc przez celownik. Może to powodować bezpośrednie odchylenie strzału w lewo lub sztuczne podkręcanie kulki w prawo, zależy od tego jak kulka się zachowa. DUUUŻaa rada, chinole dali mnóstwo gratisowego smaru do użycia od zaraz, jest on na gumce, widać moje nieinwazyjne czyszczenie nie usunęło tego za pierwszym razem. Śrubki trzymające komorę na klocku do podajnika kulek lubią się wyrabiać. Śrubki trzymające dźwignię komory, również są na plastykowych gwintach. P.S. Kiedykolwiek powiem, że gumka guardera jest dobra...walcie glanem między oczy. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) OK, wybaczcie za 2 posty. Spełniłem swoje pragnienia i po chwili zastanowienia zwałowałem części do RK. Wsadziłem lufkę od stockowego PJ25 i gumkę Guardera...tak już postrzępiona...oraz moje magiczne zdolności nieinwazyjne: poprawienie szczelności i stabilności układu. Testy wykazały znaczną poprawę celności i zasięgu. Obecnie maksymalny zasięg skuteczny waha się pomiędzy 50, a 40 metrem. Średni zasięg skuteczny to 40m. Kulka na Guarderze wznosi się ponad linię celowniczą. Kulki 0.25 GFC. Celność słupek na 30m średnicy 10cm trafiony 4/10 bez wstrzelania się. Po wstrzelaniu 8/10. Przyznam się, że pozytywnie byłem zaskoczony. @Edit: Lubi podawać po 2 kulki. Myślę, że przesadziłem z stabilizacją komory w Gearboxie. Edited March 4, 2009 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Penio, ostatnio na strzelance pojawił się u mnie ten sam problem, podawania po 2 kulki z mid-capów. Z tym, że nie mam pewności, czy u mnie to nie przez to, że miałem pomieszane kulki 0.2 z 0.25 zaznaczam, że to po tym, jak próbowałem go rozebrać. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Mid capy mi szaleją i nie podają kulek, więc nie mogłem sprawdzić. Ogólnie ja jadę na realcapach STARa, złego słowa nie mogę powiedzieć na nie. Muszę go rozebrać w wolnej chwili i przebadać dokładnie dyszę i połączenie komory z GB. Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Hehe mi też nie podawały. Ale po zalaniu ich silikonem działają zgrabnie. Znalazłem jeszcze jeden patent. Ten dzndzel, który jest na końcu sprężyny w magazynku i popycha kulki. On jest trochę za gruby, ja go spiłowałem, żeby się nie blokował. Teraz wszystko śmiga ;) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ja już piłowałem otwór i szyny w magazynku, podczas akcji rzucałem magazynkiem o drzewa, ziemię, w kumpli...raczej odblokowywał się na 2-5 kulek, no ale...nie zmienia to faktu podawania 2 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Panowie jakie locapy polecacie ?? Maja dobrze podawać kulki i sztywno siedzieć. Testowł ktoś może locap classic army? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Owszem, ja z takich strzelam. Przy standardowym zaczepie boyi nie zamykały się, więc zmieniłem go na zaczep cymy. Są dłuższe niż inne low i mid capy, z wyglądu nieco plastikowe, ale działają genialnie - super silna sprężyna, wchodzi dokładnie tyle kulek ile podaje CA. Nadają się do dużego rofa, ogólnie najlepsze low capy, z jakim strzelałem - w działaniu nie gorsze od choćby vfc Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Penio, jakie masz te mid capy? PJ'ty? Bo jeśli tak, to nie widzę innej opcji, jak zalać to silikonem. U mnie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts