Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanie do użytkowników BDU Woodland

Recommended Posts

Mam obydwie wersje napewno w grubszych bedzie CI cieplej ale rip.. szybciej schna czasami jak wyjezdzam na miecha w wakacje do lasu i z kumplami sie naprrzyklad przeprawiamy przez rzeke lub cos w tym stylu wychodzisz i raz dwa i masz sucho. Uzytkuje je juz 4 lata i narazie mam tylko troche szwow ale to zewzgledu ze je mocno uzywam a tak pozatym to dobry wybor :D

Mam spodnie grube, a z rip-stopu bluze. Szczerze mowiac, to raczej nie bedzie roznicy w spieraniu, jesli bedziesz pral je recznie i w odpowiednich warunach ( jak to juz kiedys bylo pisane Ludwik rulez :lol: ). A do uzytku polecam wlasnie zestaw spodnie - grube M65, bluza rip-stop ( tylko troche wieksza, bo na jesien/zime dobrze zmiescic jeszcze cos pod spod :wink:

Rozni producenci sa tylko jesli brac pod uwage produkcje na rynek cywilny. Przy mundurach kontraktowych nie ma podzialu. Lepiej brac te drugie(nowy piekielnie trudno dostac ale uzywki w dobrym a nawet b. dobrym stanie dostaniesz na demobil.pl). Niby material ten sam a jednak lepszy(lzejszy, przewiewniejszy - mowie o rip stopach) i do tego mniej sie spiera.

hooah,

Tak, są dwie wersje BDU, all weather i tropic- znaczy sie NYCO i rip stop, jak tam kto woli. Spierają sie tak samo, de facto rzecz biorąc po roku "wojkowego" użytkowania sa do wyjebania. Rip stop do tego sie po prostu rozwala, ja swoje kontraktowe rip stopy Igo typu(100% cotton) musiałem pozszywać w 8 miejscach chyba. Ale tak to już jest.

CO do firm, jeśli chodzi o kontraktowy stuff, to nie ma zadnej różnicy, wszystkie sa takie same- skład materiału, krój i scieg są ujęte w kontrakcie, różnią sie tylko fiormy. Natomiast kopie na rynek cywilny siłą rzeczy musza sie różnić od kontraktowych, a co za tym idzie są odpowiednio gorsze.

W sumie jak ktoś używa BDU raz na tydzien to jeden chuj co kupi.

pozdrawiam

kapral

Używam woodlanda SPEC-FORCE kupionego w military.pl, ripstop 60%bawełna 40% polyester. Po roku noszenia (w łikendy i na zlotach) i kilku praniach kolory straciły troszkę soczystosć. Ta wade rekompensuje wytrzymalosć - wielokrotnie zdzieralem sobie skore na rekach lub nogach "przez mundur". Osobiscie preferuje go np. nad "piżamowate i mięciutenkie" mundury bundeswery

A ja swoje spodnie bdu mam 6 lat. Używałem ich przez 4 lata kiedy chodziłem na ryby ze spiningiem. Przez ten czas przeżyły istne piekło (przeszedłem w nich setki km przez krzaki i zarośla nadrzeczne, kąpały się w niejednej rzece). Teraz używam ich do ASG. Są w stanie niewiele pogorszonym od nówki. Wczoraj przeżyły wstrząs - nakleiłem na nie wzmocnienia z kordury. Spodnie są w lekkim szoku :D

Pozdrawiam

PA.

PS. Zamiast podpinki używam grubszych spodni od dresu i jest ciepło.

hooah,

Panowie, nie porownujcie M65 do BDU. PO piierwsze, 65tki to zimowe grube spodnie(swoja droga, wcale nie schna szybciej), co prawda to prawda, sa kurewsko wytrzymale, ale BDU to lekkie, przewiewne spodnie, i szczerze mowiac nie ubralbym w lato na poligon 65tek.

Chyba ze lubie saune.

pozdrawiam

kapral