Ravenkan Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Bell to 100% kopia Tanaki - będą pasować. Dają mniej więcej tyle, że masz 650fps po nabiciu gazem, 600 po 5 strzałach, 500 po 10 ;] Ktoś gdzieś wypisał swoje wyniki po zainstalowaniu tychże dodatków. Wg. mnie opłaca się je instalować tylko jeśli myślisz o zewnętrznym zasilaniu z butli. Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 (edited) dlugi mag + powtarzalonsc wiecej gazu, mniej ladowania wyglad mozna powiedziec ze likwiduje potrzebe posiadania dwojnogu - slabo gaz trzyma dla niektorych dlugi mag to klopot (?) powtarzalnosc sie konczy po 11-12 kulce ( na 25) tyle co wiem z neta na temat dlugich teraz ode mnie na temat krotkiego + porecznosc ( nic ci nie wystaje) trzyma lepiej gaz w miare dobra powtarzalnosc (do 7-8 ) nie ma klopotow z syfonowaniem sie ( wyczytane z neta) - malo ammo (10-11 max) co mniejwiecej 9 kulek ladowanie gazem szybko caly mag zchodzi (najlepiej miec z 3 magi) kiepski do tunningu ( chodzi o system sold shoot i podobne) reasumujac: ja mam krotkiego maga i mi narazie pasuje. teraz kupuje drogiego i zakupu nie zaluje. tyle co do magow. te bore upy nie sa mi potrzebne, wiekszosc z teamu ma repliki przystosowane do cqb wiec te 530 fps ( w realu kolo 510) mi starczaja zupelnie. ale sa kompatibilne z bellem. ( sry brak pl liter) narazie tyle, jak by cos to postaram sie rozchwiac wiecej watkow :) Pozdrawiam Jarhead Edited July 8, 2009 by tkn07 Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Czy do przerobienia m700 na co2 są potrzebne jakieś części czy wystarczy adapter na kapsułę? Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 co do co2 zobacz temat ktory zrobilem ( kjw m700 co2 czy jakos tak) tam masz wiele danych na ten temat.Planuje zamontowac cold shoot'a w pazdzierniku. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 wczoraj dotarł do mnie magazynek (tanaka) i zestaw uszczelek (G&G). Mam problem: co parę kulek jeden strzał jest słaby (max 20m) i mocno skręca/leci w lewo. Słaba podatność na działanie systemu hop up. Strzelam pestkami z capri o,35g, słaba powtarzalność (tak na oko xD) nie wiem czym jest to spowodowane, bardzo proszę o pomoc. Chyba jednak mam ten "gorszy egzemplarz" Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 jak używasz pestek, to się niestety nie dziw... Jak coś to MB, G&G lub blaster Devil. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 i jak narazie to muszę popracować nad centralnym umiejscowieniem lufy (z gumka) w komorze hop-up, kulki podkręca pod koniec troszkę w prawo Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 przy wymianie wlasnorecnie gumek uwazaj na ta co osadzasz w lufie. i nie zapomnij jak byla gumka glowna HU osadzona, ja za pierwszym razem wsadzilem na odwrot xD pestek odradzam. ja uzywam z g&g. A i po umocowaniu lufy tak ze ta gumka na niej jest w miejscu gdzie masz pokretlo, nie krec lufa wew. poniewaz wtedy od nowa musisz ustawiac ja ;p sry brak pl liter ( na lapie siedze). co parę kulek jeden strzał jest słaby (max 20m) a jak z reszta. sprawdzales mniejwiecej zasieg? pytam w celach porownawczych. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 max zasieg nawet nawet, ale nie mierzylem, 60m bedzie xD. jak tak dalej bedzie to będę sprzedawal maga i uszczelki a m700 na części :cry: jak by ktoś był zainteresowany to mozna pisac na pw lub na maila: pawel.kotas0412o2.pl. co do ceny to idzie sie potargowac ale za maga - prawie nowy to ze 220zł bym chciał, ale targować sie nie zaszkodzi sory ze w tym dziale xD i sory za brak pl znakow Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 (edited) Już wiem co było powodem nierównego podawania gazu. Sprężyna znajdująca się w ryglu odkręciła się. Powtarzalność znacznie wzrosła, ale dalej męczę się z usadzeniem gumki hu w centralnej pozycji. Może ktoś ma na to sposób? Edited July 26, 2009 by pawelkotas0412 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Ja dostałem poprostu wadliwy model, trza było naciągnąć sprężynkę młotka który uderzał w aktywator magazynka, uszczelnić hopsiup, wymienić uszczelkę zamka i okleić magazynek izolką bo niedokładnie był osadzony w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
jawor_one Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 a więc moje pytanie, czy jeśli kupię m700 bella + mag od tanaki + zestaw uszczelek to czy będę miał dobrą jak na snajperkę powtarzalność strzałów i czy to wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Przydałaby się jeszcze precka. Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Co do r 700 bella. mag Tanaka, gumki hu z g&g i precka 6.03. tyle starczy by nazwać to "para snajperką". Pozdrawiam Jarhead Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 komis: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=74550 Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Witam Mam pytanie mianowicie nie mogę poradzić sobie z odkręceniem lufy zewnętrznej ani wyjęciem komory HU jak to zrobić prosze o pomoc!! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 hmmm ściągasz łoże> wyciągasz piny z komory> i przekręcasz/ ciągniesz> lufę zewnętrzną> ( teraz komora, piny już wyciągnięte)odkręcasz taki gwint ( nie przeoczysz go ;d) i wyciągasz komorę razem z lufą z karabinu. Niezapomnij odciągnąć zamka do tyłu zanim wyciągniesz komorę. Pisałem z pamięci więc przepraszam za ewentualne błędy ;) Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 W moim magazynku jak się okazało po włożeniu do wody, gaz uciekał tyłem - po wciśnięciu zbijaka gaz zamiast uciekać przez "podajnik gazu" to uciekał w około tego "kowadełka". Metodą na tą bolączkę jaką ja zastosowałem jest wymiana wszystkich O-ringów w magazynku i solidnym nasmarowaniu gęstym smarem teflonowym. Uszczelki kupiłem odrobinę szersze dlatego w miarę to jakoś wszystko trzyma ten gaz. Kolejnym problemem jest luz magazynka( nic dziwnego ze nie ma powtarzalności skoro magazynek chodzi jak chce) w tym celu okleiłem magazynek taśmą izolacyjną oraz zamontowałem mocniejszą sprężynkę w zatrzasku który uwalnia maga (dzięki temu mag jest dociskany do "końca " miejsca na niego przewidzianego, u mnie chodził wschód-zachód, północ- południe teraz jest w miarę ok) Kolejną modyfikacją było spodkładkowanie oraz wymiana spręzynki na twardszą pod tym miedzianym podajnikiem gazu który łączy sie z gumką w "bolcie" - dzięki temu "dziubek" ten mocniej dociskany jest do gumki co wpływa na lepszą szczelność W moim egzemplarzu który otrzymałem była rozerwana gumka Hu narazie czekam na wzmocniony zestaw G&G jak go zamontuje to napisze co sie poprawiło. W karabinie obecnie montuje system C02 (dzisiaj miały być pierwsze próby niestety poddał sie regulator i gaz wybił w nim dziurkę, musze sie zaopatrzyć w nowy) :cry: W przyszłym miesiącu zamontuje w tanace lufę 6.01 650mm oraz zajmę sie modyfikacjami HU oraz napisze recenzję i jakie ogólnie wrażenie sprawia tak zmodyfikowany karabinek. Projekt jest projektem typu low-budżet więc jak narazie koszty jakie poniosłem to: - 450zł - cena broni - 10zł - wymiana wszystkich uszczelek na nowe - 120zł - zestaw C02 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Jeżeli będziesz miał lufę 6.01 PDI to rzeczywiście low-budżet ;). W jaki sposób skompletowałeś zestaw CO2 za 120 zł? Jeżeli możesz podaj dokładnie co kupujesz i gdzie. Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) kupiłem lufe EdGi przepraszam za wprowadzenie w błąd lufa ma 629mm a nie jak pisałem 65cm to w ramach ścisłości. * w moim mniemaniu low-budżet to znaczy ze za cene 1000zł (czyli cene aega) będe miał powtarzalny , celny , łatwo "przeładowywujący sie" oraz "umownie szybkostrzelny" karabin snajperski. (wczesniej miałem Maruzena type 96 zmodzonego to 650fps ale z racji na ciężkość w naciąganiu mocnej sprężyny wybrałem gazówkę) * co do zestawu co2 jutro kupie nowy regulator i zobaczymy co będzie, bo jak pisałem wczesniej kupiłem wadliwy.. A i co najważniejsze w tym "fachu" Tanasie udało mi sie wyciszyć prawie do ZERA a spring z 380% robił hałasu co niemiara... Pozdrawiam :poddanie: Po pierwsze: Kolor czerwony (i zbliżone) jest dla modów! Proszę używać innych! Po drugie: istnieje funkcja raportowania postów do moda! To taki przywoływacz. Wątek o M700 Bell nie jest jedynym na tym forum i nie mam obowiązku go śledzić 24 na h Po trzecie: jak niby mam karać nabijaczy postów??? Linijką po łapach czy od razu bana :-F :wink: Viper Edited October 4, 2009 by viper-rt10 Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Teraz ja mam mały problem i zapytanie ; ) A mianowicie ze swojej m700 wystrzeliłem nie więcej jak 600 kulek, i tu awaria, mianowicie jak trzymam karabin prosto, albo w górę to nie ma mocy, jest tylko "bulllp" a kulka wypada z lufy przy następnym przeładowaniu. gdy karabin jest lufą skierowany w dół to strzał wydaje się być normalny, moc jest chyba dobra, zasięgu nie mam jak sprawdzić bo nie miałem wystarczającej górki pod ręką ;D Jak ktoś miał coś podobnego, albo domyśla się co to, prosiłbym o pomoc ; ) I teraz moje pytanie; co muszę wymienić, żeby karabin był dosyć niezawodny (nie psutliwy :D) a zasięg w spokojny, bezwietrzny, letni dzień wynosił ok 70m ; D Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 1 Wygląda to na nieszczelność, nabij maga gazem włóz do wody zobacz czy nie ucieka gaz 2 sprawdz wszystkie uszczelki czy nie są popękane, naderwana w magu i w bolcie 3 rozkręć maga i zobacz czy wszystkie części są na miejscu (u mnie spadła np zawleczka z kowadełka) 4zobacz czy uszczelka w bolcie jest ok 5 przeczyść lufe może jest zasyfiona 6 sprawdz komore hu i gumke czy czasem ona nie blokuje kulek Aby był powtarzalny i celny to przeczytaj moje posty i zrób to samo i będzie GIT. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Dalej ciekawi mnie napęd CO2 za 120 pln... < info proszę> A tak btw. mały ott do któregoś tam posta przedtem: BELL ma na stocku 6.03 mm lufę :D Ale z tego taka prec jak ze mnie szturmowiec :uśmiech: Pozdrawiam :strach: Jarhead :strach: Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 rugby dzięki wielkie za pomoc, jutro przy nim pogrzebie, bo dzisiaj już późno i w końcu trzeba odespać stalkera ;DD no to tak rozkręciłem dzisiaj mój karabin. Na początku z magazynka uciekał gaz, w bardzo małej ilości (malutki bąbelek raz na 5-10 sec) rozkręciłem go, skręciłem, i już nie uciekał. komora hop up i gumka jest cała, rozkręciłem bolta tam też jest wszystko na swoim miejscu z tym że napisałeś żebym sprawdził tam uszczelkę na którą się nie natchnąłem, w której części bolta są te uszczelki? ; > Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 no to tak rozkręciłem dzisiaj mój karabin. Na początku z magazynka uciekał gaz, w bardzo małej ilości (malutki bąbelek raz na 5-10 sec) rozkręciłem go, skręciłem, i już nie uciekał. komora hop up i gumka jest cała, rozkręciłem bolta tam też jest wszystko na swoim miejscu z tym że napisałeś żebym sprawdził tam uszczelkę na którą się nie natchnąłem, w której części bolta są te uszczelki? ; > dociśnij magazynek do góry i do przodu za jakieś dwa-trzy tygodnie napiszę jak zrobić zasilanie co2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts