Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hallo!!!

Jaki silnik najlepiej kupić do sprężyny m120

w miarę szybki i po przystępnej cenie ???

To zależy jaki masz stockowy silnik. Większość chińskich silników, jak montowane w G36 JG, daje radę przy M120 bez żadnych problemów.
Posted

gearbox v.2 ,a silnik mam stokowy z mp5 JG 2 gen. i wlasnie cos niebardzo daje rade. Strzela tylko gdy batka jest naładowana na full, a po jakis 500 bb`s juz wogule nie naciaga sprezyny.(bateria tez stokowa w dobrym stanie na m110 daje rade)

Wogule to zważaj na ortografię/Antol

Posted

Link coś nie działa, ale zapewne chodzi ci o ten G&P.

Miałem EG1000 i był wg mnie rewelacyjny, co do G&P to z nimi jest niestety różnie. Uprzedzając pytania... Tak miałem porównanie w obu przypadkach na m120 guardera.

Posted
Strzela tylko gdy batka jest naładowana na full, a po jakis 500 bb`s juz wogule nie naciaga sprezyny.(bateria tez stokowa w dobrym stanie na m110 daje rade)

Może jednak czas wymienić baterię? Tez mam taką jedną co na M100-110 bangla bez problemów ale na M120 prawie wcale. A druga daje radę spoko ;)

Posted

Kolego - zachowaj swoje rady dla siebie.

Przy takiej sprężynie nie ma w ogóle sensu wsadzać MAGNUM. Jeśli już Systema TURBO, ale to drogie silniki. Polecam EG1000, a jak dostaniesz to EG1300 ;) Ja sam teraz testuję Guarder High Speed Revolution ( 170zł ) i polecam gorąco. Daje świetny ROF.

Posted

Guardery revolution rzeczywiście są potężne ;) na kałaszu CYMY z nowej serii chrono pokazał mi 22kulki na sekundę przy 380fps'ach. Niestety mają niski moment obrotowy i powyżej M120 już nie dają rady.

Jednak tak jak to już zostało wcześniej powiedziane - bez sprawnej baterii to i najlepszy silnik długo nie podziała :F

Posted

Czy eg1000 jest dobry do m120 to nie jestem przekonany...Nie mówię, że nie, ale ja mam w stockowej tm'ce eg1000 a kumpel w g&p włożył m120(silnik też g&p) i na tej samej baterii on ma podobny(może nawet minimalnie większy)rof na 120 jak ja na m90.

Posted (edited)

Stockowo w G&P są łożyska kulkowe, a w TM są ślizgi plasticzane.

Łożyska mają duże znaczenie przy rofie.

Pytanie też czy on ma cylinder typ 0 czy typ 1, i jaki ty masz cylinder.

Tu raczej chodzi o porównanie na takiej samej, lub bardzo zbliżonej konfiguracji.

Najlepiej kupić silnik systemy Torque Up i po sprawie :) .

Edited by ravic
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Panowie który lepszy do M120 do G36 :

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1993

czy:

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2155

czy:

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=419

Zależy mi na tym żeby była dobra szybkostrzelność( kosiarka) i żeby ciągnął bez problemowo sprężynę.

Bateria jaka będzie zastosowana to liPo 11V 2000mah ( jak wejdzie, ewentualnie mniejszy amperaż)

Zębatki.... jeszcze nie wiem ale myśle nad super torqu up CA i łożyska kulowe.

Co o tym sądzicie ??

Czy zastosowanie spowalniacz popychacza będzie konieczne ??

Edited by NeOcRoN
Posted

Wziąłbym Silnik krótki High Speed Revolution (40000 rpm)

Guarder + zębatki high speed i masz takiego rofa, że szkoda gadać :mrgreen:

Tylko szkoda, że na pusto (bo kulek Ci nie nadąży opodawać) :roll: i silnik może nie dać rady bez wielkiej baterii (przełożenie i opory sprężyny 120).

Do 120 lepiej weź STU i baterię 9,6 o jak największej pojemności najlepiej RC i będzie śmigało jak należy. Ew. odpuść silnik i przy dobrej batce i STU nawet na stockowym silniku będziesz miał dobry ROF ;)