Ombre Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Dziękuję Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 No i niestety padła mi klapka wraz z całym mechanizmem zamka... Będą pasowały elementy zamka od m4? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Nasze Lrki z tego co wiem nigdy nie miały klapki otwieranej poprzez pociągnięcie za rączkę przeładowania. Trudno powiedzieć więc czy ten mechanizm się tam pomieści i będzie działać chociaż raczej będzie. W chińczykach jednak i tak jest to kiepska konstrukcja i przestaje działać. Dużo lepiej będzie wymienić sprężynki i w ten sposób to naprawić, no chyba, że ułamała się cała klapka. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Jest jeszcze jakiś sens zakupu tej repliki, jeżeli tak to gdzie? Ile można zapłacić za używkę, tak żeby nie przepłacić? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Gdzieniegdzie jeszcze są dostępne. Trzeba szukać pod hasłem A&K/P&J LR300. Nowe to był koszt 700-800 złotych (chociaż już nowe nie są, a leżakowane - co oznacza, że batka będzie trupem). Kiedyś były promocje i można było wychaczyć taniej. Ile zapłacić za używkę by nie przepłacić? Zależy od stanu repliki i jej modyfikacji, trudno wszystko wrzucić do jednego worka i podać konkretną cenę. Teraz chyba już bardziej bym się skłaniał do zakupu LR300 z Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Witam :) Możecie mi pomóc zidentyfikować ten magazynek. Czy nie jest to czasem mag m4/m16 VN Style? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Magi VN są lekko ścięte na dole a ten mi się wydaję, że jest prosty. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Poszukuje krótkiego maga do mojej Lerki i nie mogę nigdzie znaleźć. Nawet w ostrej wersji jest ciężki do znalezienia. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Coś słabo poszukujesz. Na taiwangunie masz hi, mid i real-capa. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 A nie zauważyłeś że ten mag na taiwangunie jest ścięty? Jak widzisz w podanym prze zemnie zdjęciu Lr magazynek ma prosto zakończoną stopkę. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 To może precyzuj bardziej swoje wypowiedzi, bo nigdzie nie zaznaczyłeś, że szukasz dokładnie takiego jak na zdjęciu. Wracając do pytania - możliwe, że tego konkretnego modelu magazynka w wersji ASG zwyczajnie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Poszukuje krótkiego maga do mojej Lerki... Nie jest sprecyzowane? Mniejsza z tym. Kiedyś mi obił się o oczy krótki mag od LR i dlatego szukam takowej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 To jest zwykły krótki stanag do rodziny M. Poszukaj zwyczajnie pod krótki magazynek m16/m4. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Przecież napisał, że chce taki jak na zdjęciu. Standardowe dwudziestki są "ścięte" mniej więcej równolegle do krawędzi gniazda magazynka. Ten konkretny mag jest prosty. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 W Polsce ciężko o takie cuda, może na ebayu się coś trafi. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Witam. Zastanawiał się ktoś z użytkowników tego cacka, o przykręcenie szyn ris na ten absowy chwyt? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Mój brat użył do tego 2 śrubek i płaskiej szyny od AEPa Cymy. Ma ona długość około 8cm do 10cm. Nie jest zbyt długa ale w sam raz by doczepić doń np chwyt pionowy.Jeśli chcesz mogę ci podesłać zdjęcie jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
joker22 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Witam Przymierzam się właśnie do zakupu PJ 300. Może ktoś napisać jak sprawuje się replika po dłuższym użytkowaniu? Wady jakie zauważył? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Posiadam obie repliki LR300, A&K moja i P&J mojego brata. Obie mają ponad 4 lata. W pudełku różniły się tylko tym, że P&J ma oznaczenia oraz dodatkowo przedłużkę lufy zewnętrznej. Z części wewnętrznych w konfiguracji stockowej różniły się tylko odrobinę, głowica tłoka w A&K nie była łożyskowana a tłok nieodchudzany. Wersja P&J ma pseudo bore-up, tego jestem pewien bo głowica cylindra nie wchodziła do cylindra A&K, z drugiej strony dysza bore-up jest za duża na głowicę cylindra P&J. No ale to pewnie wiesz. W każdym razie jeśli chodzi o wytrzymałość po takim czasie użytkowania, mój szkielet z A&K nadal działa na stokowej sprężynie M125, brat swój rozwalił na M130 i 11V lipo chociaż do tego czasu wystrzeliła taka konfiguracja dobre 3 paczki kulek czyli ponad 10k. Silniki nadal działają chociaż szczotki conieco się już nadkruszyły ale to normalne, po prostu się eksploatują dość intensywnie. Jeśli chodzi o moje zębatki, środkowa straciła jeden ząb ale nie przeszkadzało to zbytnio w ich pracy. W każdym razie wymieniłem. Zębatki P&J nadal są w porządku i nic im nie dolega, łożyska również są ciągle używane. Pojawiały się czasami problemy z selektorem, płytką, rozdzielaczem i spustem, a to coś wypadało przy składaniu a to spust klikał denerwująco. Kwestia poprawienia i ponownego złożenia, to chyba typowy mankament mało dokładnego wykonania chińskich replik, czasem tak się działo bo coś źle poskładałem. Nigdy repliki nie były używane na trzaskającym mrozie, były sporo rozkręcane i na nich się uczyliśmy obsługi AEGów więc sporo usterek mogło powstać z naszej własnej winy i niewiedzy. Nie mniej jednak jeśli chodzi o body wytrwało nie jeden upadek, jedynie farba się wycierała w miejscach takich jak kolba, okolice gniazda magazynka i selektora. Poważniejszy problem był z przednim ringiem, na którym trzyma się chwyt. W replice P&J brata wysunął się on ze swojego standardowego miejsca i nie chciał tam trzymać. Trzeba było kombinować, kleić, podkładać coś, skręcać itd. W mojej replice problem był z miejscem gdzie nakręca się cały front do upper receivera. Zjechałem w tym miejscu nieco gwint przez co teraz front nie do końca dociska się do receivera ale w replice P&J jest ok. Oprócz tego żadnych pęknięć czy luzów na kolbie nie było Quote Link to post Share on other sites
joker22 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Dzięki na taką rzetelną wypowiedz liczyłem. Jakich kulek używacie? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Jakich popadnie ale głównie to P&J i G&G 0.25g i 0.28g. Nigdy nie miałem problemów z tym związanych. Zdarzały się zacięcia w midach ale to już taki ich mankament, nie jest to jednak w żaden sposób związane z samą repliką także nie ma się co sugerować. Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Kto mi zrobi coś takiego? :icon_lol: http://www.popularairsoft.com/primo-and-his-custom-zm-lr300-gas-blowback-rifle Quote Link to post Share on other sites
Prezi2907 Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Odświeżam starego kotleta, jak się te wersje z P&J i G&G mają do wersji EA np z zbrojowni? Link poniżej http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&%20products_id=2412 albo http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&%20products_id=2407 :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 @szuka3 - jak masz pieniążki to nie problem, wszystko się da :v Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Zdecydowanie bardziej bym polecił kupić nowe LR300 od EA niż nowe LR300 A&K/P&J bo to tak naprawdę stare leżaki, stare niedoróbki itd. EA jest nieco nowocześniejsze, z pewnością wykonane z większą dbałością. To będą drobne detale, jak lepiej wyrównane nadlewki w szkielecie, lepiej odlana komora hopa i wiele tym podobnych jak otwory czy łożyska. Nie mniej jednak dzięki temu będziesz mieć potencjalnie mniej momentów, w których będziesz się denerwować na to jak coś zostało wykonane i teraz musisz sam poprawiać. Wersja G&G LR300 była pierwowzorem dla repliki LR300 A&K/P&J, tańsza, budżetowa kopia. Nie miałem jednak G&G więc nie powiem nic na jej temat. Chińczyki kosztowały wtedy połowe tego co kosztowało G&G. W moim LR300 od A&K/P&J (mam dwa) było z tymi niedoróbkami trochę przykrości. Co nie znaczy, że ze starszych A&K/P&J nie zrobisz dobrej repliki, ani nie znaczy to, że EA będzie o wiele lepsze, bo to jednak podobna półka cenowa. Za EA przemawia na pewno odświeżony wygląd w tej samej cenie co chińczyki. Jeśli wolisz klasyczny chwyt przedni to pozostaje stara wersja. Co do bebechów EA to pewnie są równie dobre co te z chińczyków, wystarczy podrasować nieco kable i dodać mosfet - będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts