Ace Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 kiedyś był taki topic założony przez koelge gerarda ale niestety ktoś go zamknął :? tak więc mam pytanie bo tam odpowiedzi nie znalazłem: w jakim proszu [do białych, czarnych czy kolorowych]rzeczy prać spodnie w kolorze camo ? Quote Link to post Share on other sites
MAJKI Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 kolorowych Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Tez by nie sprał kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 W kwestii prania.... niezbyt duża temperatura (od wysokiej lepiej schodzi kolor i materiał się kurczy) i poobserwować jaki proszek używa mama w domu i jaki ma efekt na kolorach. Dyskusja nad wyższością Vizira nad Arielem dobra jest na temat do reklamy.... Btw. Gunner twierdził, że najlepiej wypłukać porządnie ubranie w wannie i prać ręcznie. Rzeczywiście kolory powiiny czuć się najbezpieczniej, choć trudno mi sobie wyobrazić niektórych maniaków podczas ręcznego prania.... :wink: Jakby co chętnie założę galerię. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 hooah, Jak wiadomo, temat: Pranie- kobieta sie ozdezwala. 8) Xie, ja sam piore moje mudnury, niektore stare z viet namu sa bardzo delikatne, nie oddam ich w barbarzynskie rece mojej starszej Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Poczulem sie urazony. Od lat sam sobie umiejetnie wszystko piore, bynajmniej nie wrzucam wszystkiego do pralki, pozatym sprzatam, odkurzam, podlogi myje, gary myje, obiady robie, smieci wyrzucam i ogolnie dzieki powyzszym cechom plus standartowy pakiet dobrych meskich cech - jestem idealem. Tak, znowu pilem. Nie zmienia to jednak faktu, ze nie sciemniam, tylko offtopicuje. Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Kapralu, Grabarzu, Cyniku: Jak zauważyliście (hmm.... a może nie? :wink: ) użyłam wyrażenia "niektórzy maniacy"... od tej pory nie omieszkam podawać was za wzór cnót obywatelskich :D No i oczywiście rozszyfrowaliście mnie: wypowiedziałam się w temacie prania bo taki babski, a jak wiadomo baby to może tylko o praniu mają pojęcie - jeśli w ogóle o czymś, a i to jest wątpliwe.... Kapralu, poproszę o fotki :D przyznam, że otrzymanie pozwolenia prania Twoich skarpetek to wielki honor i zaszczyt. Nie wątpię że robisz to własnoręcznie :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted March 1, 2004 Author Report Share Posted March 1, 2004 co do proszku to chyba dosia :) na metce jest napisane żey prać do 40* więc sie sprać nie powinno... a co do prania ręczengo to zwykłym płynem czy jakimiś wynalzkami ? Quote Link to post Share on other sites
niewiadomoco Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Znowu nie wiem gdzie napisać. Jak uprać plecak (kontrakt WP, kamuflaż wz. 89 "żaba") ? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Wrzucasz do miski z ciepłą wodą, bełtasz plecak ręką aż warstwa błota/syfu odmoczy się/odpadnie, wyrzucasz za okno albo na balkon, żeby się wysuszył, korzystasz dalej. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Ewentualnie dodajesz do wody płatki mydlane / szare mydło. Im mniej ma dodatków, tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Odkopię temat by nie produkować nowych. Otóż jestem niezwykle zadowolonym użytkowinikiem Combat Shirta od CRH i po już 5 "wyjściach" pojawiły się idealne odciski kamizelki z pozostałości potu. O ile estetycznie mam to dosyć głęboko o tyle ciekawi mnie czy to nie niszczy własności materiału termoaktywnego? Meritum postu natomiast to pytanie jak to usunąć? W domu zaraz rzucono propozycję prania, jednak to wariactwo. Moim faworytem jest proste wypłukanie bluzy w letniej wodzie. Co mogą mi bardziej doświadczeni koledzy poradzić. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Znaczy ja tylko powiem, że dla ciuchów pranie jest nie tyle wariactwem co raczej normą. Przynajmniej w moim domu. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 @dexterkrak, wiesz o czym jest mowa. Pytam się o termoaktywną część combat shirta. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Wypierz, ja tam ACSa Massifa wrzucan do pralki na 40*, płyn do prania i 1:57h i mam cudownie wyprane i działające super nadal. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Wypierz w mydle jak wszystko co termoaktywne. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Rozumiem chodzi o szare mydło nijakie "Jeleń"? Pytam dla pewności. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Tak. Tylko to "Biały Jeleń" ale tzw. szare mydło :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts