Sledzikmaster Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Tak mi się wydaje. Niestety nie wiem jakie oświetlenie będzie pasować oprócz surefire x300. Jak by co to służę wymiarami bo mam. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Jak na kopie to nawet nieźle wygląda. Ciekawe tylko z jakiego jest zrobiona materiału i jaka jest jakość samego wykonania, bo optycznie wygląda ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Powiem tak: trzyma się ją naprawdę fajnie i w łapkach, i na nodze. Niestety nie mam jeszcze żadnej latary aby podczepić pod USP więc wszystko lata w środku. Moje największe obawy mogą wzbudzać paski wokół uda - szczególnie te gumki. Nie są w żaden sposób jakby ograniczane czyli mogą się szybko rozciągnąć. Klamry wyglądają solidnie. Jak by ktoś miał jakieś konkretne pytania to służę pomocą. Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Wcześniej w temacie były wypisane kabury jakich się używa w BW, ale ciekawi mnie jedno. Napisane było że KSK i Fernspaher dostali Serpy w wersji CQC, na zdjęciu jest z montażem na molle na kamizelce. Interesuje mnie czy noszą je również na platformie udowej? Czy na udzie to "pełne" Serpy i Safarki 6004 tylko? Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 @Vespi: Co prawda to nurkowie, a nie KSK czy ferni, ale to jeden pies :P Serpa na platformie udowej: Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 (edited) Owszem. Ale na zdjęciu operatorzy KSKp mają kabury Level 3 Tactical SERPA. Moje pytanie brzmiało czy na platformie udowej pojawia się kabura CQC SERPA ? Czy to znaczy, że taka konfiguracja się w ogóle nie pojawia? Edited February 29, 2012 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 No ja raczej sobie nie przypominam żadnego przykładu, więc pewnie nie, choć w tych paru tonach fotek może i by się coś znalazło. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Konfiguracji jest dużo w zasadzie każdy może nosić to inaczej, tak jak jemu jest wygodnie. Dostępna jest nawet płyta montażowa - adapter do noszenia Safarek na kamizelkach IdZ. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 @Sledzikmaster: napisz proszę coś wiecej o tej kaburze. Jakie wrażenie sprawia tworzywo. Jest elastyczne, sztywne? Mocowanie do panelu jest stabilne? Oczka śrub mocujących się nie wyrabiają? Jak z jakością pasków? (na zdjęciach widać kiepskie szycie) Klamry są markowe czy jakieś chińskie no-name'y? Jak sprawuje się system zabezpieczania broni? Nie ma obawy przed niechcianym odchyleniem zabezpieczenia? Jeśli masz możliwośc, to wrzuć jakieś zdjęcia. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Jeśli mogę to zabiorę głos - mam wersję na P226 ;) Miałem w swoim życiu 3 Safarilandy - z trzech różnych serii (od starych po nowe modele). Powiem tak - widać różnicę w materiałach (no ale kabura kosztuje jakieś 3-4 razy mniej niż oryginał ;)). Największa bolączka to paski dookoła uda - są wykonane z waflowej jakości materiałów, więc polecam wymienić je na coś lepszego (Orkan ma jakieś gumy w ofercie z tego co kojarzę) ;) Reszta jest w porządku - replika trzyma się kabury tak samo dobrze jak w oryginale :) Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 @Arafat Jaką masz latarkę ewentualnie z jakimi będzie pasować ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152193181-Latarka-taktyczna-XENON.html Jakie inne wchodzą? Nie mam pojęcia, ta pasuje idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts