grimor Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 http://translate.google.pl/translate?prev=...sl=ru&tl=pl Tutaj przetlumaczona wersja by google :D Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Cześć, mam pytanko :) Ztarłem całe łoże M14 drobnym papierem sceirnym , i jest ono teraz bardzo matowe z jak jest mokre to ma taki ładny kolor brązowy.Czym moge pomalowac to łoża żeby nie było takie matowe tylko takie ciemne jak mokre ?? ( łoże jest z ASB ) Lakierem bezbarwnym ?? Co byśćie mi polecili ?? :) Czekam na wasze propozycje. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 (edited) Te same farby. Troszkę powycierana tu i tam. Edited April 17, 2009 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Najlepiej chyba jakąś montaną, ale efekt tutaj zależy od techniki malowania, jak chcesz bardziej mat, malujesz mgiełką, jak większy połysk, to normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 dobra pany mam pytanie... pomalowałem sobie SCARa a dokładnie dolny korpus i kolbe montaną gold 8040, niestety moje słabe umiejętności spowodowały że pucha 400ml wystarczyła mi na 1,5 warstwy :-F . Problem się pojawił w tej "drugiej" warstwie bo ten pył co daje nam taki głęboki mat pojawił mi się na owych elementach jako drobna ziarnistość. Z racji tego że jestem wielkim miłośnikiem Sąsiadów* poszedłem najmniejszą linią oporu i delikatną gąbką 120 starłem ten pył, oczywiście jak się można domyśleć mam tu i tam przetarcia :wink:. Jak juz go poskładałem to selektor ognia dołożył jeszcze piękny łuk i właśnie wtedy mnie krew zalała. Pytanie brzmi: kłaść jeszcze jedną warstwe i czy to coś da bo jak ma się tak samo zdzierać to pierdziele i kupuje kilka odcieni taśmy i naklejam na to pikseloze w digital desert. sąsiedzi*- kozacka bajka o dwóch sąsiadach którzy są dokładnym odzwierciedleniem naszych polskich ekip remontowych(jak naprawić jedno by rozwalić dwa razy więcej), jak by ktoś nie wiedział :roll: Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 400 ml na półtorej warstwy!? Fizycznie niemożliwe! :lol: Przesadziłeś z odległością i stąd ta ziarnistość. Weź baaardzo drobny papier ścierny i zetrzyj ową ziarnistość aż do pierwszej warstwy, która pewnie dobrze się trzyma (bo wnioskuję, że ją nałożyłeś z dość bliska nie licząc na mat). Wytrzyj dobrze części z tego co się zetrze papierem i nałóż kolejną warstwę - zapewne trzymając puszkę kilka/naście cm bliżej elementów malowanych. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 no właśnie dlatego że chciałem głęboki mat to pryskałem z "daleka" ok 25cm od malowanych elementów. Co do ziarnistości to ją już zeszlifowałem i problem polega na tym czy jak położę na to jeszcze jedna warstwę czy to poprawi "twardość" powłoki czy dalej będzie się zdzierać bo jak tak to ja zacznę robić maskowanie folią samoprzylepną tak żeby mi wyszedł digital desert Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 troszku wzorów http://www.colorandcamo.com/Photographs.htm Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Jeśli dobrze zeszlifowałeś, to poprawi. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 M24 CA: Oczywiście farbki Montana GOLD Kolory -Army green -Manila green -Palish brown Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 M24 CA: Farbki montana gold. Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Wybaczcie za banalne pytanie ale sam już zgłupiałem. Który z pośród tych kolorów Montany: g1060, g1070, g1080 będzie najbardziej przypominał coyote brown? paleta: http://gold.400ml.pl/gimages/kolory1.jpg Przykładałem już ładownice do monitora :wink: ale nie wiele to dało. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ahoj! Czy farby dostępne tutaj: http://pl.skate-europe.com/details/49800-f...ntana_gold.html to te same farby o których piszecie? Wybaczcie jeżeli to głupie pytanie, ale wolę się po prostu upewnić. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Farbki montana gold. Mógłbyś podać nr farb? Będę wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Kolorki: -Army green: G1170 -Manila green: G8200 -Palish brown: G8060 Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Nie ma głupich pytań, są tylko dziwne. Quote Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 (edited) Wybaczcie za banalne pytanie ale sam już zgłupiałem. Który z pośród tych kolorów Montany: g1060, g1070, g1080 będzie najbardziej przypominał coyote brown? paleta: http://gold.400ml.pl/gimages/kolory1.jpg kolory które podałeś mają delikatne zielone zabarwienie i bliżej im do oliwki niz do brązu ja na twoim miejscu przyjrzałbym się raczej kolorom z drugiej strony palety kolorów http://gold.400ml.pl/gimages/kolory2.jpg osobiście w pierwszej kolejności sprawdziłbym 8030 Sand i 8040 Duck Season ale od razu uprzedzam że nigdy nie miałem styczności z tymi kolorami więc nie mam pojęcia czy będą nadawać się na 100% ;] edit: -Manila green mógłbys mi podać oznaczenie 'liczbowe' tego koloru? ...na palecie kolorów takiej nazwy nie znalazłem Edited May 5, 2009 by kOwal mc3 Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 @kOwal mc3 Manila green: G8200 Quote Link to post Share on other sites
greg Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Witam! Chciałbym pomalować SCARa. Z wygladu podoba mi się TAN, ale niestety z Woodlandem to nie będzie pasowało. Chodzi mi o jednolity kolor, tak jak malowany jest SCAR TAN. Zastanawiałem się nad s8010 Shock Brown lub Military/Army Green (G1170/G1180) Który z kolorów będzie pasowal? (Jak malujecie, to używacie przed papieru ściernego, żeby zmatowic? ) Quote Link to post Share on other sites
Lavarez Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Mam pytanie, a mianowicie, czy używacie jakiś szablonów, albo czegoś? Bo sam chciałbym pomalowac swoja M4 sopmod, ale sądzę, że "odręcznie" mi tak dobrze nie wyjdzie :lol: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Można od szablonu, można z ręki, można mieć schemat albo improwizować. Z 20 meterów i tak nikt nie rozpozna w Tobie Van Gogha ;) Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 To ja też się pochwale... Montana Gold- Duck Season chyba nr 8020 jako że to była tylko jedna warstwa to po drugiej stronie zarysowałem ją i zamaskowałem całą strone pikselozą tyle że troszku za dużą powiedział bym nawet bardzo :roll: , ale że to ja robie dla siebie to mi sią baaardzo podoba :mrgreen: , zwłaszcza że jest to tylko na okres kiedy Dboy bedzie wypuszczał pomalowane elementy do sprzedaży wtedy zamienie je sobie na TAN tak jak jest to teraz Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A ja pomalowałem Pimpka, ponieważ stwierdziłem, że MP5 w kaburę nie biorę na Tomaszowo, coś słabszego na bliski dystans potrzebuję, obszyć się nie da, a na plecach tak jak go będę nosił, to się odbijał jak gwiazdka. Jednym słowem efekt: bez flesza: z fleszem: Fotki nieduże. W rzeczywistości replika jest półmatowa. Malowana z ręki, szablon użyty dla jasnej farbki. Farby Dupli Color (nie ma to jak pełna "profesja" ;) ) -leaves green - RAL6002 -chocolate brown - RAL8017 - ivory - RAL 1014 - czarny mat. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Moje M700 z KJW. Malowałem 1szy raz, ale efekt w realu jak zawsze jest lepszy, niż na zdjęciu... "plamy" robione były poprzez nałożenie siatki maskującej i nakładanie farby. Farby to Montana Gold: *Olive green: G1160 *Palish brown: G8060 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts