Piotro Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 a jak malowałeś to dawałeś na podkład jakiś kolor z puszki czy od razu malowałeś pędzelkiem? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 (edited) Ja malowałem Humbrolami odtłuszczoną replikę aerografem, od razu kolor. Czy podkład jest potrzebny? W końcu i tak lakier będzie się ścierał. Edited January 14, 2010 by Okruch Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Jak dasz na zewnątrz twardy pełny mat bezbarwny, a był dobry podkład, to wcale niekoniecznie ;-). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 Ja jechalem bez pokladu, bez lakierow itp. i malowane pedzlem Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Jak dasz na zewnątrz twardy pełny mat bezbarwny, a był dobry podkład, to wcale niekoniecznie ;-). Ale wtedy jest bardziej pr0, po dwóch strzelankach replika wygląda jak po tour of duty w A-stanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Wiem ;-) Zerknij na moje P90 ;-). Pełne pr0 i uberlans związany z kozactwem. Ale za to nieźle się cegła maskuje taka powycierana. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Chłopaki mam pytanko, czym zmyć krylon? Próbowałem rozpuszczalnikiem, ale boje się że zeżre mi ABS-ową kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Ryzyko zeżarcia zawsze jest. Modelarze kiedys modelarskie farby rozpuszczali wodorotlenkiem sodu ktory nie trawił polistyrenu ale nie sądze zeby to dzialalo z ABSem. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Podróbkami KRYLONu (np. Sniper's Paint) da się pomalować aluminiowy korpus czy będzie odłazić? Powiedzcie jeszcze czy przed sprzedażą lepiej zakamuflować dość porysowaną replikę, jak myślicie, zwiększy to jej atrakcyjność? Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Ja takiej nie chciał bym kupić, tak samo jak przed sprzedażą auta, nie myje się silnika. Jak komuś będzie to przeszkadzało to sam sobie odmaluje. Chyba, że poinformujesz o tym, ale to mija się chyba trochę z celem. Quote Link to post Share on other sites
Piter995 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Witam Czym zrobić ten podkład o czym mówicie żeby odtłuścić, następnie nanieść farbe np. Humbrola i potem psiknąć bezbarwnym lakierem.? Przeczytałem cały temat ale nic z tego nie łapie. xD Pozdrawiam Piotr :) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 A ja mam takie pytanie do tych co malowali repliki. Chce kupic Sniper Painty po 150ml. W sumie 3 puszki olive, mud brown, i black i nie mam pojęcia jak z wydajnością starczy 3x150ml czy kupować 400ml? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Starczy na replikę wielkosci AK Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) Maluje M4, mam zamiar pomalować wszystko olive a brown i black wzór. Edited February 24, 2010 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Witam, mam zamiar pomalować gietkę na mniej więcej taki wzór : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c09a0fc4cfa69bed.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/edeeb2e72bee64aa.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/882a32754b00a832.html Czym najlepiej wykonać wzór? Przypomina to trochę liście paproci? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 (edited) Spróbuj sidoluxem ale tym do zmywania. Przetestowana metoda jak jeszcze modele kleiłem. Polej trochę na kolbę i najlepiej szczotką do zębów szoruj aż farba zejdzie. Chłopaki mam pytanko, czym zmyć krylon? Próbowałem rozpuszczalnikiem, ale boje się że zeżre mi ABS-ową kolbę. Edited March 6, 2010 by ORMO Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Generalnie Sniper Painty + odrobina papieru ściernego. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Całkiem nieźle to wygląda 8) Jakich farb używałeś ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Napisał: Sniper Paint. Kolor na pewno mud brown i piaskowy bo innych w ofercie nie mają. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Tak naprawdę to poszły tam wszystkie 4 kolory ;) Desert na podkład, Mud Brown i Olive Drab na to. No i troszkę maźnięty Flat Black przez siateczkę. PS. http://sklep.fort.send.pl/go/_category/?id...a63fb0b3555ccaf Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Tak pomalowałeś że w sumie od i black nie widać. ;) PS. A może zdjęcie za małe. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Odkopuję, bo mam pytanie w temacie: szukam farby w spreju, która byłaby maksymalnie zbliżona do koloru Dark Earth stosowanego w akcesoriach Magpula. Chciałbym docelowo kilka szczegółów repliki takich jak celowniki mechaniczne, czy kolimator pomalować na kolor zbliżony do okładzin, chwytu i kolby Magpul DE. Czy ktoś już miał taki problem przede mną i znalazł pasujący odcień? Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Ari uzyskał ten sam efekt malując Montanami Gold. Zapytaj o o nazwę Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Dark Earth matowego w sprayu w polsce sie nie dostanie. Jedyna mozliwosc to farby modelarskie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Zawsze można zmatowić delikatnie bardzo drobnym papierem (1800-2500) i strzelić bezbarwnym matem na to. Świecić się nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts