filon_swaj Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Linki nie działają :-F Quote Link to post Share on other sites
Bl4ckBird Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Okej sprawdźcie te linki . Powinny działać. Dzisiaj własnie pomalowałem też swój hełm (podobną techniką) - jego zdjęcia moge zamieścić jak ktoś zainteresowany będzie . Miłego oglądania : http://pixmania.vm6.pl/gallery/showImage/1.../48108898/camo/ http://pixmania.vm6.pl/gallery/showImage/1...8108965/camo-3/ http://pixmania.vm6.pl/gallery/showImage/1...8108938/camo-2/ Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Niezłe :D Jak robiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Bl4ckBird Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Używam trzech kolorów - brąz, beżowy i olive. najpierw podkład - wszystko maluję na beżowo - szybkie, równoległe, gęsto kładzione pociągnięcia sprayem. Powinny wszystkie być ułożone pod kątem ok 40 stopni . po pokryciu karabinu beżem robimy podobne paski, ułożone równolegle(wszystko w tę samą stronę) , tym razem jednak rozpylamy paski z farby przez liście, trawe i inne rośliny (tak aby pozostawiły naturalne ślady). Do tego używamy Olive i brązu. i to cały sekret. Najważniejsze by wszystko było do siebie równoległe (żadnych przecinających sie kresek - to zwali wszystko). Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Malowanie Scara c.d. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 http://www.armoryairbrush.com/images/examp...FDE%20RIGHT.JPG Czy ktoś wie gdzie można kupic taki odcień farby ? Może być i do jakiegoś aerografu, to wtedy go zakupie Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Farby Sniper Paint + papier ścierny ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Czy przypadkiem rozpuszczalnik do poliuretanu to nie jest aceton? Przynajmniej mój tata, który na co dzień pracuje z tworzywami (produkcja wanien itp.) twierdzi, że do poliuretanu to tylko aceton. Marcinek, Tobie aceton czego nie rozpuścił dokładnie? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Witam, a więc tak. Montana Gold 8010 na samym dole, na niej roślinki i na tofarba z Castoramy (cacao), 30min i mamy takie coś. I w świetle słońca. Generalnie jak to zwykle bywa lepiej to wygląda na gołe oko Quote Link to post Share on other sites
Bl4ckBird Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Sam kamuflaż fajny, ale ja bym dodał na Twoim miejscu jeszcze jeden kolor . Najlepiej Olive green. I nakładać ją w ten sam sposób - przez roślinki . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gruby91 Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 uzylem 3 kolorów: NFM zielony, NFM brązowy, i czarny mat za 9zl Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 (edited) Oto moja Gietka , malowana w końcu porządną farbą - NFM. Połączenie OD Olive, Zieleni i Brązu dało taki efekt : Tłumik wyszedł najlepiej ;) Wygląda pomarańczowo, ale to wina telefonu. Edited July 29, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Gruby91- bardzo ładny AK :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 R.I.P. Azur's G36. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 farby montana gold - manilla green, palish brown i khaki + zwykły czarny akryl (niestety zapomniało się przy zamawianiu montanek) malujecie po tym giwery lakierem bezbarwnym by się je lepiej trzymało, i by farbka była trwalsza? Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 proszę o podklejenie do poprzedniego na woodlandzie z lampą: http://img197.imageshack.us/img197/4632/14429353.jpg bez lampy: http://img220.imageshack.us/img220/4835/56685583.jpg Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Ja nie malowałem bezbarwnym, jak mi się pozdziera będzie mi się bardziej podobało :) Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Matko, jak niektórzy z was niszczą ładne repliki... :wink: Looc, całkiem spoko, ale wytłumacz mi może ty, po co ta wężowa skórka, bo zawsze w głowę zachodzę :uśmiech: Rozumiem, że klasyczny lans, nie dla kamo? Quote Link to post Share on other sites
Bl4ckBird Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 To może zróbmy jakieś głosowanie na najlepsze kilka prac z tego tematu ? Dzięki temu mniej bedzie takich zniszczonych replik. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Ta "wężowa skórka" to efekt malowania przez metalową siatkę z okrągłymi oczkami, wychodzi bardzo prosto i idealnie nadaje się na lekkie przyciemnienie, wg mnie jak najbardziej polepsza właściwości kamuflujące. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Bo to grzechotnik mod :twisted: Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Techniki wykonania domyśliłem się, ale zapewniam, jakości kamuflowania to to nie polepsza, 'mikro wzór' zawsze spoko, 'nano wzór' średnio. :-P Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Witam Wy kamuflujecie a ja chcialbym "odswierzyc" orginalny, poodzierany magazynek M16 na taki sam kolor jak Mki z replik. Ktos wie jaka to farba nr, rodzaj, firma? Czy moze wystarczy szprej matowy ? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Witam! Powoli przymierzam się do kupna i odpimpowania M4 CQB-R Na emce będą obowiązkowo znajdować się elementy z tego zestawu: http://media.photobucket.com/image/m4%20cq...SEALguncase.jpg An-Peq 15, eotech, tłumik KAC. Chciałem go pomalować na podobną nutę, podkład jasny piaskowy kolor, i psiknąć taki wzorek niekoniecznie tak ciemnym ale też brązowym. Prawdopodobnie użyję do tego farb montana gold, to jedno z rozsądniejszych rozwiązań pomiędzy ceną a jakością. Emka ma mieć styl SF/PMC, ale to już jest praktycznie rozwiązane. Jak przygotować całość żeby farba była wytrzymała, co psiknąć na górę żeby się nie starła, oraz w sumie najważniejsze pytanie - jak uzyskać efekt takich równomiernie rozłożonych plamek (jak siatka). Może nie jak to wiem - malować przez wzornik ale skąd taki wzornik wziąść. Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 (edited) Cosmo zerknij 4 posty wyżej na post Looc'a. Wzornik = szablon? Edited August 17, 2009 by kampfhund Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts