gildean Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Witam. Chciałbym poruszyć temat gunspinningu tzw efektownego dobywania i obracania broni ( tak jak w starych westernach ). Chodzi o coś takiego . W google niestety nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, a na youtube filmików jest jak na lekarstwo. Czy mógłby ktoś szerzej rozpisać tą technikę używania broni ? ( Mile widziane strony z poradami jak wykonywać gun spinning ) Quote Link to post Share on other sites
eMAGie Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 hmm Może na murzynach z getta robi to wrażenie. ;-) Jak dla mnie sztuka dla sztuki i tego typu triki mogą się przydać jedynie barmanowi. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 triki fajne...ale tak jak eMAGie pytam się...a do czego tego użyć ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Do lansu, blig, blig nigger. :F Quote Link to post Share on other sites
gildean Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 Teoretycznie taki sposób dobywanie broni jest szybszy. Jak macie w domu pistolet porównajcie czas wyciągania/chowania broni z/do kabury normalnie, a tak. Ułamki sekundy będą na korzyść gunslingera. W normalnym ASG zastosowania to nie ma żadnego ;-) Quote Link to post Share on other sites
S3th Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Nawet jakby bylo szybciej choc troche to wyglada to na tyle idiotycznie, ze lepiej tego nie umiec, albo sie nie chwalic jezeli sie nawet umie :P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Teoretycznie taki sposób dobywanie broni jest szybszy. Jak macie w domu pistolet porównajcie czas wyciągania/chowania broni z/do kabury normalnie, a tak. Ułamki sekundy będą na korzyść gunslingera. W normalnym ASG zastosowania to nie ma żadnego ;-) Nie jest szybszy i na dodatek nie ma nic wspólnego z jej taktycznym/sportowym* użyciem. Nie zawracaj sobie głowy rzeczami o których nie masz pojęcia. * konkurencje practical shooting. Jeśli chodzi o zastosowanie broni krótkiej, to kluczowe znaczenie w działaniach taktycznych, ma oprócz opanowania oczywiście czynności obsługowych i celnego prowadzenia ognia to proste działanie - tzw. przejście czy też zmiana jednostki broni (długa>krótka). Zdecydowanie mniej efektowne niż to wywijanie klameczką zmierzające do samopostrzelenia się. Facet nie jest zbyt szybki, ale widać o co chodzi. Jak znadję lepsze nagranie to wam wstawię. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 i takie coś jest właśnie przydatne...zero niepotrzebnych ruchów... a tu ciekawostka : http://www.youtube.com/watch?v=FGf5BkcoB-A...feature=related Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 (edited) Widziałem kiedyś w telewizji lepszego kolesia... strzelał tylko do 2 balonów (choć dalej rozstawionych), ale ruch od wyjęcia broni z kabur do jej ponownego włożenia był tak szybki, że na ujęciu w normalnym tempie widać było tylko drgnięcie ciała faceta... szkoda, że nie mogę tego znaleźć na youtubie. EDIT: W porównaniu z nim rewolwerowcy z filmów o Dzikim Zachodzie nawet by nie zauważyli momentu swej śmierci... Edited November 14, 2008 by relevant Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 A mnie tam sie podoba ;-). +10 do gangsterki :-)! A co do samej sztuki - polecam zobaczyc jak robi to Revolver Ocelot z dwoma badz trzema Single Action Army ;-)! Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Podłączę się. Widziałem kiedyś na jakimś kursie filmik ze szkolenia AT prowadzonego przez izraelitę (ubrany po cywilu). Gość miał w kaburze pod pachą uzi a raczej coś z rodziny mp5 ( sorry ale wtedy byłem na etapie P-64). W około 1.5 sekundy dobywa broni, rozkłada kolbę, przeładowuje i strzela w traczę (jakieś 10 metrów). Film oglądełem około 1997 roku. Jeśli ktoś widział, wie, może pomóc w odnalezieniu linka, będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Hm, wiem co to był za film. Pm to miniUzi i był to film z Izraela. Ja go widziałem w programie Kariery-Bariery kiedy gościem był Dziewulski. Nie kojarzę żebym widział go na sieci. Quote Link to post Share on other sites
nikolaj21 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 "Gary powie hop..." ;-) Klasyka Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Ja go widziałem, ale dosyć dawno temu w czasach kiedy nie było YouTube. :D Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 To odnośnie tematu tutaj taka ciekawostka, zwłaszcza w 2 części filmiku.. ..ale przynajmniej tymi Glockami koleś sobie nic nie odstrzeli :D Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Odgrzewanie kotleta: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts