Kukiee Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Witam. Przeszukałem forum i nic nie znalazłem na ten temat. Chciałbym wiedziec czy ten hełm: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4057 to to samo co ten: http://www.gunfire.pl/product-yid-1152190384-MICH-2002.html Chciałbym wiedziec jeszcze jak z dokładnością odwzorowania oryginału. Wiem, że to nie kewlar, ale chodzi o wygląd. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 To niby dwóch różnych producentów. Na stronie gunsmoka masz opis hełmu Condora w porównaniu z P&Jtem. Ten ze strony gunfire będzie bardziej zbliżony do P&Jta. Quote Link to post Share on other sites
Kukiee Posted November 11, 2008 Author Report Share Posted November 11, 2008 Dzięki za odpowiedź. Żadko się zdarza, żeby w jednym miejscu były wszytkie odpowiedzi na moje pytania 8) W sumie różnicy w wykonaniu dużej nie ma, a cenowa jest (przynajmniej jak dla mnie). Bo wersje 2000 i 2002 tych firm nie powinny sie jakoś szczególnie różnic w wykonaniu... Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Różnica jest, może i nie powalająca, ale hełmy typu P&J etc. mają cienką skorupę, są "parasolowate" (dla wodogłowia w sam raz) i są o wiele lżejsze. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Musisz się liczyć jeszcze z wymianą pasków w hełmie, tylko raz widziałem, żeby na kogoś były dobre te w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
Kukiee Posted November 12, 2008 Author Report Share Posted November 12, 2008 Z tą wymianą pasków chodzi Ci tylko o P&J, czy obydwa? Na najbliższej strzelance oglądne sobie Condora, to podejme decyzje. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Generalnie kopie mają kijowe paski i wypada wrzucić te z oryginału. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Mam micha od p&j i w sumie nie jest zły, paski można przerobić w parę minut - ja po prostu swoje zszyłem w 2 miejscach, tuż przy brodzie - żeby skrócić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KWIA_TEK Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Witam. Chciałem na moim MICH-u nakleić taśmy rzep. Próbowałem silikonem ale nie trzyma. Może ktoś z was kleił takie taśmy do hełmu. Nie chcę próbować na razie z klejem bo boję się zniszczyć powłokę hełmu. Czy macie Panowie jakieś sprawdzone pomysły? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 A tam zniszczyć powłokę - i tak będzie na tej powłoce rzep, nie? Ja przykleiłem poxipolem, bo wszystkie inne wynalazki się odklejały. Quote Link to post Share on other sites
KWIA_TEK Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 W sumie racja. Dzięki. "Poxipol" - Da radę! Ale gdyby ktoś miał jeszcze inne pomysły to poproszę. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Do tactikki adapt petzla dodają naklejany montaż na hełm. Trzymało się cholernie mocno, dopiero nożem udało się "odkroić" :). Powłoka prawie nie ruszona po odczepieniu.. Tylko nie wiem co to był za klej. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Kleiłem kropelką. Działa. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 No, trzymać się trzyma, ale operacji oderwania naszywki (czy co się tam ma na velcro) już nie przetrzymuje. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Dlaczego? Ja z powodzeniem już od jakiegoś czasu używam. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Wiesz, kopia kopii nierówna- u mnie się średnio trzymało. Albo miałem piracką kropelkę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 No, trzymać się trzyma, ale operacji oderwania naszywki (czy co się tam ma na velcro) już nie przetrzymuje. Też tak miałem w protecu Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Dobry klej do wszystkiego - patex fix 600, ok 20 zł w castoramie i podobnych. W Obi w łodzi jest rzep samoprzylepny, na metry - wady czarny i wąski 2cm U mnie kropelka też miała problemy z przeżyciem zrywania rzepa. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 u mnie cyjanopan działa świetnie-operacje zrywania naszywek velcro wytrzymuje bez prolemu Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 A ja zapytam, jak wyglada sprawa z tym helmem, ale jesli chodzi o rozmiar, mam duza glowe tj 58-60 cm w obwodzie. Mialem podobny helm, chyba Mich2000 i powiem, ze wygladalem w nim smiesznie, mialem go na czubku glowy, po wyjeciu tej srodkowej gabki bylo w miare dobrze, ale znowu niewygodnie. Czy wogole istnieje jakis helm ktory nie "lata" na glowie, jest stabilny np podczas biegu? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Ja przykleiłem butaprenem i też się trzyma. Można zrywać rzepy i nic nie odpada :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 A ja zapytam, jak wyglada sprawa z tym helmem, ale jesli chodzi o rozmiar, mam duza glowe tj 58-60 cm w obwodzie. Mialem podobny helm, chyba Mich2000 i powiem, ze wygladalem w nim smiesznie, mialem go na czubku glowy, po wyjeciu tej srodkowej gabki bylo w miare dobrze, ale znowu niewygodnie. Czy wogole istnieje jakis helm ktory nie "lata" na glowie, jest stabilny np podczas biegu? Miałem kopie MICHa 2001, obwód taki jak u Ciebie. Z tego co pamiętam demontowałem gąbkę z przodu, albo z tyłu i było dobrze :) Co do wygody - dla mnie było ok ;) Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Ja swojego michasia, obkleiłem velcro już z naniesioną powłoką kleju (taki sam klej jak na krążkach pod padsy, wewnątrz hełmu), znalazłem go jedynie w tym miejscu: http://www.supplycaptain.com/ Jak ktoś chce tak jak powinno być, to ma pro rozwiązanie. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
KWIA_TEK Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Dzisiaj zrobiłem próbę z starym dobrym butaprenem. Jest dobrze! Co do rozmiaru i spasowania micha na głowie. Ja poprzekładałem poduszki po swojemu. Tę dużą okrągłą przyczepiłem trochę bardziej z przodu. Wyjąłem przednią. Dwie małe przykleiłem pionowo. Trochę kombinacje... ale działa. Quote Link to post Share on other sites
pawww Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Na duże głowy można wymienić poduszki na te które są w hełmach Volvera. Capri sprzedaje je po 30,00 zł http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2692 W każdej poduszce są 3 gąbki (1 gruba miękka i 2 sztywne cienkie), można wyjąć po 1 lub 2 cienkie gąbki i dopasować do wielkości głowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts