lynx79 Posted December 21, 2008 Author Report Share Posted December 21, 2008 A ja u siebie pukam w lunetę i wszystko jest ostro... lufa to 494, ale te 500 tez wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Ja już tyle pukam, że mnie palce bolą. Macie może jakiś inny sposób na tą lunetę??? Bo krew mnie zalewa, jak celuje i nagle się taka ciapa robi z wszystkiego... Quote Link to post Share on other sites
lokaz Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 W G36KE jest ten sam kolimator co w G36E? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 O ile się nie mylę, to jest luneta, a nie kolimator. Jeśli tak, to owszem - będą takie same. Quote Link to post Share on other sites
lokaz Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 A warto wziąć gietę z wbudowaną lunetą, czy lepiej kupić zwykłą g36 i dołożyć kolimator do niej? Czytałem dużo postów i jedni piszą że jest cudowna, inni narzekają na to że światło słabe, że ta luneta ogólnie nie jest dobra i naprawdę nie wiem co o tym sądzić ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Moim zdaniem jak do szturmu taka lunetka starcza. Ja mam od CA optykę taką na giecie C i nie narzekam Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 A warto wziąć gietę z wbudowaną lunetą, czy lepiej kupić zwykłą g36 i dołożyć kolimator do niej? Czytałem dużo postów i jedni piszą że jest cudowna, inni narzekają na to że światło słabe, że ta luneta ogólnie nie jest dobra i naprawdę nie wiem co o tym sądzić ;) Jeżeli chcesz używać do szturmu to może lepsza by była JG806-2, większa moc, szynka na kolimator i trochę mniejsze wymiary. Lunetka jest jaka jest ale nawet w transie nie nazwał bym jej cudowną. Jak sie do niej człowiek przyzwyczai to można z niej wiele wycisnąć ale to zawsze będzie małe światło i dokładne przyłożenie bo inaczej nic nie zobaczysz. Strzelanie w hełmie to ... koszmar. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 Cała filozofia tej lunety polega na tym, że była projektowana w ostrym odpowiedniku do waliki powyżej 200m i na takim dystansie jej male światło nie przeszkadza. Jakby co możesz zawsze nabyć wersję rączki z lunetą i miejscem na kolimator. Nad lunetą, na rączce masz tradycyjne przyrządy celownicze. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Tak, oczywiście że można kupić... Tylko się zastanawiam co jest przyczyną, że ona się sama rozregulowuje... Quote Link to post Share on other sites
lokaz Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Dzięki, w takim razie wezmę gietę bez lunety. Do różnicy w cenie dołożę trochę kasy i postaram się kupić dobry kolimator. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 a myslicie, że ta rączka transportowa z kolimatorem i lunetą będzie pasować do g36e JG? http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...61c7662e5163347 Czy może lepiej zainwestować w coś takiego lub podobne http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...43447cf1fe3dc1a Nie ukrywam, że wiem o mankamentach tego kolimatora, ale może lepij z tym by wyglądało http://www.gunfire.pl/product-yid-11521901...ypu-ET-551.html Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Ta rączka to to samo co Star - nie jest polecana. Pasuje pewnie mniej lub więcej, ale od czego są pilniki? ;-) Weź rączkę z szyną i walnij eotecha, nie widzę lepszej/bardziej dolansionej opcji. ;-) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Weź rączkę z szyną i walnij eotecha, nie widzę lepszej/bardziej dolansionej opcji. ;-) dokładnie :) Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Prawie dokładnie ;-) Ja wyraziłem się niedokładnie, bo chodziło mi o rączkę z lunetą i szyną na górze, a na to koli, jak na tym słynnym zdjęciu: Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 13, 2009 Author Report Share Posted January 13, 2009 mi też o tę druga opcję chodziło Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 mi też o tę druga opcję chodziło aaaaaa. no to przepraszam za zamieszanie :( Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 (edited) Posiadam takie rozwiązanie: Bardzo wygodne - normalnie korzystamy z kolimatora, a kiedy mamy czas na przycelowanie przerzucamy się na lunetkę. Niesamowicie podwyzsza to walory "bojowe" gietki. Z dwoma jednak zastrzeżeniami - podczas celowania przez kolimator przeważnie chuchamy sobie na lunetkę - przez co okular jest cały zaparowany. Z kolei celowanie przez lunetkę jest utrudnione jeżeli mamy na głowie hełm - zawadza on o kolimator :S Sprawę rozwiązuje ściągnięcie hełmu, lub zamontowanie mniejszego kolimatora :D Edited January 14, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Witaj w klubie, siridar. ;-) Dodam trzeci, drobny, mankament, nie wiem czy go zauważyłeś - przez mocno podwyższoną linię celowania przez koli, trzeba brać poprawki na celowanie na bardzo bliskie i bardzo dalekie dystanse (jeśli oczywiście koli skalibrujemy na średni dystans). Kwestia centymetrów, ale da się zauważyć. Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 (edited) Nawet przy montażu koli na niskiej szynie występuje to samo zjawisko - przy wyższym montażu tylko trochę się nasila. Zawsze można jeszcze pokręcić nieco hop-upem, żeby wszystko zgrać idealnie. BTW, super malowanie, gratuluję! Jaką techniką wykonane? Ja swoją malowałem sprayami Montana - trochę niechlujnie :P Edited January 15, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Witam, przymieżam się od dłuższego czasu do kupna broni, a za kilka dni urodziny i pora na wybór. Padło na G36E od JG, wersja bez lunety ( będzie koli ), kupuję u krakmanów. :-F Jak sprawa z tą repliką wygląda w dotyku ? Z czego jest korpus ? Jakiś lamerski plastik, czy jak ? :strach: Jak wygląda w tej replice zasięg i celność, po włożeniu tam dobrej precki ( systema, promyk ), zmiany gumki na czarną systemę ? Jak wypadać będzie ta replika przy stockowym ( nic nie wymieniane ) Rk-06 od BOYI/P&J ? Lepiej, czy gorzej ? :) :lol: Jakiego jeszcze wyboru ( lepszego oczywiście :) ) mogę dokonać w tym przedziale cenowym ? Nie chcę absowych korpusów, tylko metal / tworzywo ... :killer: :-F Czy w małej drużynie, nie jakimś pro teamie, walk głównie w zielonej spisze się ta replika dobrze? :) Mleczaj_Krówka :uśmiech: Edited January 30, 2009 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Wszystko już było! Są 3 tematy o G36 JG w różnych wersjach - wszystkie mają podobny standard wykonania - poszukaj sobie! Nie chcę absowych korpusów, tylko metal / tworzywo100 razy było: ostry G36 ma body kompozytowe, więc kretynizmem by było, gdyby replika była z metalu.Nie chcę absowych korpusów, tylko metal / tworzywo To w końcu co chcesz? :-| Edited January 30, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Jest niemal identyczna co wersja K tyle, że ma dłuższy przedni chwyt. Jest celna, gumkę wymień, ale po co powtarzać to co było w innych i tym temacie. Przeczytaj pierwszą stronę tego wątku. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Pin-king-pin powiedz jak udało si się uzyskać takie ładne malowanie? Ja malowałem podobnie jednak kwadraciki mam dużo większe. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Tafi, śledź wątek o malowaniu, wrzucę tam lada dzień link do dokładnego opisu. :uśmiech: Generalnie to szablony samoprzylepne i Montana Gold. Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 (edited) Czy w tej wersji repliki również występuje problem z odpadającym selektorem, o którym tyle się pisze w temacie o g36c? :P Edited February 4, 2009 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts