GrzesiekWanat Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 (edited) ok wielkie dzięki a macie jakieś zastrzeżenia do prec luf guardera? i czy ktoś może podać jakiegoś linka do tych kolimatorów Edited January 19, 2011 by GrzesiekWanat Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Do których kolimatorów? Eotechy znajdziesz w każdym sklepie, hkv widziałem tylko na wgc shopie (ewentualnie są chyba aresa rączki z lunetą i tym koli). Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 (edited) aha właśnie chodziło mi o tego hkv. A co do precyzyjnej lufy guardera 6.02 co o niej sądzicie? Edited January 19, 2011 by GrzesiekWanat Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Będziesz potrzebował bardzo dobrych kulek :) Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) mogą być guardera 23 gramy?http://www.taiwangun.com/amunicja_kulki_0_23_g/kulki_0_23g-4300_szt_guarder-1583.html te ? będe potrzebował bardzo dobrych kulek ale czy to wpłynie na zasięg i osiągi repliki ? czy lepiej już wziąść http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_03mm_do_m4_src-129.html tą lufe? Edited January 20, 2011 by GrzesiekWanat Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) lufa precyzyjna nie wybrzydza co do ciężaru kulek, a raczej co do jakości. G&G weź, z takich strzelam, 0,25 lepsze będą. Edited January 20, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) ok dzięki a te 0.01 coś zmieni w zasięgu/celności? Edited January 20, 2011 by GrzesiekWanat Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 a takie jedno pytanie jakich pistoletów użwa bundeshwera? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 "bundeshwera" chyba takich: http://allegro.pl/paintball-zestaw-pistolet-kulki-tarcza-i1420367551.html A o broni bocznej Bundeswehry było http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/47999-bron-krotka-uzywana-w-bw/ Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 haha nardzo śmieszne raczej ty takich używaż (duży szacun) Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 nie no ok dzięki sory zdenerwował mnie twuj żart Quote Link to post Share on other sites
GrzesiekWanat Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 opłaca się kupowac nakolanniki i nałokietniki ot takie coś http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/ochraniacze_na_kolana_i_lokcie_typu_alta_olive_a_c_m-1694.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Co ty człowieku tutaj w ogóle robisz? 3 posty pod rząd, wcześniej podobnie, większość to offtop. Z takimi pytaniami to do przedszkola, a nie tu. Jeszcze raz, to raport poleci. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Mam takie pytanko do posiadaczy. Czy bawił się ktoś w dorobienie/doklejenie/dowiercenie szyny montażowej na szczycie lunety? Rozważam możliwość zamontowania kolimatora, ale nie wiem czy jest to możliwe, gdyż nie chcę uszkodzić lunety. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Okey małe pytanko ode mnie i liczę na w miarę możliwości szybką odpowiedź. Czy warto przy okazji od razu przeglądu zerowego w sklepie zażyczyć sobie zmianę gumki na Guardera? Oraz czy ten mag będzie pasował i nie latał http://www.defcon.com.pl/product-pol-6709-Magazynek-G36-95RDS.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Mam takie pytanko do posiadaczy. Czy bawił się ktoś w dorobienie/doklejenie/dowiercenie szyny montażowej na szczycie lunety? Rozważam możliwość zamontowania kolimatora, ale nie wiem czy jest to możliwe, gdyż nie chcę uszkodzić lunety. Pozdrawiam. Najmniej inwazyjnie - dokleić. co do ładniejszego i bardziej pro montażu - musisz rozmontować lunetę i wtedy dopiero wiercić. Da radę, co więcej - niektóre lunety mają tak fabrycznie. Quote Link to post Share on other sites
komandos93 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Czy stockowy szkielet Gb wytrzyma sprężyne M130 Quote Link to post Share on other sites
TheRandomHobo Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Witam, mam jedno drobne pytanie a nie chcę robić syfu oddzielnym wątkiem. W długiej G36 od JG w standardzie jest lufa długości 495 mm (jeśli dobrze mierzyłem; mierzona była cała długość lufy od początku do końca, taśmą mierniczą). Precki takiej długości nie mogę nigdzie znaleźć. Informację o tym, jaka długość pasuje też ciężko mi znaleźć, głównie informacje są o gietkach krótkich. A więc: jaka długość jest dobrym zamiennikiem? 509 mm? Ktoś w tym wątku wspominał, że lekko widać w tłumiku płomienia, czy to nie zwiększa ryzyka uszkodzenia okolic wylotu lufy, np jeśli ziemia się dostanie? Widziałem też dostępne lufy 500 mm przeznaczone domyślnie do M14. Będzie coś takiego pasować? Gdzieś znalazłem, że w 500tkach są jakoś niestandardowo wycięte otwory i do innych giwerek niż M14 to nie pasuje. Prawda to, czy ktoś chrzanił głupoty? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
komandos93 Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Ja mam preckę od CA 500mm i pasuje. Quote Link to post Share on other sites
TheRandomHobo Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Hmm, z tego, co udało mi się wyczytać, to z preckami CA bywa różnie, raz dobre a raz nie. Ogólnie to się zastanawiałem pomiędzy Prometheusem (widziałem 500tki) a Systemą (widziałem 509tki), skłaniając się ku tej drugiej ze względu na cenę, dlatego zależy mi na informacji jak to jest z 509mm. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
komandos93 Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 509mm będzie lekko widoczna w tłumiku płomienia ale nie będzie to w niczym przeszkadzać i nic się z nią nie stanie. Quote Link to post Share on other sites
TheRandomHobo Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Dzięki wielkie, jak z grubsza mierzyłem, to wydawało się, że będzie w tłumiku ognia sterczeć dość mocno. Najwyżej będzie trzeba uważać, aby nie napchać za dużo ziemi w tłumik płomienia :D Dzięki za informacje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts