Guest Mati13k Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 W imieniu kumpla - wielkie dzięki! Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Witam. Nie mam pojęcia dlaczego wszyscy są tak napaleni na CB ;). Mam pytanie a mianowicie jak khaki Flyye pasuje do MJK EI, bardzo się różnią? Słyszałem, że średnio i że bardziej kolorystycznie Pantac odpowiada. Chętnie pooglądam porównawcze fotki. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Flyye w porównaniu z MJK jest troszkę bardziej zielonkawy. Najlepiej MJK imitowała cordura Phantoma. Nie wiem natomiast jak jest obecnie z kolorem Pantaca. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 pawelkotas, jakby na asgshopie był WSH w RG to chętnie bym kupił. Teraz latam w CB i ważne jest, że się sprawdza w terenie. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) Myślisz, że pytałem na serio??? A MBSS'a już mam w Khaki (też się sprawdza :wink: ) ale nie wiem jak sprawa ma się do kontraktowego szpeju, dlatego pytam. Edited October 12, 2010 by pawelkotas0412 Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Flyye w porównaniu z MJK jest troszkę bardziej zielonkawy. Najlepiej MJK imitowała cordura Phantoma. Nie wiem natomiast jak jest obecnie z kolorem Pantaca. Potwierdzam słowa kolegi. Gdzieś miałem fotkę z rzeczami Flyye, Pantaca i Eagle MJK, ale nie mogę znaleźć. Co do koloru Phantoma to jest identyczny jak Pantac Coyote Tan( khaki) i wg mnie to jest najlepsze odwzorowanie koloru !!! Wszystko też zależy od oświetlenia. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 http://picasaweb.google.com/MaCiEjOoSPOS/KhakiFight#5459708157743781170 Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 (edited) Odskoczę od MJK. Dziś przysiadłem przy moim MBSS, i powiem że, ładownice z 2010, a te starsze mam okaz z początku 2009 różnią się kolorem, i cordurą. Może przeczulony jestem, ale ta nowsza jest cieńsza. Zrobiłem zdjęcia, tam zbyt wiele nie widać, zresztą wiadomo, stare brudne itd. ale w świetle dziennym te nowe są takie wręcz soczyste, porównując z MBSS od środka jest tak samo. Co do grubości i sztywności, jest to samo, jakieś takie dziwne to wszystko, odchudzają je czy co. Fakt faktem nie wykluczono czynnika czasu i zużycia, ale jakoś mnie to gryzie, jakiś spisek czy coś xD Tak patrzę na war belta i Mapa, i jest tak samo, są z 2009 jak nie starsze, i jakieś takie grubsze się wydają, kolorystycznie też takie stonowane, no ale promienie UV itd. http://img139.imageshack.us/gal.php?g=img0131yz.jpg Edit. Kupę widać na tych zdjęciach, musicie mi wierzyć na słowo xD Edited October 14, 2010 by lopez Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 Dzięki za foty. Lopez, zaobserwowałem podobne zjawisko. Starsze ładownice są ciemniejsze, grubsze, palsy w nowych są jasne a w starych khaki, klapy (ładownic) kolorystycznie też się różnią do tego dochodzą różne metki z napisem cordura. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Może ich lekkość wynika z tendencji do "odchudzania" wyposażenia? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 (edited) Pewnie tańszy materiał :P Pierwsze partie chińskich cirasów też były na poziomie, potem zaczęli oszczędzać. Za to pewnie 'cudownie' je rozmnożą. Edited October 16, 2010 by czlowiek6 Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Możliwe, ale zawsze było cordura 1000 teraz jest co 800? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Różnica w gęstości splotu objawia się tym, że włókna są szerzej/gęściej rozstawione, ale na grubość tkaniny to to chyba nie ma wpływu?.. Czy ma? Chociaż cordura to cordura i powinna być zawsze taka sama (nie licząc koloru/właściwości IRR), nieważne gdzie użyta, w końcu to patent, prawda? Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Na kartonowych metkach i naklejkach z kodem kreskowym na opakowaniu pisze 1000D (w nowych i starych), dzisiaj dokładnie się przyjrzałem i stwierdzam, że grubość jest podobna. MAP (starsza wersja) już w ogóle jest miękki w porównaniu z resztą szpeju możliwe, że ze względu na większą powierzchnię i brak przeszyć. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Ja macam dwie ładownice 2x2m4, i jest różnica. I w ładownicy, i w jej klapie. Niby głupota... Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Cordura 1000 cordurze 1000 nierówna w zależności od producenta, powleczenia itd. Amerykańskie są zazwyczaj bardziej miękkie a europejskie sztywniejsze. Może zmienili dostawcę. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Ta i tak będzie chińska. Nie czarujmy się ;) Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Ma ktoś może waist packa od flyye? Wygodne to? Ile wejdzie do środka? Czy na przedniej kieszonce jest naszyte logo flyye (na jednych fotkach jest na drugich nie więc chcę się upewnić)? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Świetny wynalazek ten fanny pack/belly bag bo o to Ci zapewne chodzi. Wygodne, fajnie masuje przyrodzenie :biggrin: A tak na powaznie, za dużo tam nie zmieścisz, jakis portfel telefon, ESSy. Niektórzy operatorzy MSOBu na przykład, korzystaja z tego jako IFAKa i nosza to z tyłu... A co do naszywki, cóż to jest chyba loteria... Ja na wersji w CB nie mam tego, wiem ze na KH czasem jest czasem nie ma, także to jest losowość. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Mam jeszcze pytanie odnośnie RRV od flyye. Czy bez żadnych przeróbek podejdą do niej plecy od MBSS'a? Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Jakoś w najbliższym czasie będę miał w domu ładownice z Miwo Praszka w Coyote Brown oraz panel udowy G&P w Coyote Brown, więc będę mógł zrobić zdjęcia porównawcze z CB od Flyye. Może komuś się przyda :wink: Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 (edited) CB od G&P to khaki, minimalnie inny niż khaki Flyye. Wiem bo mam. Na fotkach różnica w kolorach może nie być tak rażąca jak w rzeczywistości. Edited November 2, 2010 by pawelkotas0412 Quote Link to post Share on other sites
Siup Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Mam jeszcze pytanie odnośnie RRV od flyye. Czy bez żadnych przeróbek podejdą do niej plecy od MBSS'a? Kupiłem plecy od MBSS do RRV Flyye i niestety mają różne klamry na biodrach. Co więcej, pozwolę sobie zacytować wypowiedź z innego forum: Nowe plecy do RRV firmy flyye maja tez inne klamry niz sama kamizelka kupiona pol roku temu. Ja wymienilem na te ktore mialem do tej pory w pasie w samej RRV. Jednak znalazłem zdjęcie na którym widać jak można rozwiązać ten problem. Sam nie nosiłem tak jeszcze pleców ale chyba powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Jeszcze jak tę taśmę schowa się pod MAP'a to już w ogóle miodzio i nawet w oczy nie powinno się rzucać. Trochę głupio z tymi klamrami :/ niby ta sama firma a poszczególne elementy nie są kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 CB od G&P to khaki, minimalnie inny niż khaki Flyye. Wiem bo mam. Na fotkach różnica w kolorach może nie być tak rażąca jak w rzeczywistości. Do mnie właśnie przyszedł panel udowy i różnica w kolorze jest... minimalna :wink: W sumie dopiero jak człowiek przyłoży Flyye i G&P do siebie to zauważy różnice. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts