pawelpawelec95 Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 czyli najlepiej CO2? :) Na ile wam starcza jedna kapsuła CO2 w temp. 15 C ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Człowieku to już było napisane w tym temacie. Są linki do filmów z WE. Przestań zadawać pytania, na które sam sobie możesz odpowiedzieć tylko przeczytaj temat od strony 1. P.S. Sam nie wierzę, że to piszę, ale takiego lenistwa nawet ja nie jestem w stanie zdzierżyć. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 No wreszcie. Dziś po raz pierwszy M16 WE przeszło test polowy. Wrażenia - pozytywne. W temperaturze ok. 15 stopni wszystko działało prawidłowo. Zdarzył się raz syfon, ale jestem przekonany że to efekt wysuszonej uszczelki magazynka i kończącego się gazu. Hop-up wymaga regulacji, kulki (Madbull 0.30) po 20-30 metrach wyrywają w górę. Ale celność całkiem, całkiem, na ok. 15 metrów nie ma problemu z trafieniem w puszkę od piwa. Szesnastka zaliczyła zamoczenie śniegiem, deszczem i zapiaszczenie. Nie zrobiło to na niej wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 (edited) Grafik, lepiej ją przeczyść, moja M-ka dzisiaj też przeszła swój prawdziwy test polowy, w sumie to z nią robiłem jako snajper :D, a strzelałem się z paroma M15 CA ( ich zasięg był mniejszy i mniej precyzyjny) co mnie miło zaskoczyło, zważywszy na to że oni pruli na 0.25 a ja 0.30 (Blaster Devil) a przypominam że mam wersję CQB, to co to będzie jak dojdzie precka od M16 :D Edited March 21, 2010 by arekasg Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 to co to będzie jak dojdzie precka od M16 :D Nie ma czegoś takiego jak precka od M 16. Jest lufa precyzyjna 6.025mm chromowana o długości 272 mm lub 363 mm ;-). Mniemam, że chodzi Ci o tą dłuższą. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Nie ma czegoś takiego jak precka od M 16. Jest lufa precyzyjna 6.025mm chromowana o długości 272 mm lub 363 mm ;-). Mniemam, że chodzi Ci o tą dłuższą. jest jeszcze 505 mm :) Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Chodzi mi o lufę precyzyjna 6,025mm chromowaną o długości 505mm ;pp Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Grafik, lepiej ją przeczyść, moja M-ka dzisiaj też przeszła swój prawdziwy test polowy, w sumie to z nią robiłem jako snajper :D, a strzelałem się z paroma M15 CA ( ich zasięg był mniejszy i mniej precyzyjny) co mnie miło zaskoczyło, zważywszy na to że oni pruli na 0.25 a ja 0.30 (Blaster Devil) a przypominam że mam wersję CQB, to co to będzie jak dojdzie precka od M16 :D A pewnie, rozłożyłem, wyczyściłem, nasmarowałem co trzeba :-) To właśnie mi się podoba w GBB - to nie jest bezobsługowa zabawka, tym trzeba się zajmować. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) A to przepraszam kolegów. Faktycznie. Troszkę mi się nie up to date zrobiło. W sumie jakby zasadzić tą 505mm to niezłe fps wyjdzie. Tylko nabój CO2 starczy pewnie na 15 - 20, a nie 30 kulek. Gdzie macie zamiar kupić te lufy ? Mam nadzieję nie w Airsoft Buddy Edited March 22, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 ja zamówiłem swoją właśnie w AB, paczka jest już na cle po 3 dniach od wysyłki, zobaczymy ile tam poleży i czy naliczą mi cło i VAT, już się urząd dopytał o fakture zakupu i potwierdzenie przelewu bo AB zle wypełnił deklarację celną ;) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 post pod postem bo nie mogę edytować dziś o 8 rano dostałem paczkę - byłem zdziwiony gdyż wczoraj o 14 wysłałem mailem zrzuty ekranu z przelewu i z mailem do AB a już dziś rano paczka trafiła w moje ręce :) przyszło wszystko co zamówiłem, dobrze zabezpieczone - zapłaciłem 69 zł opłat celnych ( równe 22 % ). teraz czekam jeszcze na paczkę z karabinem, która od piątku leży na cle i nie mam żadnych powiadomień o tym :( Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 a dziś dotarła do mnie HK z RA-TECH :) paczka szła od 17 do 24 z czego 5 dni była na cle (19 była już w Polsce). zapłaciłem ok 1780 zł ale z 3 dodatkowymi magazynkami na CO2 i dodatkowym stinger HU. łącznie było to ok 570 $ RA-TECH wsadziło mi do paczki jeszcze standardowo klucz do rozbierania karabinu, klucz do regulacji NPAS'a i stockową dyszę i pręt prowadzący dyszę ( guiding rod ). deklaracja zaniżona do 200 $ zapłaciłem dokładnie 128 zł. pozdr. Bocian Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Bocian a są oznaczenia na tym HK? Co to jest ten stinger? Ile zapłaciłeś za cło? Quote Link to post Share on other sites
Art-Bart Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 (edited) Co to jest ten stinger? http://www.augdal.net/product.php?id_product=178 Hopup kit from Stinger.Było już. Edited March 26, 2010 by Art-Bart Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 nie ma oznaczeń na nim oprócz oznaczeń trybu ognia. co do cła to napisałem : deklaracja zaniżona do 200 $ zapłaciłem dokładnie 128 zł. Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Gdyby ktoś szukał, mam na sprzedaż gumki hop-up do M4 WE - 1 szt. zielonej i 1 szt. czarnej. Gumki są nowe. Info na PW. Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Czy ktoś może się orientuje KTÓRA WERSJA eMek jest obecnie dostępna u Krakmanów? Bo odpowiedź na maila z tym pytaniem niewiele wniosła, poza tym, że najpewniej są bez oznaczeń (jak na fotach: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._type-1544.html ), oraz, że są przystosowane do CO2... Tylko: czy to ver3 czy ver2??? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 ver.2 miała starą lufę i HU v.1 nie była też na CO2 Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Problem w tym, że NIE WIADOMO, jaką lufę i jakiego hopka ma wersja od Krakmanów... Natomiast istotnie jest przystosowana pod CO2. Przy czym - w specshopie była ver2 przystosowana do CO2 ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5960 )... Stąd właśnie moje pytanie, bo gdzieś znalazłem info, że nowe wersje eMek m.in. nie mają oznaczeń na body... Trudna sprawa... EDYTKA - no i cena... jakoś tak "mało"... Edited April 13, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Nie nowe. Różnice się wykreowały kiedy w ramach WE powstało WETTI i puścili repliki z oznaczeniami. Generalnie z oznaczeniami czy bez to wciąż ta sama replika. Ver.2. od Ver.1 różniła się oznaczeniami, wzmocnioną dźwignią przeładowania (sic!) i o ile dobrze pamiętam stalowym bot cachem. Z Ver.3 weszła nowa lufa nowy HU, potem dorzucili system, na CO2 (na zwykłym gazowym też będzie strzelać z CO2, próbowałem), i następne wariacje. Przy czym V.3 WETTI od V.3. WE różniła się tylko oznaczeniami. Piszę w ramach swojej pamięci więc mogę się mylić. Jeśli jest CO2 to musi mieć lufę 6.02 i nowy HU to będzie V.3. WE, i w zasadzie od V.3. WETTI będzie ją odróżniał tylko brak oznaczeń. Już kiedyś wspominałem o tym, oni tam w Tajwanie tak namieszali, że bez połówki nie rozbierzesz z tymi oznaczeniami lub brakiem. Na rynek USA szły WETTI bez oznaczeń póki ich ATF nie zabroniło. Ver.2 czy Ver.3 różnica żadna. Ver.2. już nie robią od czasu wprowadzenia CO2. To są te same repliki, ewolucja wnętrza jest właściwie jedyną różnicą, a i to są kompatybilne wstecz. Ja mam WE AWSS ver.1 bez oznaczeń, malowaną, i wszystko co tam się po drodze pojawiało to po instalowałem tak, że teraz byłaby to Ver.3. bez oznaczeń CO2. Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Ok, dzięki za odpowiedź, Nazgool... Jakkolwiek starałem się usilnie zatrybić różnice między wersjami sledząc ten wątek, to chyba nie bardzo mi wyszło... :/ Tak czy inaczej - dzięki raz jeszcze. Edited April 13, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Jak pisałem. WE i WETTI tak pomieszali, że nie sposób się w tym połapać. Quote Link to post Share on other sites
MARINE GRUNT Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Mam pytanie, czy fronty od WA będą pasować do WE? Bo wyszły ostatnio takie fajoooowe... Wietnamskie... :roll: (w newsie na głównej, produkcji g&p chyba) Nadadzą się? Czy też mam szukać jakiegoś XM'a CA sprzedawanego na części? :| Edited April 13, 2010 by MARINE GRUNT Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Mam pytanie, czy fronty od WA będą pasować do WE? Bo wyszły ostatnio takie fajoooowe... Wietnamskie... :roll: (w newsie na głównej, produkcji g&p chyba) Nadadzą się? Czy też mam szukać jakiegoś XM'a CA sprzedawanego na części? :| Tylko po pewnych "tokarskich" przeróbkach zewnętrznej lufy. Mam klona WE z frontem od INO, które chciałem sprzedać na części (ale nie poszło) i to INO z frontem od WA. Pracy nie jest wiele. Trzeba poprzerabiać miejsce pod HU i WE mam inaczej rozwiązany przód uppera. Quote Link to post Share on other sites
MARINE GRUNT Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Tylko po pewnych "tokarskich" przeróbkach zewnętrznej lufy. Mam klona WE z frontem od INO, które chciałem sprzedać na części (ale nie poszło) i to INO z frontem od WA. Pracy nie jest wiele. Trzeba poprzerabiać miejsce pod HU i WE mam inaczej rozwiązany przód uppera. A co konkretniej trzeba by tam zrobić? Jakieś piłowanie grubsze? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts