lup Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Finowie testowali i mocno nie narzekali, a u nich lekko zimniej niż u nas :) Jeden z pierwszych wlascicieli w Europie to własnie Fin. Na gasguns gdzieś na początku wątku o M4 od WE jest o tym. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem kolejne wypowiedzi tu: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...t&p=2017377 ...ale rozumiem, że sporo z G&P robione do WA (lufa, i chyba kolba) powinno pasować też do WE, natomiast nie pasuje raczka chwytu (dobra nazwa??) od WA ponieważ nie jest zgodna z taką częścią z "prawdziwka" to i do WE nie będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 WE M4 ze stockowym boltem carrierem i z aluminiowym WE Aluminium Bolt Carrier Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Wspomniana przeze mnie wcześniej belgijska stronka jestTUTAJ Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 (edited) Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem kolejne wypowiedzi tu: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...t&p=2017377 ...ale rozumiem, że sporo z G&P robione do WA (lufa, i chyba kolba) powinno pasować też do WE, natomiast nie pasuje raczka chwytu (dobra nazwa??) od WA ponieważ nie jest zgodna z taką częścią z "prawdziwka" to i do WE nie będzie pasować.. Ktoś to może potwierdzić ? Edited February 22, 2009 by yogurt Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Problem w tym, że na razie sam nie znalazłem potwierdzenia. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Ktoś wcześniej napisał, że do WE pasują kolby od AEGów, a do WA pasują te od ostrych, wiec zupełnie dwie rożne konstrukcje wychodzi na to. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Z kolbą to pół biedy ale rozchodzi mi się głównie o Front sety. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) To all: Our intention/plan is to set up 'WE parts/service centers' worldwide so that all of you will no longer have to order parts from all the way across the globe & have to hang up your piece for a few weeks before having it fixed & use it again. We pride our gun system as being one of the simplest to maintain & most suitable for actual skirmishing extensively; however, as with most moving parts & mechanisms, we must accept the fact that certain parts will wear down & need replacement from time to time; so it is our (WE & WETTI-AFC Custom) responsibility to offer the best possible after-sales maintenance support for our products. Having said the above, the task of setting up these 'parts/service centers' is not a simple one as it seems; so I plead for all of you to bear with us for just a little longer and I promise you that, in the very near future, you'll be rid of the 'high maintenance parts' issue from ANYWHERE around the globe. WETTI-AFC Custom Założenia niezłe. Zobaczymy co im z tego wyjdzie. Jeden z takich serwisów ma być: www.tacticalquartermaster.co.uk We're already working with a few USA distributors (as well as Europen ones) specifically on parts distribution. I'll post their respective sites once the deals are inked. They're all putting their parts order together right now, so I truly believe that in a few weeks' time (max), all you faithfuls out there will have almost immediate access to most of the "high maintenance" parts, as well as custom after-market parts! Please just be patient with us for just another bit.... Thank you all for your understanding! WETTI Ludziska narzekają na brak kontaktu ze sklepem AirsoftBuddy, który do niedawna jako jedyny sprzedawał częsci do M4 WE. Podobno powpłacali kasę pay-palem i cisza. Edited February 26, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Jeszcze na dokładkę z wczorajszego dnia... Na arnim pojawiły się dwie recenzje M4 WE: http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/...2/cat/17/page/1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Założenia niezłe. Zobaczymy co im z tego wyjdzie. Jeden z takich serwisów ma być: www.tacticalquartermaster.co.uk Właśnie ją kupiłem z tego sklepu, czekam na przesyłkę z niecierpliwością (no prawie mam sraczkę ;) ) Czy mógłbyś podać adres strony Wei Tech ? NIe udało mi się ich wygooglować. Quote Link to post Share on other sites
brat-1 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Ile Cie w sumie to kosztowało? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) 300 funtów przesyłka wliczona dla zamieszkałych na wyspie. Zdecydowanie skusiła mnie cena tej repliki. Zastanwiałem się od dłuższego czasu nad nowym M4 Sopmod z TM lub M4 z WA. Jednak ta gazówka wplasowała się idealnie, zarówno pod względem ceny jako pierwsza replika jak i pod względem dozy realizmu na obecnym etapie. Edited March 4, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ktoś może zamawiał ze sklepów z UK albo ROI do Polski? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Liczą 60 funtów za wysyłkę do Polski czyli łącznie około 2000 - 21000 pln za replikę. Z WGC, albo E Hobby Asia chyba będzie się bardziej opłacać (zależy oczywiście czy naliczą cło) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Nie znalazłem ich strony. Szukalem: WE AWSS WE Tactical Training International Corp Advanced Weapon Simulator System WETTI WE TTI Teoretycznie powinna mieć rozszerzenie tw, bo są na Taiwanie, ale na dalsze poszukiwania zabrakło na razie mi czasu. Quote Link to post Share on other sites
maark Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 http://weairsoft.com/ Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 (edited) No i magazynki im wyszły. Widać ta emka w UK idzie jak ciepłe bułeczki. @maark - Dzięki za linka Edited March 6, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
tenhamers Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Konrad, tu sa jakies magi do WE http://airsoftoutletnw.com/index.php/Airso...k-Magazine.html Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 (edited) Magi na CO2 koło kwietnia. Zestaw do CO2 ma zawierać stalową dyszę. Jeszcze w testach nowy kształt hopka i lufa 6.02mm chrome-plated (mirror finish) Ultra-Precision Match barrel. WETTI jeszcze coraz bardziej działa w kierunku zamówień z jakiejś armii na swoje M4 jako trenażery. Nawet zdjęciami z Chile się chwalili. Dzięki za link do stronki. Edited March 6, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Magi na CO2 koło kwietnia. Zestaw do CO2 ma zawierać stalową dyszę. Jeszcze w testach nowy kształt hopka i lufa 6.02mm chrome-plated (mirror finish) Ultra-Precision Match barrel. WETTI jeszcze coraz bardziej działa w kierunku zamówień z jakiejś armii na swoje M4 jako trenażery. Nawet zdjęciami z Chile się chwalili. Mówiąc o lufie. To znalazłem w pudełku: @ tenhamers - Dzięki za linka. Sprowadzanie magów zzagranicy zupełnie się nie kalkuluje. Znalazłem na airsoft buddy i po przeliczeniu wyszło mi za 3 magi 109 funtów, a do tego trzeba dodać cło 20%. Przy cenie maga 36.5 funta nie ma sensu ściągać szpej z zagarnicy. Poczekam na dostawy do UK i wtedy kupię. Edited March 7, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Tym bardziej, ze na razie wstrzymał bym się z zakupami na airsoft buddy. Niech się wszystko wpierw wyjaśni. A liczyłeś ile by Ci wyszło z Belgii? Ewentualnie poczekaj jak dojdzie dostawa do tego sklepu co ma być oficjalnym centrum serwisowym w W.Brytanii. Edited March 7, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Magi już są :D Długo to nie trwało. Wczoraj zabrakło im replik AFC, ale V1 są. Quote Link to post Share on other sites
szadok Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Lup a możesz napisać co się dzieje z airsoft buddy? Wcześniej pisałeś coś o tym, że ludzie powypłacali kasę i nie dostali przesyłki... Możesz coś więcej napisać i podesłać jakiegoś linka w tej sprawie, chętnie sobie poczytam. Szukałem w googlach ale nic nie znalazłem. A chciałem właśnie kupować w airsoft buddy... Ostatnio skłaniam się do zakupu M4A1 z WE właśnie z airsoft buddy, bo u nas żaden sklep nie wie co sprzedaje, pytam się którą wersję będą mieli i nie wiedzą... A w airsoft buddy można zamówić replikę WE w wersji AFC z dodatkiem polepszającym osiągi za 410USD łącznie z dostawą - to wychodzi razem z cłem i VAT'em ok 1900. Jest to ok. 400-500zł więcej niż mieli to w naszych sklepach ale dostajemy ostatnią najlepiej ulepszoną wersję i na dodatek z grawerką :-) Wcześniej chciałem kupić replikę G&P WOC, nawet już uzbierałem kasę ale coś ostatnio skłaniam się do WE. Cena o 700-800zł niższa i za to co zostanie kupię sobie jeszcze Glock'a 17c KSC z metalowym zamkiem :-) I chyba już nawet ten złoty element nie będzie mi przeszkadzał ... :-) Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Mała impresja pierwszej fanki zabujanej po uszy w mojej emce (przyszywana córka). Sorry za OT. ;) Edited March 7, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts