macio68 Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Poszło PW ;-) Swoją drogą tłumik z bipodem może być interesującym rozwiązaniem :-D Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Ostatnio mam problem, otóż mój karabin M4 WE CQB na CO2 syfonuje nawet w temperaturze 15'C< ktoś wie co może być tego powodem ;/, nawet jednego maga jest ciężko wystrzelić, mimo że to CO2... Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Stwierdzenie, że "syfonuje" nic właściwie nie wyjaśnia. Musisz napisać dokładnie jakie są objawy. Na jakim ogniu, co robisz, co zauważyłeś itd itp. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Po prostu, wystarczy że zaczynam strzelać za szybko wystarczy strzał na 5sek i o pełnym wystrzelonym magazynku można zapomnieć ;/... magazynek jeżeli nie ma dobrze nasmarowanych uszczelek , to puszcza gaz, więc co strzelanie muszę je nasmarować dokładnie, tak więc może przesiadka z co2 na gg coś da ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 To znaczy, że coś się dzieje. Czy po syfonie od razu otwierałeś replikę ? Ślady szronu ? Bo z tego co mówisz to zwyczajnie coś powoduje, że Twój zawór w magazynku zostaje otwarty po kilku strzałach. Czy regularnie czyścisz replikę? Szybkiego schłodzenia spodziewałbym się raczej po gg lub propanie, a nie CO2 więc nie sądzę, że to jest to. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Tak, replika jest regularnie czyszczona po każdym strzelaniu, co do otwierania, to będę się musiał przyjrzeć czy nie ma przypadkiem szronu, i napiszę wtedy coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 (edited) Tak, replika jest regularnie czyszczona po każdym strzelaniu, co do otwierania, to będę się musiał przyjrzeć czy nie ma przypadkiem szronu, i napiszę wtedy coś więcej. Czy zauważyłeś by bolt carrier wykonał pełny cykl w ostatnim strzale przed syfonem ? Łatwo poznać blow back będzie słabszy. Edited May 12, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Przy ostatnim strzale słuchać tylko pukniecie, a kulka leci dużo słabiej, czyli tak jakby w ogóle nie wykonał pracy. Ps. Jakby był ktoś zainteresowany to na specshopie są już lufy do M4 WE 509, 363 i 263 mm ^^ link: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_361_362 sory za offtop ; p Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Czy podczas pierwszego przeładowania za pomocą dźwigni cały bolt carrier i cały mechanizm przesuwa się gładko czy masz opór ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Mam 2 pytania: Czy do tej m4 pasują magi M4A1 Western Arms / G&P WOC? Czy pasują części od g&p? Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Mam 2 pytania: Czy do tej m4 pasują magi M4A1 Western Arms / G&P WOC? Czy pasują części od g&p? Magi - nie pasują. G&P - KTÓRE części? Wewnętrzne, do upgrade'ów WA - nie pasują, zewnętrzne (RISy, gripy, kolby) - różnie... AREKASG - masz NPASa??? Bo jeśli tak, sprawdź czy nie odkręciła Ci się mosiężna nakrętka dyszy, z krzyżowymi nacięciami (u mnie np TO było przyczyną takiego syfonowania...). Druga przyczyna - na prowadnicy (part #38) jest w nowszych wersjach eMek taki biały, nylonowy "suwak" (jakoby mający stabilizować ruch suwadła), zresztą nieobecny na "explosion"; ten suwak ma tendencje to przesuwania się - looknij, czy jest na swoim miejscu (przy dalszym końcu #38). Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Tak mam NPAS, co do mosiężnej nakrętki, jak to sprawdzić, jak dla mnie trzyma się sztywno, ale może się mylę więc jak ją dokręcić, co do #38 to jeżeli chodzi ci o takie sześcienne kwadratowe gówienko to jest na miejscu. Co do Bolt Carrier -u to zdarzają mu się przy przeładowywaniu zacinki, nie chce dojść do końca, mimo ze dźwignia przeładowania może być luźno wsunięta. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Czołem, No w tym roku mam zamiar zakupić w końcu M16A3 WE GBB AWSS i w planie przeróbka na parasnajperke... Tutaj znalazłem przykładzic Para-snajpy GBB z M4 AGM czy M16: http://gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=26&t=2368 raczej zrobienie tego samego z WE nie powinno być problemem? Tylko gdzie pokupowac potrzebne części, kolbę, oslone lufy zewnętrznej ? Acha, i gdzie lepiej według was zakupic eMeczke WE w wersji CO2 ? czy taka juz mozna kupic z częściami RA-tech ? Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Czołem, (...) raczej zrobienie tego samego z WE nie powinno być problemem? Raczj nie ;-) Tylko gdzie pokupowac potrzebne części, kolbę, oslone lufy zewnętrznej ? Acha, i gdzie lepiej według was zakupic eMeczke WE w wersji CO2 ? czy taka juz mozna kupic z częściami RA-tech ? To tak od końca: jeśli zależy Ci na serwisie, a mniej na czasie - to chyba u Capriego, mają mieć wersje Ra-Techowe pod koniec maja. Jeśli nie - to np. bezpośrednio z Ra-Techa. Potrzebne części... Zależy co chcesz mieć. Generalnie kolby RS w milspecu pasują wszystkie, ebay, botachtactical itd. Osłona lufy zewnętrznej - co masz na myśli??? Co - mniej więcej - chcesz uzyskać w ramach konwersji? Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) SR-25 made from M16A3 WE RA-tech na CO2 / propan :D Minimum do zewnętrznych części to pewnie : Chwyt pistoletowy, okładziny lufy zewnętrznej etc.. M16 jak widać najłatwiej przepykać na SR-25 :) Ps: ale i tak poczekam aż troszkę dolar spadnie. Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Więc tak: po pierwsze ratechowa wersja generalnie powinna banglać na CO2 bez problemów, ewentualnie do wymiany zostałby język spustowy i hammerek; warto zawczasu wymienić też rączkę przeładowania. Pozostałe części "wrażliwe" są już w tej wersji założone. Po drugie: elementy zewnętrzne... I tu pojawia się problem - ile kasy możesz na to przeznaczyć? Bo PRSka w "ostrej" wersji kosztuje ok. 250$, ale na 99,9% pasuje. Pistol-grip: koszt ok.20-30$... Front - tu możesz spróbować zamejlować do sklepu i zapytać, czy TO: http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=2405 będzie pasować... Generalnie: kolby RS pasują wszystkie w standardzie milspec. Pistol-gripy - wszystkie RSowe. Szyny - w zasadzie wszystkie "ostre", niektóre airsoftowe także, ale tu zalecałbym ostrożność. Optyka, bipod - bedzie pasować każdy. EDIT: w międzyczasie troszkę zedytowałeś posta ;-) Jeśli chcesz SR-25, to musiałbyś znaleźć upper-receiver w tej wersji... Ale reszta - aktualne ;-) Edited May 15, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Według ciebie, jaką można z M16A3 zrobić parasnajperke bez wymiany upper-receiver ? Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) A choćby SPRkę... Może będzie problem z magiem, ale nie można mieć wszystkiego ;-) Edited May 15, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Hmmm to jednak zrobie Parasnaperke ala ten gosc z gasguns... Potem się dokupi kolbe... Chyba potrzebuje 2.000zł około... God, please niech dolar stanieje do 2,9zł... Jak gośc z NPAS + precka uzyskał 650FPS na GG to ile to by było na CO2 O_O ? M16 Anti-Material Rifle ? M.A.M.R xD Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Z konwersją do SPRki nie powinno być większych problemów, jak napisałem wyżej; jeśli będziesz napierała na maga na 20 nabojów - to będzie kłopot, poza tym - chyba dość łatwa konwersja...Sprowadzi się do frontu, pistol-gripu i ewentualnie tłumika płomienia. Kolba - chyba jednak nie trzeba wymieniać standardowej z M16... Co do mocy... Wesja wzmacniana częściami z Ra-Techa, przy tej długości lufy powinna nawet na GG osiągać ok. 520-530 fpsów, przy precce może nawet te 10-20 fpsów więcej... A na marginesie: strzelałem z M.A.M.R.a... Brzmi ciekawie :-D Edited May 15, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) To jak ta wersja ma 520-530 fps na GG... to ile to ma na CO2 O_O ? AAA wieeemmm CO2 na Terminatorów jest :D Docelowo będzie używany propan i CO2 Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Pytanko: Ta M16 to jest v.3 AWSS ? http://augdal.net/product.php?id_product=148 czy lepiej http://augdal.net/product.php?id_product=149 jeśli chodzi o stylizowanie na para-snajperke jak Mk12 lub SPR. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Pytanko: Ta M16 to jest v.3 AWSS ? Teraz to to już pewnie będzie v.4 Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Pytanko: (...) czy lepiej http://augdal.net/product.php?id_product=149 jeśli chodzi o stylizowanie na para-snajperke jak Mk12 lub SPR. Ja brałbym M16 - stała kolba, dłuższa lufa... Nawet jeśli miałbyś wymienić lufę wewnętrzną na preckę - to resztę podstawy do konwersji już masz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 A to one nie mają precek w stocku ? Z tego co pamiętam od V.3 ładowali do wszystkich te ich 6.025 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts