Guest Nazgool Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Btw: moj pierwszy karabinek gbb - awesome! To jest mój pierwszy karabin w ogóle, i co ja mam powiedzieć ? Nigdy nie kupię AEG :D Quote Link to post Share on other sites
shank Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) Dynks, jeśli chodzi o ten "włączany" tym suwadełkiem u góry maga, ostawiłem odpowiednio (co ciekawe, z pudełka magazynek w paczce z karabinkiem miał dynksa włączonego, a kupione osobno nie), dlatego napisałem, że zamek zostaje z tyłu a bolt odskakuje przy strzelaniu na semi, tylko na auto nie odskakuje i spokojnie się dalej strzela, tylko bez kulek (coś jak w tym cholernym g17 army, do ktorego juz siły nie mam :P) edit: @Nazgool: wiesz, ja jestem raczej jebankowiczem, gaziak jest for fun, ale za każdym strzałem boje się, że coś padnie, strasznie podbija mi to ciśnienie. Po pierwszych problemach z aegiem teraz mam już pancernego jest pewniakiem :P Co nie zmienia faktu, że po pierwszych strzałach aż się wystraszyłem, że coś mi tak wali koło ucha i wybuchłem maniakalnym radosnym śmiechem :D Edited July 22, 2009 by shank Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 T.Z.N. Pogubiłem się trochę. Na magazynku z włączonym bolt cach nie łapie Ci na auto, a łapie na semi auto ? Quote Link to post Share on other sites
shank Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Wtedy tak, teraz już z 4 posiadanych przezemnie magów tylko jeden załapuje bolta po ostatniej kulce. Niestety wyczaiłem na czym polega problem - po prostu sprężyna magazynka jest jakby za słaba, i dinks "odpychający" bolta nie odskakuje wystarczająco mocno. Kiedy podczas strzelania minimalnie przyciskam palcem dół bolt catcha do body, to działa dobrze. Mam nadzieję, że da się to zrozumieć :) Będe musiał po prostu dokleić coś do bolt catcha od tyłu, żeby sam z siebie bardziej odstawał od body. Wtedy sprężynka w magu powinna dać rade go zablokować, podobnie jak robi to z pomocą mojego palca :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Dziś sprawdzaliśmy szyny RIS Madbull. Przełożone z Systemy na WE - pasują. Dla rozwiania wątpliwości prezentacja zaworów: 1. Standardowy zawór 1 generacji - gg 2. TSC zawór stalowy - gg 3. Uniwersalny zawór WE - gg/co2 Quote Link to post Share on other sites
eso Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Dostałem maila od Krakmanów ,że emki które posiadają są z najnowszej generacji i są przystosowane do co2. Steiner- mógłbyś to potwierdzić? Który z powyższych zaworów posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Po dłuższych oględzinach stwierdzam, że jest to typ 2. Niemniej różni się od tego pokazanego na obrazku powyżej (2 O-ringi). Fotka: KLIK Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 @eso nie są na co2. Zobacz jak wygląda zawór 3. Komora zaworu też się różni od tej na co2. Jeśli potrzebujecie zrobię zdjęcia komory na gg i co2, żeby pokazać różnicę. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Dziś dostałem swój UDGR z TS Custom. Czy ktoś go już używa ? Jak efekty ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Czy komuś wypadają magi ? Coś mnie trafi niedługo. Mag posiedzi trochę, kilka wstrząśnięć repliką i zwyczajnie wypada. Zakręciłem całą blokadę magazynków na maksa. Dalej to samo. Na stronie AB nie ma części, może ktoś próbował zamienić to z innymi producentami ? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 może spróbuj odgiąć zaczep na magazynku. Standardowy zabieg w przypadku AEGa Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 No i o to właśnie chodziło. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz. Magazynki do M4/SCAR nie są tanie, dlaczego nie zrobili pokryw zewnętrznych ze stali tylko jakiegoś szit metalu. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 (edited) Bo zdaje mi się że cała pokrywa jest jednocześnie zbiornikiem gazu :? Mogę się mylić, ale tak jest w magach AGMa Edited August 8, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Mylisz się, pokrywa nie ma nic tutaj do zbiornika z gazem... Zbiornik na gaz jest odrębnym elementem, wchodzącym w skorupę magazynka. A sama obudowa jest Aluminium. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 No to coś jak w magach AEGów, tylko szkoda że nie ze stali robią Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 No to coś jak w magach AEGów, tylko szkoda że nie ze stali robią Wpadłem na pomysł, żeby w tym miejscu przynitować do obudowy kawałek stalowej płytki. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 tylko czy nie będzie zawadzać np. w ładownicy? Napewno wydłuży żywotność zaczepu. Nazgool, zauważasz jakieś podstawowe problemy w emce WE? Coś się zużywa w szybkim tempie? Co jest do wymiany? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 (edited) Płytkę przynitować od strony wewnętrznej pokrywy, tak że mechanizm trzymający magazynek nie będzie wyginał pokrywy do wewnątrz. Bo to się właśnie dzieje podczas wkładania magazynka. Można ewentualnie zrobić na śruby z płaskimi łbami i delikatnie nawiercić pokrywę maga od zewnątrz. W płytce zrobić otwory i nagwintować je. Musi być dobrze spasowane z właściwym magazynkiem wewnątrz pokrywy tak, żeby opierało się o magazynek właściwy i zabezpieczało pokrywę. Odpowiadając na Twoje pytanie: To się zmęczyło: Dźwignia przeładowania bo pękła - standardowy problem v.1 Z własnej woli wymieniłem: lufę na precyzyjną zawory gazowe komora gazu na CO2. Z mojej głupoty czeka ją wymiana kolby na Magpul PTS CTR. No i wiadomo problem cieknących magazynków. Wbrew zaleceniom ja uszczelniłem swoje magi silikonem, czyli na stałe. Problem znikł jak ręką odjął. Cała reszta jest od dnia kiedy ją kupiłem taka sama. Wciąż nie jest to platforma niezawodna. Więc wiadomo, jeśli ktoś kupuje gazówkę = kupuje problemy. :D Edited August 12, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 ale napewno mniej zawodna w stocku niż inne gasblowbacki z wyłączeniem kjw bo o nim nic nie wiadomo. Dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
shank Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Może mam szczęście, ale u mnie nie przecieka żaden z 4 magów na gg/propan. Za to w problemach dodałbym dziwny hopup. Regulacja u mnie nie daje nic, kulki 0.36 do 20-25 metrów lecą prosto, potem coraz, coraz wyżej. Nie jest to taki nagły podryw jak przy 0.25, ale mając kolimator ustawiony na 50m kropka jest tak wysoko, że patrząc prosto przez kolimator ledwo ją tam u góry widać. Inna sprawa: zamontowałem dzisiaj risy, ale spore luzy mają, poczytałem i widzę, że wielu ludzi ma ten problem. Zna ktoś jakieś rozwiązanie? :) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Inna sprawa: zamontowałem dzisiaj risy, ale spore luzy mają, poczytałem i widzę, że wielu ludzi ma ten problem. Zna ktoś jakieś rozwiązanie? :) Powertape.. Podklej na maxa w Handguard Cap tam gdzie styka się z RIS'ami i będzie spoko. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Ja bym nie nazwał tego problemem z hu. Po prostu trzeba kupić kilka gumek hu i znaleźć tą właściwą. Mierzyłem szyny z kolegi Systemy, zero luzów. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 A da się powiedzmy przyciąć jakąś gumę od aega? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 (edited) A da się powiedzmy przyciąć jakąś gumę od aega? Jeśli jesteś w stanie uzyskać taki kształt ? Wiesz ja personalnie wyznaję zasadę, że wolę kupić coś co jest oryginalne zamiast rzeźbić w ... . Każdy może robić jak uważa. Minusem dla Polski jest to, że nie ma dealera WE i głupie gumki do HU z przesyłką będą kosztować jakieś chore pieniądze. Znów nie każdego stać kupować z AB i w ramach uzupełenienia przesyłki dorzucić kilka gumek. Ja sam nie kupiłbym samych gumek czy zaworów do magazynków choć potrzebuję ich. Poczekam, aż dealer w UK będzie miał dostawę, a w między czasie poradzę sobie z 4 magami. Najprawdopodobniej we wrześniu będę kupował magazynki CO2 i szynę RIS WE, wtedy dorzucę kilka zaworów do magów. BTW - Widział ktoś TSC Larue Tactical Body do WE ? 429$ :o Szczęka mi spadła. To się nazywa chora cena. Edited August 13, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Nazgool masz może możliwość ściągnięcia zaworów (coś jak NPAS) nie pamiętam ich nazwy. Bo u mnie cienko z zakupami za granicą. Czy ściągnął byś jeden dla mnie? Oczywiście odpale ci prowizję ;) Ile by mnie to ewentualnie wyniosło? Podstawowe pytanie: Chciałbym się pobawić w budynkach tą emką a mogę mieć tylko 350fps, czy on faktycznie działa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts