QBS Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Słuchajcie - pojawił się nowy pomysł - jest swietna lokacja - całe opuszczone miasto - wiecej info: http://www.skynet.com.pl/~qbs_idh/Foty/Klomino/ Co do terminu to bylby prawdopodobnie koniec lipca. Napiszcie tez czy woleli byscie noclegi w namiotach czy w poblizu (Borne Sulinowo) w pensjonatach, oraz czy w ogole chcielibyscie abym cos takiego zorganizowal. Ps. Prosze ekipy z Poznania o pomoc jesli macie troche czasu - mam maturke i sam wszystkiego nie zorganizuje - pozwolenia, noclegi, kible :wink: i inne takie... Zdjecia nie oddaja prawdziwego klimatu - tym bardziej, ze nie ma na nich wielu budynkow znajdujacych sie na poligonie. Wszystkie info macie w linku: http://www.skynet.com.pl/~qbs_idh/Foty/Klomino/ czytajcie ten plik txt - tam wyjasnilem wiecej. Link to post Share on other sites
CNOS_Magius Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Zdjęcia już oglądałem. Teren znalazłeś wprost wymażony. Trochę za dużo pustego miejsca między budynkami więc nie ma za bardzo gdzie się schować. Pozatym jest OK. Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Lato, zlot, super teren = mniam. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 to kiedy jedziemy? :D Link to post Share on other sites
BoT Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Witam Teren naprawdę atrakcyjny, ale wydaję mi się, żeby zlot wypalił potrzebne są osoby znane, z doświadczeniem i powszechnie szanowane, które mogłyby coś takiego zorganizować. Chodzi o to, żeby ludzie byli pewni, że jak tam przyjadą to znajdą to, co im było gwarantowane, czyli dobra zabawa, nocleg i wyżywienie (to tak w skrócie), więc dobrze QBS, że prosisz o pomoc. Pozdrawiam BoT Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Czesc wszystkim, Co prawda zaczynam dopiero przygode z ASG, ale od 4,5 roku jestem w organizacj studenckiej (ELSA jakby kto pytal) i mam pewne doswiadczenie w organizowaniu duzych imprez (logistyka, food, promocja, fundraising, kwestie prawne etec.). Plus kilka wyrobionych przy tym kontaktow :) Wiec jakby co sluze pomoca. Link to post Share on other sites
Misiek Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 buhaaaaaa :):):) kilka zdjęc jest mi baaardzo znajoma :):):):) chyba znam autora :P MSPANC więcej fotek :) http://babcia.jewish.org.pl/klomino24052003/ tern jest po prostu zajebisty IMO lepszy niż Wędrzyn - w porze letniej między budynkami jest trochę zielska a nie tak otwarcie jak na Wedrzynie nocować można w Borne Sulinowie - są fajne hotele, w tym jeden bezpośrednio połączony z lokalem... hmm... powiedzmy nocnym klubem :) ludziki na miejscu (w Kłominie, wlasciwie Gródku) też chętnie przenocują Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 czekamy na konkrety zatem Link to post Share on other sites
Misiek Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Alex - 21 maja :) Link to post Share on other sites
AgnieszkA Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 teren fajny..... a nawet bardzo fajny :D milo byloby sie tam wybrac.... ale prosze: tylko nie w maju!!! tzn. nie 21 (niektorzy maja wlasne swieta-prawda foczus :wink: ) moze nastepny weekend?? pozdrawiam Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Czlowiek pisze o prawdopodobnym koncu lipca a Wy o maju piszecie, ehh. Czytajcie dokladniej. Link to post Share on other sites
QBS Posted March 10, 2004 Author Report Share Posted March 10, 2004 Tak - bylby to prawdopodobnie lipiec... Ten lokal.. hmm :) podaje linka http://www.rasputin.ws/index-pl.htm :) Moze macie ochote na obchod? Powiedzmy sobota 26 marca? Kto by sie pisal? Oczywiscie mozemy troche postrzelac... Link to post Share on other sites
Misiek Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 wkradło się nieporozumienie: JA piszę o maju, bo ja tam wtedy będę :) Aga: prawdopodobnie parchate bydle (znaczy Foka) też się da namówić na ten termin, o ile będzie miał djengi QBS: o tenże sam lokal mi chodziło :P Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Tak co do szczegolow 26 marca to jest piatek. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Teren wyglada pysznie :) Czekam na konkrety (organizatorzy, termin, co bedzie w planie itd.). Czyzby sie szykowal ZMASG przed Janowem? :D Jakim cudem taki teren stoi odlogiem? :? Niezagospodarowana sposcizna po naszych "przyjaciolach? :D Chociaz z drugiej strony, nie wnikam i sie tylko nalezy cieszyc :D Link to post Share on other sites
QBS Posted March 10, 2004 Author Report Share Posted March 10, 2004 a no fakt - piatek :) no ale jak wolicie - moze byc piatek, sobota lub niedziela... Ewentualnie sroda lub czwartek (raczej rano) Link to post Share on other sites
Dale Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Teren jest naprawde świetny. Jakiś miesiąc temu pisali o tym w "pomorskiej"(chyba) i tak wlasnie myślałem że fajnie by tam było zrobić taki zlot. A tak na marginesie to zamieszkane tam są chyba 2 bloki przez ok 15 rodzin (o ile dobrze pamiętam). Poszukam w archiwym gazety i jak coś to dam linka. Link to post Share on other sites
Dale Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Dobra mam. Nie czytałem ich więc nie wiem ile tam jest przydatnych rzeczy. Kto zainteresowany niech sobie poczyta. Sądze że z dogadaniem się z mieszkaćcami nie będzie problemu. http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/artik...02090210&Ref=AR http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/artik...03140254&Ref=AR A już dla zainteresowanych: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/artik...08090039&Ref=AR Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Jha tylko od ssiebie dosdam, ze owego QBSa zdazylem juz poznac i chlop zdaje sie powazny, wiec facet ma nap[rawde szczetre checi, znalazl ten teren i chce nas tam zaciagnac, ja jerstem osobvixcscie za, ino coby mu ktos pomogl w organizacjhi zloeu i takie tam i bedzi ewsuio git, jak na mnie to ekstra, zaiste stalkerowy teren, do larpa wymarzony werzcz wiec nie ma co sie wachac tylkjo m,ontorwac cos tam gdzi emamny dziure we kalentddarzu :D Link to post Share on other sites
Foka Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Jakim cudem taki teren stoi odlogiem? :? Niezagospodarowana sposcizna po naszych "przyjaciolach? :D Chociaz z drugiej strony, nie wnikam i sie tylko nalezy cieszyc :D jakim odlogiem? my, paintballisci, z niego kozystamy 8) Aga, Myszaczek najprawdopodobniej ma racje... chociaz nie wiem jak to bedzie bo tydzien wczesniej organizuje zawody pod Gdanskiem :) Link to post Share on other sites
QBS Posted March 11, 2004 Author Report Share Posted March 11, 2004 Jakim cudem taki teren stoi odlogiem? :? Niezagospodarowana sposcizna po naszych "przyjaciolach? :D Chociaz z drugiej strony, nie wnikam i sie tylko nalezy cieszyc :D Stoi odlogiem - to zasluga gospodarki naszego idealnego panstwa :| No, ale chyba jak jest okazja to trzeba korzystac... Co nie? :twisted: Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Jak najbardziej koniec lipca mi pasuje (najlepiej weekend) bo powinienem wtedy być pomiędzy planowaną wyprawą wypoczynkowa na Krym a planowanymi wykopaliskami archeologicznymi w Krakowie. Moze dojsc do tego praca gdzieś ale weekend powinien być jak najbardziej realny. Link to post Share on other sites
QBS Posted March 11, 2004 Author Report Share Posted March 11, 2004 Wiec np. moglby to byc 23/24/25 lipiec? Narazie sprawy moge zalatwiac jedynie telefonicznie, poniewaz 20 punktow na moim prawku i zblizajaca sie matura uniemozliwiaja troche wyjazd, ale mysle, ze jakos pod koniec kwietnia wybiore sie do Bornego porozmawiac z panem burmistrzem. I tu male pytanie - co wziac ze soba? Regulamin ASG - to napewno... Moze jakies przykladowe scenariusze - zeby nie myslal, ze bedziemy wjezdzac przez okna na linach? ;) --------------------- Mam jeszcze prosbe/pytanie Czesc szyb jest tam pobitych - oczywiscie nie bede tego sam wyciagal ani nie zamierzam nic z tym robic - czy myslicie, ze moze to stanowic jakies bezposrednie zagrozenie dla uczestnikow? (Zawsze znajda sie jakies wyjatki - np. jak incydent z nozem) Co myslicie o problemie szyb? Kolejne pytanie - Czy czesc osob nie miala by nic przeciwko zagospodarowaniu jednego z budynkow jako mieszkalnego? Od razu mowie, ze sa one juz w stanie surowym - chociaz w 3/4 pomieszczen sa szyby i normalnie da sie spac, z tymze brudne podlogi itp... Mi to nie przeszkadza, ale pytam Was jak sie do tego odnosicie... Plusem jest to, ze spanie bylo by za free... Dzieki za wszelkie pomoce/odpowiedzi/rady - dzieki Wam ten zlot ma coraz wieksza szanse na powodzenie. Link to post Share on other sites
Ritter Posted March 11, 2004 Report Share Posted March 11, 2004 Pozwolę sobie na odrobinę sceptycyzmu, co do tego "opuszczonego miasteczka". Byliśmy tam nasza ekipą na małym rozpoznaniu i strzelaniu w grudniu. Teren jest rzeczywiście świetny, tyle że: - największy problem - tam najnormalniej w świecie mieszkają ludzie, do tego kręci się sporo dzieciaków, - część budynków po prostu jest cholernie niebezpieczna i bliska zawaleniu (np. betonowe płyty odrywające się z sufitu stołówki...) QBS bez obrazy, ale wydaje Ci się że maturzysta usiłujący zdobyć pozwolenie na organizację paramilitarnej imprezy na kilkadziesiąt osób, w terenie częściowo zamieszkanym a częściowo walącym się, wzbudzi zaufanie u burmistrza? Jakoś tego szczerze mówiąc nie widzę... :| Mały, kilkugodzinny wypad w kilkanaście osób i kilka samochodów - "no problem". Impreza na kilkadziesiąt osób przez cały weekend - nie w tym miejscu. Niemniej, jeśli by się udało dogadać z władzami - ja przyjadę... 8) - Link to post Share on other sites
QBS Posted March 11, 2004 Author Report Share Posted March 11, 2004 Zastanawialem sie juz nad tym - wiesz - byla tam impreza paintballowa, na ktora zjechalo ponad 100 osob wiec jesli im sie udalo dlaczego z nami mialo by byc inaczej? ASG nie brudzi scian... Fakt - sa 2 takie kamienice, do ktorych lepiej nie wchodzic, ale tak jak w regulaminie jest - zostaly by one odpowiednio oznaczone - np. tasma czy cos w tym stylu. Co do zamieszkania - miasto zamieszkuje jakies 20 - 30 osob, i mysle, ze zrzuta na batona + flaszka dla starszych i nie bedzie problemu z dzieciakami - moze to brzmi radykalnie, ale takie jest zycie... Trzeba tez zaznaczyc, ze na calym poligonie jest mnostwo innych ciekawych obiektow i walki nie mialy by sie toczyc non-stop w jednym miejscu... Co do burmistrza - prosze Was o pomoc - moge sie wybrac do niego, ale najlepiej jesli ktos kto zna sie na rzeczy pomoze... Porozmawiam na ten temat z Gorbaczem - mowil, ze jest w stanie pomoc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts