Regdorn Posted November 21, 2002 Report Share Posted November 21, 2002 Nie byłem ale wiem, że we Włoszech ASG jest bardzo popularne. Wiem z dosyć dobrego źródła iż społeczność ASG w tym kraju liczy ponad 30.000 ludzi. Wykorzystywane tam ono jest (albo ma być? Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem) do utrzymywania poziomu wyszkolenia wśród rezerwistów. Ponieważ szkolenia na strzelnicach nie cieszą się zbytnim powodzeniem (uważane są za nudne) ASG doskonale się do tego nadaje. Stwarza maksymalnie realistyczne warunki pola walki i człowiek się uczy poprzez zabawę. Co do ograniczenia wiekowego... Nie wiem. Ale wiem o niepełnoletnich, którzy tam właśnie sobie kupili takie zabawki. Polecam San Marino gdyż w tym mieście podobno na każdej uliczce jest jakiś sklep z tego typu sprzętem :) No i tanim :) Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted December 1, 2002 Author Report Share Posted December 1, 2002 http://www.airsoftnews.net - włoski odpowiednik WMASG. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 5, 2003 Report Share Posted February 5, 2003 Witam, Oooo tak Regu, masz racje San marino to raj! Co drugi sklep jest z alkoholem a co trzeci z bronią:) Kocham San Marino... A i ceny tanie Quote Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 (edited) Poszukuje kontaktów z polskimi klubami ASG Jesli ktoś by był tak uprzejmy by wysylac nam info na tamat zlotów, w zamian odwdziecze sie i wysle inf. na temat turniejów w Itali mariuszroma@libero.it www.unitadicrisi.it.gg Nasz profil na NK: http://nasza-klasa.pl/profile/15924738 Edited December 15, 2008 by mariuszroma Quote Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) :) Masz racje co do San Marino, jest taniej niż w rzymie okolo 30-40% a co do ASG w itali to organizowane sa zloty kture trwaja nawet tydzien i urzywaja na nich nawet chelikopterów do transportu graczy, w teren. Co ja sie bede rozgadywal , przyjeżdzajcie i juz :) Edited December 16, 2008 by mariuszroma Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 San Marino = raj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Nie ma uliczki bez sklepu z ASG :D . Repliki są tam sprzedawane z czerwonymi końcówkami luf. Sprzedawca(całkiem nieźle mówiący po niemiecku) w jednym ze sklepów mówił, że najlepiej szukać maniaków ASG gdzieś w środkowych Włoszech(podobno tam ich najwięcej). Quote Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jesli chodzi o prawdziwych maniaków i profesionalne kluby to od Rzymu w góre im wyżej tym wieksze kluby. Ale powiem wam ze w Rzymie tez sie nienudzimy. Jesli ktos chce zerknac to jest sklep z profesionalnym sprzetem do ASG w San Marino http://www.sakurashop.biz/ Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Safara jest o tyle lepsza, że pracuje (pracował?) tam Polak, więc łatwiejszy kontakt :) Quote Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 (edited) Jesli ktos ma znajomych lub jest na stałe w Rzymie i chciał by przylączyc sie do naszej grupy, to prosze o kontakt. http://www.unitadicrisiroma.it.gg Pozdrawiam X Edited December 19, 2008 by mariuszroma Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Mam siostrę w Neapolu. Czy ceny sprzętu ( replik ) są takie wysokie, że nie opłaca się wysyłać ichniejszego sprzętu do Polski? Jeśli ceny są niższe, a wybór większy, to można spokojnie wysłać sprzęt z Włoch do Polski? Bez, żadnych konsekwencji prawnych? Quote Link to post Share on other sites
jukil Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Ja mieszkam we wloszech (niestety na obcasie ;/) ,ale nie wiedzialem,ze tutaj jest tylu maniakow. ;D Juz mi sie chcialo plakac ,ze tylko na dachu sobie bede do drzew strzelal. ;D ,a tu prosze.;D Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 (edited) Witam, odgrzebie trochę temat, pewnie dostanę złota łopatę. Ale za niedługo wylatuje na tygodniowe wakacje do Rzymu i chciał bym pozwiedzać sklepy:P Chodzi mi o linki do sklepów w RZYMIE, do San Marino nie pojadę, bo to hektar z Romy. Proszę więc o pomoc i wskazanie mi sklepów w Rzymie ze swoją stroną i asortymentem... EDIT: Szukałem w googlach, coś tam znalazłem, ale nie było adresów, więc praktycznie niczego nie znalazłem :bialaflaga: Edited May 15, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Pobawię się w małego grabarza. Ściągał ktoś coś z http://www.titano-store.com/ ? Znalazłem tam coś na czym mi zależy i ciekaw jestem jak jest z wysyłką do Polski, doświadczenie ktoś miał? Quote Link to post Share on other sites
Odoardo2000 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Ja mieszkam we Włoszech i mówię wam ze jest limit do 1j i nie polecam kupowania tu replik Quote Link to post Share on other sites
Odoardo2000 Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) i ten zjebany ze tak powiem czerwony tłumik ognia bez niego jak psy was znajdom to 3 lata i konfiskujom wam replike Edited May 18, 2014 by Odoardo2000 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) Jakie psy konfiskują repliki? Jamniki? Nie wiem jak we Włoszech ale zawsze myślałem, że to mogą zrobić policjanci ew. inne uprawnione służby... tylko pogratulować, że dałeś psu wyrwać replikę a on ją zakopał w ziemi. To wcale nie była konfiskata. Całe szczęście, że mam kota. Coś mi się wydaje, że ktoś się za dużo Gombrowicza naczytał. Edited May 18, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bald Snake Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 cześć, wybieram sie do włoch i chciałbym zabrac ze soba replikę. Pytanie brzmi: co wolno a co nie wolno? Jak przenosić i transportować? co w razie kontroli policji? itp. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts