Guest Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 tak na prawde bierz to co Ci sie bardziej podoba.... Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 A czy ta lufa, komora i gumka będą odpowiednie? Czy może wybrać inne? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Będą dobre;) Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 No i dupa nie ma M4 RIS, będę zmuszony kupić CQB. Ktoś wie kiedy mają dostawe i czy opyla mi się czekać? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Zadzwoń do nich albo napisz maila;) Masz jeszcze PJ16 i NAVY;) Quote Link to post Share on other sites
Barson3 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Na taiwangun.com jest ta emka (PJ4 RIS [P&J])której to generacji 1,2,3?????Proszę o jak najszybszą odpowiedż. Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 :poddanie: To jest 3 generacja. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Ja zamowiłem PJ4 CQB i mysle ze ty też to powinieneś zrobić :) Quote Link to post Share on other sites
catzilla Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 siemanko zamowilem pj300 korzystajac z promocji (835 na 500 niezle :D ) Postaram sie napisac jakas sensowniejsza recke, jakies fotki wrzucic. Zamowilem toto ze springiem 110 Guardera wiec zasieg bedzie inny niz pisze to wiekszosc z Was, do tego gumka hop-siup Systema. Oczywiscie bebechow nie bede rozbieral wiec postaram sie napisac o czym tylko sie da wiec mozecie wtracic co was interesuje w tym modelu to postaram sie odpowiedziec. Z takim springiem w konfiguracji krakmana powinno mi to dac jakie 370 fps, starczy i zywotnosc sie wydluzy :wink: Tak wiec czekam na propozycje co dac do recki :roll: Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Wrzuć zdjęcia, opisz wrażenia, wygląd, wykonanie... czyli to co przyjdzie Ci do głowy, tylko bez hurra optymizmu i będzie dobrze Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Chłopaki mam już PJ4 CQB :) Mam pare pytanek. 1. Na co jest boczny przycisk który wystaje z pod ok. 25* ? 2. Jak "złamać" karabin? 3. Jak założyć takie zawieszenie http://www.taiwangun.com/shop,show,236 Edited March 21, 2009 by M4LuTkI Quote Link to post Share on other sites
botau Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 M4lutki 1. hę? 2. Tej repliki się nie łamie. Odkręcasz imbus przy przednim pinie, a nastepnie go wybijasz, następnie body rozsuwasz. 3. Potrzebujesz uchwyt do zawieszenia. Puki co możesz zrobic z np. sznurowki. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 myślę, że malutkiemu chodzi o "bolt catch"... Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Dzięki ;p Co do pierwszego pytania to chodzi mi właśnie o ten "bolt catch", ale już wiem że to atrapa :) Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Co w pierwszej kolejności wymienić w replice po za gumą hop up którą już mam ? Komora hu? Edited March 21, 2009 by M4LuTkI Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Komora będzie dobra, z resztą nie oszukujmy się...wszystko co się dokupuje wpływa jakoś na poprawę osiągów, zwiększenie żywotności. Ja bym chyba wolał najpierw preckę. Edited March 22, 2009 by Guest Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Powiem szczerze, że na osiągach mi nie zależy - nie chcę komuś zrobić krzywdy przez przypadek. Interesują mnie takie części które wydłużą żywotność mojej repliki, tak aby posłużyła mi te 2-3 lata (dzisiaj widziałem starego, bo już prawie 4 letniego chinola z paroma wnętrznościami markowych firm i z tego co mówił właściciel wychodzi na to, że replika jest naprawdę niezawodna). W ogóle jest to opłacalne gdy ma się chinola i chce się zrobić z niego przynajmniej w połowie markową replikę, która będzie dużo bardziej niezawodna niż stockowa? EDIT: Dzisiaj moja "czarnulka" PJ4 CQB przeszła chrzest bojowy. Ogólnie pierwsze wrażenie jest jak najbardziej pozytywne. Wszystkie zewnętrzne części z metalu, oprócz rączki i kolby z ABSu który sprawia wrażenie "zaraz się ta kolba urwie". Lakier którym pokryta jest obudowa jest podatny na zarysowania (nie żeby się rysował od np: zapałki), ale z drugiej strony, co to za broń na której nie widać śladów wojny ;) Na samym początku największym problemem jest zamontowanie baterii w kolbie, ale po 5 min lektury tego tematu i opanowania już sprawdzonego przez forumowiczów sposobu włożenie batki zajmuje mi mniej niż 1 minutę. Jeśli jesteśmy już przy ogniwie naszego karabinku to muszę powiedzieć, że zaskoczyła mnie jej żywotność (opierałem się o doświadczenia kumpli). Dzisiaj przy temp. równej 0*C batka nawet nie przypomniała mi o tym, że przed strzelaniną wyplułem dzięki niej jakieś ~600 pocisków, a podczas samej zabawy poszły nie mniej niż 4-5 magazynki hicap po 300 kulek jeden. Jeśli chodzi o zasięg, to mierzenie mijało się z celem gdyż już w tym temacie jest sporo informacji na ten temat. Reasumując jeśli zaczynasz przygodę z Air Softem i zależy Ci na ładnym wyglądzie (kwestia gustu), ergonomii i dobrych osiągach,to PJ4 CQB/RIS jest jak najbardziej dla Ciebie :) Edited March 22, 2009 by M4LuTkI Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 A ja zgubiłem ostatnio na polu walki zaślepkę od kolby SF. Wie ktoś może jak je zastąpić?? Nowe w sklepie kosztują około 30zł ;| za taki kawałek plastiku i tyle wołają, jak nowa kolba kosztuje około 80 zł... Quote Link to post Share on other sites
Misiakr Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) PJ4 czy to CQB, czy to RIS to i tak full metal? Albo takie coś: http://www.taiwangun.com/shop,show,1405 też dobre i full metal ;d Edited March 24, 2009 by Misiakr Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Nie rozumiem idei Twojego posta... Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Poczytaj opis przedmiotu, na 100% znajdziesz tam odpowiedz na twoje pytanie. PS: 5 razy musiałem przeczytać Twojego posta, żeby zrozumieć o co pytasz... Edited March 24, 2009 by M4LuTkI Quote Link to post Share on other sites
Misiakr Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Upewniam sie czy ta seria pj'tow jest full metal... Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 hmmm...no ciężko się upewnić, napisz do nich maila, zadzwoń... to podejrzane...nigdy nic nie wiadomo... Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 moim zdaniem najlepsze są M4 z ISC,mój kolega ma M4 RIS z ISC i dobrze się sprawuje :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 bardzo fajnie... ale co to wnosi do tematu? Tylko dodatkowo idzie OT (de facto już od kilku postów). Gdybyś porównywał PJ i ICS to ok, byłoby nawet miło. A moje M16 PeJota sprawuje się cudownie i co... jest lepsza od ics'a...pffff... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts