matrix703 Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 A co powiecie odnośnie takich łożysk? (do M120 w g&p) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2402 Quote Link to post Share on other sites
Jedenasty Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Pragnę się dorzucić do pytania Kaczmy o łożyska PDI. Czy Łożyska Rolling Bush i Metal Bush ktoś próbował, ewentualnie które z nich to lepszy wynalazek dla sprężyny M140+? Jak wypadają na tle Guardera? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 W uzupełnieniu posta z przed ponad roku ;-). Nadal te same łożyska PDI mieliły teraz Guradera 130 podpartego z dwóch stron na łożyskach, nadal zero zastrzeżeń do nich ;-). A ludzie narzekają na łożyska z tworzyw ;-). Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Aż mnie kusi, żeby wepchnąć je do AUG'a. żeby było ciszej pytanie czy przy rofie 22 rps nie zdechną, bo ślizgi od SRC spełniają swoją rolę. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Decigner - Tuks strzela tylko na semi, auto moze raz na tydzien ;) Przy duzym rofie moga nie dac rady i sie po prostu wytrzec. Kiedys tak zalatwilem stockowe lozyska w g36C - przy zasilaniu kobylasta bateria awaryjna do podtrzymywania zasilania swietlowek - 9.6 4000 mAh cadmowka. Rof w giecie byl swietny ale po 60 k kulek lozyska mialy wewnatrzna srednice o polowe wieksza. Az dziwne ze to strzelalo. Wiec jest pewne ryzyko. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Jee tam prawie 23 na s zdzierżyły na Tomaszowie ;-) Ze 3 magi wystrzelałem chyba. Tak, że nie przesadzaj, bardzo fajne te PDI, tylko 6mm. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Apropo lozysk - zdziwilem sie ze King armsy kulkowe 8 mm nie wytrzymaly mi strzalow na semi z m150 (sprezyna SHS). Padlo lozysko dolne zebatki srodkowej po okolo 40 strzalach. Myslalem ze lozyska 8 mm wytrzymaja ... ale jednak lipa. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Z ciekawości ile na tej sprężynie wyciągnąłeś Fpsów? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Dołączam się do pytania pidzejfat'a. Ile miałeś fpsów na shs / miałeś dla porównania coś uznanej marki? Jak z jej zbijaniem? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 No zanim padlo bylo 525 bez precki (borek ale nie do konca 0 bo sam robilem nieduze dziury z samego tylu - cos jak deep fire cylindry) przy precce systemy i gumce guardera albo systemy (nie pamietam ktora to) teflon fixie (przy tych gumkach twardych to juz mus) wyszlo mi 550. O dziwo elementa m165 jakis czas temu dal mi 540 ale mialem problemy z komora. Sprezynka SHS wyglada ladnie - srebrna, niereguralne zwoje, szersze niz elementa (element blokowal mi sie na prowadnicy wortexowej, tu nie ma tego problemu) z drugiej strony elementa springi z uwagi na to ze sa waskie - nadaja sie do waskich tlokow (Dokladnie tloki PJ z metal zebami). W kazdym razie - po 50 kulkach nie stwierdze wam jak sie zbijaja. Dam znac jak troche przebiegu nabierze. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 ja od siebie polecam kulkowe DF. bardzo dobre są. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 (edited) ja od siebie polecam kulkowe DF. bardzo dobre są. Też polecam 7mm stalowe kulkowe od DF. 3 rok latają, teraz już na m160 Guardera, wcześniej auto i m150 też Guardera :) Edited September 7, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
MarcinTor Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 mi też właśnie padły stockowe łożyska w eMce, mam zamiar założyć ślizgowe zamiast kulkowych (te stare posypały mi się, kulki są w gearboxie luzem), mam tylko jedno pytanie: średnicę łożysk mierzy się razem z kołnierzem czy bez? Bo z kołnierzem to 8mm, bez to 7mm. Gearbox v.2. Dzięki za pomoc :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 mierzysz zawsze bez kołnierza. zmierz sobie średnicę gniazda łożyska w gb ;p Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 jaki typ łożysko polecicie w standardzie 9mm :)? Quote Link to post Share on other sites
phascol Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Że tak spytam z ciekawości. Miał ktoś do czynienia z łożyskami hybrydowymi KM-Head'a 6mm(LINK)? Na pierwszy rzut oka nie wyglądają zbyt solidnie, a może jednak? Dałyby radę z rof'em 25<30kulek na m100? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts