gr3lla Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 (edited) Znalazłem w końcu baterie ;) i tak jak obiecałem wrzucam kilka fotek. Edited October 31, 2009 by gr3lla Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Hmm, ktoś chyba usunął moje posty... Próbował ktoś zrobić magnifier z monokularu? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1046 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3716 Cena jak widać prawie znikoma w porównaniu z innymi magnifierami. Problemem byłby tylko montaż i powiększenie rzędu 10 albo 7x. Teraz mam pytanie, jakby się to zgrywało z EOTechem? Montaż na 30mm jest tani, więc nie widzę praktycznie problemu :P . Co o tym sądzicie? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Teraz mam pytanie, jakby się to zgrywało z EOTechem? Normalnie. Nie dałoby się celować przy takim powiększeniu bo znak celowniczy byłby bardzo duży lub wręcz niewidoczny dobrze.. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Chce zakupić do swojego eotech 552 magnifier. Ale zastanawiam się który, otóz mam dylemat pomiędzy dwoma modelami. http://www.ebairsoft.com/heroarms-magnifie...unt-p-2833.html oraz http://www.ebairsoft.com/magnifier-push-bu...unt-p-1660.html Ktory Wy byscie polecili ? Z tego co wyczytalem to niby oba pasuja do eotecha, ale czy aby na pewno ten pierwszy pasuje ? Gdyz przyznam ze wolalbym jego bo jest zgrabniejszy ;) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Biorąc pod uwagę, że oba to kopie przystawek produkowanych przez Eotech'a, myślę, że pierwszy też się sprawdzi. Montaże są identyczne. Mi osobiście bardziej podoba się wersja 4x (równie kwadraciakowata i kanciasta jak sam celownik, ale co kto woli ;-) ). PS. Teraz dojrzałem, że pierwsza wersja też ma 4x, a nie 3x jak w prawdziwku. Pozdro. Edited January 11, 2010 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 (edited) A próbował może któryś z szanownych kolegów zaadoptować jakiś monokular tak jak pytał wczesniej grzechotnik, lub nie wiem z połówki małej lornetki czy cóś, pytam bo sama lunetka Magnifier jest dość droga. Proszę o nie krytykowanie pomysłu tylko ewentualnie uzasadnienie dlaczego nie darady zaadoptować czegoś tańszego, uprzedze że miałoby to współpracować z jakimś koli typu Aimpoint lub DOT 1x30, z góry dzięki i pozdro Edited January 28, 2010 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Za duże powiększenie, nic nie będziesz widział. Zrobić pewnie się da, jak wszystko, pytanie tylko po co?? Zabawa z monokularem i montażami wyniesie Cię wiecej niż magnifier :roll: Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Pytanie do użytkowników magnifierów z kopiami kolimatorów Aimpoint. Posiadam Aimpointa CompM4 oraz Magnifier 4x: http://www.taiwangun.com/optyka_lunety/lun...a_c_m-1848.html I może oczekiwałem zbyt wiele, ale przy założonej lunetce plamka jest bardzo duża, wygląda to beznadziejnie. Dodam, że posiadana przeze mnie kopia CompM4 ma plamkę o najmniejszej wielkości i największej ostrości ze wszystkich posiadanych przeze mnie kopii Aimpointów (a było już ich parę), a mimo wszystko nie wyobrażam sobie celowania przez koli i wspomagania się magnifierem. Macie tak samo? Quote Link to post Share on other sites
gr3lla Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Ja mam kopię AimPoint'a z oznaczeniami, do tego mam oryginalnego Boostera AimPoint'a (widoczny na zdjęciach kilka postów wcześniej, było też tam zdjęcie robione przez booster, ale hmmm znikło :/.) Problem wielkiej plamki raczej u mnie nie występuje, ale plamka jest delikatnie większa niż bez użycia Boostera. Quote Link to post Share on other sites
male_zue Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Trochę odkopie ale czy ktos używał tego: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3245 ? jak to się sprawdza? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Trochę odkopie ale czy ktos używał tego: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3245 ? jak to się sprawdza? Kumpel sobie coś takiego kupił do Aimpointa i jak dla mnie tragedia, kasa wyrzucona w błoto... Obraz jest marginalnie powiększony, zniekształcony i niewyraźny. Dużo lepszym wyjściem jest kupno magnifiera montowanego za kolimatorem. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 A to może da się zrobić na odwrotne zamocowanie ;) Tuż przy oczku. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Wtedy powinien zacząć oddalać. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Jeżeli zamocujesz go przed kolimatorem? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Jeżeli zamocujesz go przed kolimatorem? Pozdrawiam. Nie da się go zamontować przed kolimatorem, bo może nie zauważyłeś, ale jest to nakładka na kolimator i nie ma możliwości innego montażu. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Jeżeli zamocujesz go przed kolimatorem? Pozdrawiam. Tak, wtedy siłą rzeczy byłby odwrócony o 180 stopni. Popatrz sobie przez lunetę od strony lufy, zobaczysz o co mi chodzi. Ale, że nie da się go tak zamontować, to sprawa zamknięta. ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Oczywiście, że zauważyłem, ale jak nie zauważyłeś jestem osobą słynącą z przeróbek i chętnie bym się czegoś takiego podjął, a to oznacza, nie ma rzeczy, której się nie da zamontować, a pewnie jest to banalnie proste i pozostaje tylko kwestia zamocowania tego przed kolimatorem w podobny sposób jak to jest rozwiązane normalnie, tylko po drugiej stronie ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Oczywiście, że zauważyłem, ale jak nie zauważyłeś jestem osobą słynącą z przeróbek i chętnie bym się czegoś takiego podjął, a to oznacza, nie ma rzeczy, której się nie da zamontować, a pewnie jest to banalnie proste i pozostaje tylko kwestia zamocowania tego przed kolimatorem w podobny sposób jak to jest rozwiązane normalnie, tylko po drugiej stronie icon_wink.gif. Pozdrawiam. To wyjaśnij mi geniuszu, po jaką cholerę chcesz przerabiać ten booster tak, żeby był montowany przed kolimatorem, skoro bez problemów zakładasz go na kolimator tak jak chciał tego producent? Brak mi słów na Twoje genialne-inaczej pomysły. Dla mnie to Ty słyniesz na tym forum z czegoś zupełnie innego niż przeróbki... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Kumpel sobie coś takiego kupił do Aimpointa i jak dla mnie tragedia, kasa wyrzucona w błoto... Obraz jest marginalnie powiększony, zniekształcony i niewyraźny. Dużo lepszym wyjściem jest kupno magnifiera montowanego za kolimatorem. Dla tego według mnie. To samo uzyskasz, gdy dasz magnifeier za kolimator. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Dla tego według mnie. To samo uzyskasz, gdy dasz magnifeier za kolimator. Pozdrawiam. Właśnie, to samo. Czyli uzyskany obraz dalej będzie niewyraźny i nie wart prawie 100pln. Ale oczywiście logicznie myślący grzechotnik przerobi go tak, żeby booster był od d*py strony, ot tak dla zasady. Odpuść... PS: Dlatego, nie "dla tego" ;] Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 A czemu nie widzisz sensu zrobienia tak banalnej rzeczy? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Bo twój pomysł tak jak większość innych, zanim sie jeszcze narodził został skazany na porażkę... O ile jakimś cudem by coś z tego wyszło to i tak cokolwiek zobaczyć przez taki 'sprzęt' to bedzie cud. Po za tym ludzie, magnifiery po 219zł na allegro chodzą ale nie lepiej zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych i wymyślać jakieś niestworzone rzeczy :wink: Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 A czemu nie widzisz sensu zrobienia tak banalnej rzeczy? Pozdrawiam. Weź głęboki wdech, skoncentruj się i przeczytaj post poprzedzający Twojego. Dla uproszczenia, przytoczę go, specjalnie dla Ciebie nawet podkreślę rzecz najistotniejszą: Właśnie, to samo. Czyli uzyskany obraz dalej będzie niewyraźny i nie wart prawie 100pln. Ale oczywiście logicznie myślący grzechotnik przerobi go tak, żeby booster był od d*py strony, ot tak dla zasady. Odpuść... PS: Dlatego, nie "dla tego" ;] Jeśli dalej nie znasz odpowiedzi czemu nie widzę sensu w Twoim pomyśle, to prawdopodobnie nie potrafisz czytać. Radzę więc wrócić do szkoły podstawowej i dać sobie spokój z wypowiedziami na forum. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 http://www.taiwangun.com/optyka_lunety/lun...a_c_m-1230.html Używał ktoś tego? Chcę go dokupić do mojej kopii aimpointa (G&P) i uczepić go na takim - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2674 montażu. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Złota łopata dla mnie. Mam Eo 522 i zakupiłem magnifiera aimpointa na skośnym montażu do kolimatora i.... plamki w ogóle nie widać jest tak rozmyta że nie ma szans celowania. Ma ktoś jakiś środek zaradczy? Sprawdzałem na koli kolesia i jest wręcz idealnie (nie był to eo). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts