szczupe Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 A może ktoś już próbował magów CA?? Chodzi mi konkretnie o te http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1509 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 zamówiłem AKS74M CM.040C :) już nie mogę się doczekać ;D czy jest coś co wypadałoby w nich wymienić od razu oprócz gumki hu bo to zrobię na pewno i akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Mój aku jest akurat zajebisty jak na stock. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Stockowe aku 8,4 wytrzymuje 2 strzelanki :-) No i ma naprawdę niezły ROF - chociaż to pewnie zasługa wymiany okablowania - co proponowałbym zrobić. Zamiast wymieniać batkę lepiej zainwestuj w preckę - IMO będą to lepiej wydane pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Wyborowiec, a jak tam spisuje się twoje cacuszko?? Moje 74U tak mi podeszło że planuje sobie jeszcze dokupić taką jak Twoja... Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 (edited) a ja chcę sobie właśnie U kupić i PSB4 ;) replika ogółem chodzi jak złoto żadnych zacięć i żadnych awarii jedyna to to że się selektor luzuje podczas użytkowania ale to u wszystkich. Najbardziej zaskoczyła mnie bateria no i ta lufa "prawie jak prec" :mrgreen: Edited May 16, 2009 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 widzę że nic nie trzeba wymieniać tak więc zacznę zbierać na granatnik bo to co zaprezentował Robnok na stronie 7 jest piękne ;D czekam na paczkę.. nie mogę się doczekać :) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 No u mnie o dziwo nie było jeszcze problemów z selektorem. Nie luzuje się i nie ma problemu z przełączaniem trybu ognia więc widocznie mam farta. Batka faktycznie jest niezła. Swoją rozładowuje przed cotygodniowym ładowaniem i po takiej operacji wytrzymuje strzelankę i cały następny tydzień. No i przy rozładowywaniu muszę trochę poczekać :lol: Wyborowiec, czy ten montaż do kolimatora jest stabilny?? Tzn. czy nie giba się po założeniu?? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Co prawda pytałeś Wyborowca - ale ja odpowiem :-) Montaż trzyma się jak przyspawany - trzeba go tylko wyregulować - a jest to czynność banalnie prosta. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 (edited) zacznę zbierać na granatnik bo to co zaprezentował Robnok na stronie 7 jest piękne ;D czekam na paczkę.. nie mogę się doczekać :) Fakt. Z GP30 wygląda cudnie ale wymaga nieco wprawy przy szybkiej wymianie maga. Jak na mój gust to mocno przeszkadza chwyt granatnika. U mnie to wygląda tak: Edited May 16, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 no cud miód i orzechy ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Przy Ak74 + gp30 łatwiej się wypina magazynek. Polecam krótkie magi, są bardzo poręczne, razem z granatnikiem. Może wyglądają troszkę dziwnie ale 10 nabojowe jak najbardziej istnieją :) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Jeszcze łatwiej magazynek wypina się przy magach 5,56x45. :) Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 miloslupsk świetnie wygląda ten granatnik :) ale fakt przy 74 łatwiej będzie sięwypinać z tego względu że 74 ma bardziej proste magazynki.. Mogli byście doradzić jakiś granatnik? znalazłem z AGM'a za około 520 zł, P&J za około 500 i CA za około 570 zł z tym że ten z CA jest metal+plastik a tego chciałbym uniknąc... póki co szala jest przeważona na P&J no ale właśnie co do wagi to waży on prawie półtora kilo.. no i jakiś tańszy granat w granicach 100-130 zł ze średnią pojemnością kulek np. ~60 Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Oszczędzanie na granacie (nie granatniku) równa się z brakiem zadowolenia. Jak kupywać granat to coś porządnego, żadnego szajsu. Po dzisiejszej strzelance zauważyłem kilka rzeczy w CM 0.48: * Kolba dostała luzów na boki. Dokręcanie imbusami niewiele pomaga. Trzeba cosik pomyśleć * Szczerbinka zrobiła się na tyle luźna, że mi wypadła. Po kolejnym starciu i zderzeniu z glebą kawałek elementu, w którym jest zamocowana pękło :-F TO ZNAL Poza tym replika wali lepiej niż moje G&P z LvL1. Nawet nie ma co porównywać. Naprawdę jestem mile zaskoczony. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ja także uważam że ostatnie produkty Cymy to 1 lvl :-) Quote Link to post Share on other sites
Piromen84 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Witajcie, Właśnie doszedł do mnie mój CM.040C. Replika strzela pięknie, wymieniłem w niej tylko kable niskooporowe [P&J], gumkę hop-up na guardera i lufę na preckę systemy. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że lata mi selektor i gdy ustawie go na ogień pojedynczy to strzela mi dalej ogniem ciągłym. Macie może na to jakąś radę? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 może zębatki od selektora są źle ustawione? hmmm ja bym sprawdził na starcie właśnie ich ustawienie ale nie znam się na gearboxach wiec nic wiecej ci nie poradze.. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 U możesz zabezpieczyć replikę? Tj. czy nie można ruszać spustem przy selektorze na maksa w górę ustawionym. Ja tam płytkę selektora ognia podejrzewam. Quote Link to post Share on other sites
Piromen84 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Tak, spust da się zablokować. A Ci którzy twierdzą że mid capy od P&J nie podają kulek, niech je rozbiorą i nasmarują smarem, miałem przed chwilą taki problem z magiem i teraz bardzo ładnie podaje kuleczki ;) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Jak znajdę chwilę to też pogrzebię w tych magach. Poza tym CM 0.48 jest już na taiwanie znowu w sprzedaży. http://www.taiwangun.com/shop,show,1415 Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Piromen dokręć selektor :-) Quote Link to post Share on other sites
Hipis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Mam pytanie założył ktoś faktycznie do tego sprężynke M130 ? Jeśli tak to jaki przebieg jest teraz i jak wyglądają bebeszki ? Quote Link to post Share on other sites
czyzu Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Witam. Czy sprawdzał ktoś czy magazynki firmy STAR będą do cm.048 pasowały? Używam ich obecnie do cymki 0.28 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 dziś dostałem paczkę z AK74M (CM040C) wszystko jest wpożo tylko mialem problemy z hopkiem bo mi kulkiraz prosto a raz na boki latały ale chyba udało mi się ten problem rozwiązać.. niestety zębatki od selektora są źle ułożone i spust blokuje się nie dochodząć do samej góry.. niestety nie umię wyjąć GB bo się blokuje (?) moze gtos powiedziec mi co blokuje ten gearbox i jak mam go wyjac zeby poprawic ułożenie tych zebatek? z gory thx Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts