Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKM CM.048M [CYMA]

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a ja chcę sobie właśnie U kupić i PSB4 ;) replika ogółem chodzi jak złoto żadnych zacięć i żadnych awarii jedyna to to że się selektor luzuje podczas użytkowania ale to u wszystkich. Najbardziej zaskoczyła mnie bateria no i ta lufa "prawie jak prec" :mrgreen:

Edited by Wyborowiec

No u mnie o dziwo nie było jeszcze problemów z selektorem. Nie luzuje się i nie ma problemu z przełączaniem trybu ognia więc widocznie mam farta. Batka faktycznie jest niezła. Swoją rozładowuje przed cotygodniowym ładowaniem i po takiej operacji wytrzymuje strzelankę i cały następny tydzień. No i przy rozładowywaniu muszę trochę poczekać :lol:

Wyborowiec, czy ten montaż do kolimatora jest stabilny?? Tzn. czy nie giba się po założeniu??

zacznę zbierać na granatnik bo to co zaprezentował Robnok na stronie 7 jest piękne ;D czekam na paczkę.. nie mogę się doczekać :)

Fakt. Z GP30 wygląda cudnie ale wymaga nieco wprawy przy szybkiej wymianie maga. Jak na mój gust to mocno przeszkadza chwyt granatnika. U mnie to wygląda tak:

e9df94f16aba0587.jpg

1fa0615786a9c587.jpg

564d017af2ea2268.jpg

Edited by miloslupsk

miloslupsk świetnie wygląda ten granatnik :) ale fakt przy 74 łatwiej będzie sięwypinać z tego względu że 74 ma bardziej proste magazynki.. Mogli byście doradzić jakiś granatnik? znalazłem z AGM'a za około 520 zł, P&J za około 500 i CA za około 570 zł z tym że ten z CA jest metal+plastik a tego chciałbym uniknąc... póki co szala jest przeważona na P&J no ale właśnie co do wagi to waży on prawie półtora kilo.. no i jakiś tańszy granat w granicach 100-130 zł ze średnią pojemnością kulek np. ~60

Oszczędzanie na granacie (nie granatniku) równa się z brakiem zadowolenia. Jak kupywać granat to coś porządnego, żadnego szajsu. Po dzisiejszej strzelance zauważyłem kilka rzeczy w CM 0.48:

* Kolba dostała luzów na boki. Dokręcanie imbusami niewiele pomaga. Trzeba cosik pomyśleć

* Szczerbinka zrobiła się na tyle luźna, że mi wypadła. Po kolejnym starciu i zderzeniu z glebą kawałek elementu, w którym jest zamocowana pękło :-F TO ZNAL

Poza tym replika wali lepiej niż moje G&P z LvL1. Nawet nie ma co porównywać. Naprawdę jestem mile zaskoczony.

Witajcie,

Właśnie doszedł do mnie mój CM.040C. Replika strzela pięknie, wymieniłem w niej tylko kable niskooporowe [P&J], gumkę hop-up na guardera i lufę na preckę systemy.

Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że lata mi selektor i gdy ustawie go na ogień pojedynczy to strzela mi dalej ogniem ciągłym. Macie może na to jakąś radę?

Pozdrawiam

dziś dostałem paczkę z AK74M (CM040C) wszystko jest wpożo tylko mialem problemy z hopkiem bo mi kulkiraz prosto a raz na boki latały ale chyba udało mi się ten problem rozwiązać.. niestety zębatki od selektora są źle ułożone i spust blokuje się nie dochodząć do samej góry.. niestety nie umię wyjąć GB bo się blokuje (?) moze gtos powiedziec mi co blokuje ten gearbox i jak mam go wyjac zeby poprawic ułożenie tych zebatek? z gory thx