stig666 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 (edited) Byś napisał coś wiecej o wykonaniu, są jakieś oznaczenia? Jakies nadlewki no i jak widziales hop up'a i gB to napomnij tez cos @EDIT Acha i zapomniałem dodać, rozkłada się go jak ostrego czy jest masa śrubek? Edited August 2, 2009 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Rozkładanie to norma dla dzisiejszych cymek czyli styl vfc. Nie powiedziałbym że jest to system taki jak w oryginale ;) jest tylko zbliżony. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 A mógłbyś jakoś opisaćto bo nie moge na googlach znaleść Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Ja "rozbierałem". 1.Zdejmujesz pokrywę (tę gdzie trzymasz baterię). 2. Odpinasz batkę, etc. 3. Odkręcasz selektor ognia 4. Wyjmujesz tałatajstwo, które trzyma zamek. 5. Odkręcasz chwyt pistoletowy 6.U podstawy szczerbinki masz taki zybcyk (patrząc od strony kolby, po prawej stronie karabinu) - przekręcasz go. 7.Wyjmujesz przednie, górne drewienko/plastik oraz wycior :P. 8. Gdy już to zrobisz, ukaże się Twoim oczom w środku dźwigienka, której uruchomienie zaskutkuje możliwością zdjęcia dolnego łoża. 9. Wybijasz dwa piny (młotek+śrubokręt, bądź inne wybijadło :P) - ale pamiętaj, powoli i dokładnie - może to zająć nawet kilka minut). 10. Zdejmujesz (zsuwasz) zespół szczerbinki. 11.Pod nim jest malutki imbusik, który musisz odkręcić. 12. Wysuwasz lufę zewn., po czym wewn z komorą - Uważaj, by dystanser Ci nie wypadł, ja mojego zgubiłem ;). 13. Wyjmujesz GB (Uważaj na lewą stronę gearboxa - tam są blaszki od selektora, które lubią wypadać - a gdy mi wypadła, włożyłem nie patrząc na ułożenie i zaskutkowało odcięciem dopływu prądu=brakiem reakcji na spust!) 14. Cieszysz się rozłożonym AK 15. Wku*wiasz się, bo musisz to przecież z powrotem złożyć :). P.S. Jeżeli o czymś zapomniałem, piszcie. Trudno było się cofnąć do 9 strony? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Wybijasz piny,i tyle Quote Link to post Share on other sites
Lechia Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Sprawdzał ktoś może cm040 na chronometrze? faktycznie siedzi tam 430fps? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search...mp;highlite=fps Wyszukaj sobie... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Nic nie mogłem znaleść o tych magach http://www.taiwangun.com/shop,show,225 Pasują do 0.48s? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) Zlituj się panie :-F Opis produktu: Metalowy magazynek Low-Cap do do AK 68 kulek [P&J] Magazynek pasuje do Należy piłować przód: xxxxxx Należy piłować tył: xxxxxx Bez dopasowywania: xxxxxx CM.048 xxxxxx Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Edited August 3, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 A teraz przyznać się kto mi wykupił ostatniego AKMS od krakmanów akurat w dniu kiedy dostałem kase za sprzedaż poprzedniej repliki ;/ Można gdzieś jeszcze w Polsce dostać tą replikę? Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Czy ktoś kto ma CM.048s może wrzucic fotke tego cudeńka? Quote Link to post Share on other sites
ArcWolFF Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 A jakimi kulkami najlepiej :killer: strzelać 0.25g czy jakimiś innymi morze 0.30g ?? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 0,25-0,28 BTW Kulki "morze" tzn, że z wodą w środku? Łooo, właśnie zrewolucjonizowałeś świat ASG. Quote Link to post Share on other sites
ArcWolFF Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 chodzi mi o to jakimi najlepiej mieląca mordko :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 0.25/0.28 g&g/guarder Arc niezrozumiałeś o co mu chodziło? PS kup sobie słownik języka polskiego Quote Link to post Share on other sites
ArcWolFF Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 ok ok MOŻE <--TAK LEPIEJ sorki mordka thx sharku17 zamierzam sobie kupić też tego kałacha Jak sprzedam moje PSP to sobie go kupie jak ktoś chce kupić to piszcie Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Ja przed godziną zamówiłem wersje AKMS. Jak przyjdzie napisze recke ze zdięciami. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Również oczekuje na AKMS-a ;) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Sklep miał jakąs awarię wczoraj i wyświetlało że jest niedostępny mimo że był na stanie, z rozpędu wziąłem AKM z allegro i teraz jestem na siebie wściekły... Nie chce ktoś kupić okazyjnie wersji ze stała kolbą? :D Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Jak bardzo okazyjnie ? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...p;#entry1102045 ALABASTER chcesz mieć sztuk dwie ? ;) Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 (edited) Melon jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy :evil: Ja gdy zobaczyłem, że jest niedostępny prawie rozwaliłem klawe, ale to nic, najważniejsze że jakoś zasnąłem i rano już był;) Edited August 5, 2009 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1103 Czy ktoś ma metalowe mid-capy cymy? Czy te magazynki mają żebrowania wklęsłe, czy tylko na zdjęciach tak wyglądają? Quote Link to post Share on other sites
MatiSk8 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Żebrowania są wypukłe. Strasznie dziwnie zrobione to zdjęcie z Krakmana. Te midy nie podają kulek typu P&J czy Gunfire. Ale np. Excele czy G&G podają świetnie. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Replika przyszła, pierwsze wrażenia? Podstawa muszki pęknięta, dekiel ma ogromne luzy jakby zaraz miał odpaść, kolba ma luzy, ślady rdzy w niektórych zakamarkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts