Reset Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 (edited) Brzuski rozumie, że to twój filmik i twoja replika: Napisz proszę którą teraz używasz i jaki masz już przebieg? A i co masz w środku -stock czy coś zmieniałeś. Mam w planach LIPO i chciałbym ROF pomiędzy 7,4 a 11,1 z filmiku, ale słyszałem, żeby nie wkładać LIPO do chińczyka a tym bardziej do stocka bo przemieli wszystko wewnątrz. Prawda ci to ? Edited March 19, 2010 by reset_tychy Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 reset_tychy - Ja mam full stock tylko sprężyna m135 element + kabelki 1,5mm głośnikowe i wiadomka lipolek. Przebieg jakiś 8 tysi i używam tylko i wyłącznie 11,1v. To że zmieli ci hmm czy ja wiem. To jest z pewnością opinia buraczków którzy w życiu nie mieli w ręku repliki z lipo. Ja strzelałem na boyi-u rk02 ak74 full stock silnik był wymieniony na jakiś tam high speed albo na zwykłym i lipo 11,1 około 360fps przerobione z 40 tysi kulek i działało :). Zużycie znikome części. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 (edited) Początkowo był stock, przy pierwszym przeglądzie stwierdziłem, że trzeba to poprawić. W tym momencie mam podkładkowanie mam teraz swojej produkcji, troszke teflonu na głowicę cylindra i dysza JBU. reszta nie ruszana (no poza o'ringiem na głowicy tłoka - do hydraulicznego i dobrałem idealnie szczelny). Smar Łt43. Aha kable głośniki 2,5mm2 i to wszystko. Przebieg ogólny - 30k, na lipolku 11.1 2200mah 35c 10k, wcześniej akumulator żelowy 12v 2200 naprzemiennie z 7200. katowany, zajezdzany i nic, nadal działa :) Pakkuj do chińczyka lipola. 11.1 15c 1650 (przykladowo) i masz mniejszego ROFa niż Brzuski, a jednak będzie słodko :) Edited March 19, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Panowie w AKMie pojawiła się rzecz, która mnie istnie denerwuje. Mianowicie szyna na montaż lata jak żyd po pustyni. Luzy, które tam są przeszkadzają w celowaniu. Jest jakaś opcja naprawy tego ? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Ja ci powiem tak. Mi all nity się poluzowały w AKmie. Musiałem wszystko robić. Szyna mi nie latała bo nie używam żadnej optyki ale i tak te dziurki zalałem klejem. Widać że jest to jeden wielki minus tej cymki. Pięta Achillesa. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Dziwne jest dla mnie to o czym piszecie ja w AKS74N nie miałem z tym żadnych problemów. Wszystko trzymało się bardzo stabilnie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Czyli dopracowanie AK będzie polegało na zalaniu go klejem. Faktycznie nity w cymie to cholerna pięta achillesowa, u mnie już wszystkie latają - pół roku użytkowania. Mam nadzieje, że po zastosowaniu klejów wszystko będzie sztywno siedziało, żadnych luzów itd. Mimo tego zła w postaci nowych luzów i tak jestem cholernie zadowolony z tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Ja zalałem i sztywne jak .... :P. Lepiej niż nówka. :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Czym zalałeś dokładniej ? Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Wie ktoś może, czy ma jakiś polski sklep w swojej ofercie kompletny gearbox z najnowszej serii cymy? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Nie widziałem ich od jakiegoś czasu. Jeśli potrzebujesz taki gb pisz na pw. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Zwierzu93 klejem dwuskładnikowym o wdzięcznej nazwie DISTAL (castorama). Otworzyłem mojego akm i po przejechaniu 10 tysi kulek powiem tyle części jak nowe. Wsadziłem sprężynę standardową i rof jaki w tej chwili posiadam na lipo 11,1v jest masakryczny (siejeje siejeje). Zrobię filmik i porównam jak działa AKM na sprężynie standardowej a m135. w tedy osoby myślące o zakupie lipo będą wiedziały z czym mają do czynienia. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Mi na ten Panie tego przykład, nie podoba się jeśli ROF jest szybszy od faktycznej szybkostrzelności danego egzemplarza... Szczerze, trochę boje się tych Li-Po. Jak sadzicie, czy z zamontowanym Mofsetem i Lipolkiem 7,6V Pociągnie springa M125? Nie chcę mieć nie wiadomo jakiego ROF-a, ale gdyby był taki sam jak teraz (Kabelki niskooporowe i frajerfox 8.4) to mógłbym powoli się zastanawiać... P.S. Nie znam się totalnie na elektryce. Zamontowanie MOFSET-u chyba się zbliża i to dopiero będzie error. Złoże Wam każdy gearbox, ale jeśli chodzi o prąd, jestem kompletnie zielony. Więc nie bijcie za głupie pytania :mrgreen: Edited March 22, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Szczerze, trochę boje się tych Li-Po. Jak sadzicie, czy z zamontowanym Mofsetem i Lipolkiem 7,6V Pociągnie springa M125? Nie chcę mieć nie wiadomo jakiego ROF-a, ale gdyby był taki sam jak teraz (Kabelki niskooporowe i frajerfox 8.4) to mógłbym powoli się zastanawiać... Z tego co pamiętam mi 7,4v 20-30C li-po ociągało M130 guardera, szybkostrzelność w takim zestawie była na poziomie full stocka z batka 8,4 i stock sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Ludzie mam pytanie : ) Nie chcę latać z grzechotką, a w sumie real jest zbyt mało pojemny : P W takim razie co (musi być metalowe) mi polecicie? poniższe będzie OK? : ) http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...kulek-1103.html ewentualnie coś takiego: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...ek_p_j-706.html Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Szkoda ze pierwszy link nie działa... Drugi magazynek jest jak najbardziej OK. Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 co do pierwszego linku - widocznie wysprzedali dziś :-F Był tam metalowy z cymy na 120 kulek (lub coś w tym stylu) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 7.4v wysoka pojemność i wisokie C - ROF będzie nieco wyższy niż na 8.4v Metalowe Cymy na 120 kul działają wzorowo w cymie, polecam każdemu. Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Kupuję niedługo CM048M + gumka, precka mija rok, chcę wrzucić sprężynę SP 170 [Guarder] Ile mi wychodzi efpeesów? :-F I co bym musiał kupić, żeby taki zestaw używać i żeby mi gerbox lufą nie wypadł? :-F I czy z taka sprężyną mógł bym strzelać krótkimi seriami? (3-5kulek) I jaki minimum akumulator musiał by być, żeby to uciągnąć? (tylko eby to był zwykły, a nie LiPo :-P ) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 wstaw m150 i dobrze uszczelnij, do tego silnik ITU Guardera, dysza JBU, gumal systemy+ poskładane przez kogoś kto ogarnia temat i masz 550 fps. Akumulator 12v. Na takiej konfiguracji, z tymże silnik JG golden eagle przerabiany na krótki (bo produkuje się tylko długie) mam średnio 560fps przy bardzo dobrej powtarzalności. Walę seriami bez opamiętania, czasami robię za karabin do dawania zasłony - czyli AKM + drum i serie po kilka(naście) sekund. Do tej pory na takiej konfiguracji mam 30k kulek przebiegu. M170 to już przegięcie - możesz się w ogólnopolskich limitach nie zmieścić. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 "Efpeesów" miałbyś koło 550-600 Przy dobrym uszczelnieniu. Akumulator 12V- polecam samochodowy. Mógłbyś walić nawet długiimi seriami. Nic nie musisz wymieniać, będzie spokojnie banglać. Polecam M200- Bardzo ładnie dziurawi ludzi. W szczególności w CQB. Brak terminatorstwa gwarantowany. :poddanie: Proszę, niech bardziej doświadczeni mnie poprą! Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) 550fps :-F a jaką wstawić, żeby mieć 500? : ) I czysto-teoretycznie ile bym miał na M170? :twisted: EDIT: a wstawiać wtedy też takie coś? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2405 : ) Edited March 22, 2010 by Niedorozrywkowany Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Czysto teoretycznie tego Ci nie powiem, gdyż czysto praktycznie tego nie sprawdzałem :) Na 500 fps m130 i bardzo dobrze uszczelnienie. Edited March 22, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Zwiedzając fora okolicznych grup natrafiłem na filmik w którym ładnie było słychać 3-4 sekundową serię z mojego AKMa na m150. Wtedy jeszcze silnik cymy ogarniał, akumulator 12v. Wcześniej też słychać tą replikę, ale krzyki "granat" itp. są dosyć częste :) 2:27-2:30, na 3:09 już odchodzę jako trup - skończyło się:-9 mid-capów po 120kulek -5 hi-capów po 500kul -1 drum 2500kul -2 akumulatory po 2200mah więc stwierdziłem, że robię sobie przerwę i ładuje akumulatory :) To była piękna, godzinna obrona mostu :) P.s. nie myślcie, że strzelam do ludzi oddalonych o 20m - takich tam nie było :) Cele moje były oddalone o 60-80m Edited March 22, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Niedorozrywkowany Sory ale jak ja słyszę takie gadanie to mnie krew zalewa. Sugerując się twoją włoszczyzną dotyczącą "upgrejdu" sprzętu śmiem przypuszczać że ty nie wiesz co to znaczy mieć fps pod maską. Widać że jesteś osobą nieupoważnioną do posiadania takiej repliki z taką mocą. Może na dzień dobry wiatrówkę + śrut diablo? A co się będziesz. Kup i zobacz standardowe ustawienia fabryczne (to i tak za dużo jak dla ciebie) repliki potem tuninguj. Jaki jest twój pretekst tuningu? Bo mi lecieć nie będzie?. Z pewnością reszta twoich kolegów lata z cm0.28. W tuningu replik nie ma "takiego czegoś" ani "czysto-teoretycznie". No nie trawie takich ludzi. Masochiści. Zastanów się i ogarnij potem tuninguj. Nie żebym się wyżywał ale ludzie trochę rozumu w tym co robicie. :wink: PS czysto-teoretycznie m170 ~560fps sama sprężyna. Edited March 22, 2010 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts