chlor Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Mam pytanie i prosiłbym o rzetelną odpowiedź. Mam co prawda CM.045 a to jest temat o CM.048M ale obie repliki maja te same bebechy a w tym temacie jest większy "ruch" jak w temacie CM.045 więc pytam tu. W replice mam m130 i Bore Up Guardera a wszystko napędza bateria LiPo 11,1 1600 KA. ROF według mnie jest za mały. W jaki sposób mogę go zwiększyć? Nowy, lepszy silnik? Systema? A jeśli tak to który model Systemy? Może ICS? A jeśli nie silnik to co? Proszę o poradę. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Ta batka daje 19.2A wiec może w tym tkwi przyczyna? Spróbuj podłączyć jakąś mocniejszą i zobacz czy rof ci odpowiada, jak dalej bedzie za mały to chyba tylko silnik systemy. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Ta batka daje 19.2A wiec może w tym tkwi przyczyna? Spróbuj podłączyć jakąś mocniejszą i zobacz czy rof ci odpowiada, jak dalej bedzie za mały to chyba tylko silnik systemy. Z mocniejszą bateria jest ten problem, że nie mogę takiej tam zamontować bo pod deklem nie mam miejsca na NiMh nawet 10V a co dopiero 12V którą sugerujesz. Czy 19.2 A to mało czy dużo to nie wiem bo się na tym nie znam. W GB łożyska wymieniłem na kulowe więc powinna być dość dobra praca GB. Przyznam, że myślę właśnie nad silnikiem. Ty polecasz Systeme nie ICSa. Jeśli to Systema to czerwony, niebieski czy najnowszy czarny? A być może ktoś poleci jakiś inny, tańszy silnik? Za podpowiedź będę wdzięczny. Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 m130, lipo KA i niezadowalający ROF ? Coś mi tu nie pasuje. BTW systema magnum zrobić powinna kosiarkę. Do silników ICSa jakoś nie mam zaufania, chińskich typu element nie miałem, więc się nie wypowiadam. W grę wchodzi również silnik JG Golden Eagle, ale trzeba go skrócić (na m150 ROF jest bardzo przyjemny - jak dla mnie, tylko Lipol mocniejszy) Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Czy ten selektor ognia http://allegro.pl/item1030880004_nowy_sele...firmy_boyi.html będzie pasował do cymy 040 ? Bo mam z nim problem, zdaje się, że jest na tyle poluzowany, że na semi wali na zmianę semi/auto/safe. Myślę, że to wina selektora bo po wyjęciu gearboxa i sterowaniu bezpośrednio zębatkami od selekcji ognia wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) Wstaw odpowiednio te blaszki, troche sie z tym pomęczysz ale w końcu dojdziesz jak ma być to ustawione. Najlepiej ustaw na semi i ustaw płytki selektora tak żeby selektor był jak najniżej, potem weź o jeden ząb do góry (bo bedzie problem z włączeniem safe). Samo wymienienie selektora nic nie da bo wina leży w płytkach. A jak jest mocno poluzowany to daj podkładkę wielkości łba śruby i powinno być dobrze. Edited May 9, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Dzięki, spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 AK47 to nie P90. To nie ma być kosiarka :E. P.S Moja replika ma pół roku już, nic się z nią nie dzieje.. Warto oddać na przegląd, czy może dać jej spokój skoro nic się nie dzieje? Przemieliła z 5-7k kulek. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 5-7k kulek? po 20k zacznij myśleć czy jest sens, wyślij po 30k. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Witam, czy kolba w tym AKMS'ie gdy jest złożona ma luzy? Tak jak cm.028s? Z góry dzieki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Nie wiem czy ma takie jak 028. Ma delikatne luzy normalna sprawa... prawie identyczne jak w palnym. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 nowość na Taiwangun - http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...om_tg-1976.html Warto ? Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Jeszcze jedno pytanie Czy do tego AKM'a (ze stałą kolbą) zmieści sie beteria 9.6? Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 tak ale tylko mini Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Witam panowie ;) Otóż w mojej głowie miałem rozmyślania na temat AKM cymki + GP-25 od G&P. Czy to dobry pomysł? Mam jeszcze jeden wariant - AKMS, ale czy przy AKMSie granatnik nie będzie ciążył na przód i czy kolba to wytrzyma ? Pozdrawiam forzamilan ;) PS I czy kolba w tym AKMie jest innego koloru niż chwyt przedni, tak jak na taiwangunie, czy to po prostu przypadek ? Edited May 11, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 No kolba w AKMS jest zdecydowanie mocniejsza niż ta drewniana w AKM gdyż ten chiński syf po prostu luzuje się po czym pęka oczywiście jest możliwość wymiany na oryginał ale to kolejne koszty i trochę pracy... GP tak czy tak będzie ciążył na przód nie ma żadnej różnicy po miedzy AKM a AKMS. Odnośnie barwy to czego oczekujesz ;) ? Drewno to drewno odcienie czy sęki to rzeczy niepowtarzalne... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Wyborowiec ---> Czyli jaką repliczke polecasz ?:P Pozdrawiam forzamilan EDIT: Literówka Edited May 11, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ja osobiście mam zajebisty sentyment do AKMS ;) i jeśli nie masz zamiaru wymiany drewien (chociaż ja i tak u siebie w AKMS wstawiłem sklejkę oryginalną bo wygląda o niebo lepiej) to zdecydowanie AKMS gdyż kolba jest na prawdę mocna. Tutaj pojawia się jeszcze sprawa granatnika... niby pasowałby bardziej AKM (bo w konfiguracji AKMS + GP30 kolby nie złożysz) o tyle że wymiana drewien w nim jest konieczna. Mimo że chińskie drewna ładne nie da się powiedzieć to gdzie im wyglądem a co dopiero wytrzymałością do oryginalnych... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 No kolba w AKMS jest zdecydowanie mocniejsza niż ta drewniana w AKM gdyż ten chiński syf po prostu luzuje się po czym pęka oczywiście jest możliwość wymiany na oryginał ale to kolejne koszty i trochę pracy... GP tak czy tak będzie ciążył na przód nie ma żadnej różnicy po miedzy AKM a AKMS. Odnośnie barwy to czego oczekujesz ;) ? Drewno to drewno odcienie czy sęki to rzeczy niepowtarzalne... Pozdrawiam! Te chińskie drewna to na dzień dobry do wymiany. Oryginalne drewienka są o niebo lepsze ;) . BTW łoże i nakładka od ostrego pasuje bez przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 co do nakładki to nie wiem bo mam razem z rurą gazową :P ale łoże trzeba delikatnie dopiłować to tu to tam ;) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) To może granatnik sobie odpuszcze... Rozumiem, że z założoną szynę pod optykę w AKMSie nie złożę kolby ? Pozdrawiam forzamilan PS Gdzie można dostać drewna i oryginalne części do kałaszków ? Szukałem na alledrogo i znalazłem tylko dekiel.... Edited May 11, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 było o tym... Drewna do AKM/AKMS są teraz nie do zdobycia :D Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) W moim AKMSie będę wstawiał : sp110 guardera 455m systeme gume systemy. I do tego jaką batkę, 9.6v będzie odpowiednia ? Pozdrawiam forzamilan PS Jakich magów używacie, rozumiem, że tych do AK, ale jakiej firmy ? Edited May 11, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
valki Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ja cisnę midy MAGA. Podają ładnie, ale latają w gnieździe. Poza tym wyglądają fatalnie. Mam CM040 ; ) Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Używam midów Cymy. Podają bezproblemowo i w gnieździe siedzią bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts