0wn Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 (edited) było o tym... Drewna do AKM/AKMS są teraz nie do zdobycia :D Są do zdobycia u mnie:) Komplet do AKM (kolba,łoże,nakładka z rura gazowa) 200zł klik Edited May 12, 2010 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 W moim AKMie łoże z ostrego pasowało bez żadnych modyfikacji. Nakładka z rurą gazową tak samo. W AKMSie kolegi RISy B&T pasowały bez modyfikacji, a nakładka z risem wchodziła w stockową atrapę rury gazowej bez problemów i bez luzów :) Do AKMów najlepszymi magazynkami są metalowe mid-capy produkcji cymy, podają idealnie, delikatne luzy w gnieździe. Wszelkie mid-capy MAGa podają b.dobrze, ale latają jak żyd po pustyni. Sp110, preca i gumka systemy, do tego teflonfix i dobre 9.6v będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Niestety wspomnianych magów nie mogę znaleźć. Ponieważ zauroczyło mnie zdjątko kolegi Adi.K w dziale fotki AKM/AKMS : http://img185.imageshack.us/i/img0253modified.jpg/ Pomyślałem nad kupnem takich magów : http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...0_kulek-57.html Co o tym myślicie ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Co o tym myślimy? Ja myślę że to kwestia gustu... Co do drewien to tak w sumie wszystko na tym świecie można kupić pytanie jest tylko o cenę i o dostępność. Kiedyś takie drewna można było dostać za grosze. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Znalazłem na zbrojowni co ciekawe LC CYMY ale krótkie, fuuu.... Bardziej chodziło mi o to czy te magi nie latają jak Żyd po pustynii :D Pozdrawiam forzamilan PS Ile magów macie zawsze przy sobie ? Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 (edited) Napisz z zapytaniem do vipa1977, który sprzedaje na allegro. Ja właśnie kupiłem u niego magi Cymy, ale widzę iż na chwile obecną nie ma ich wystawionych. PS mi wystarczają 2 dodatkowe midy :) Edited May 12, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Sorry za post pod postem. Proszę : http://allegro.pl/item1023078946_metalowy_..._140_kulek.html Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Wszystko zależy ile strzelasz i jak długie są rozrywki. Przykładowo na jebankę wystarcza mi 1 mid-cap, bo często można się doładować, a na dłuższe manewry mam magazynków 13 (12+1). Dla mnie 6 sztuk jest optymalnie. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Czy ktoś oprócz Wyborowca może się wypowiedzieć w sprawie solidności kolby w AKMSie CYMY ? Pozdrawiam forzamilan PS Na jaki ROF mam oczekiwac przy takim set-upie ? Quote Link to post Share on other sites
nowik_1492 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Cześć. Zastanawiam sie nad zakupem CM.048 u krakmanów, jednakowoż nie mam pojęcia czym prócz wyglądu lufy (długością) różnią się te dwie wersje? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...8m_cm-1415.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...48_cm-1504.html Chciałbym również zapytać jaką baterię 9,6V FIREFOX'a dobrać do repliki aby wlazła do kolby, najlepiej o jak największej pojemności, ponieważ nie wiem czy 1500mAh wystarczy ? (Myślę raczej o 2000 lub więcej mAh). Oczywiście z oferty krakmanów: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...6v-c010002.html Jeśli ktoś byłby tak miły aby wesprzeć mnie właśnie linkiem z powyższej kategorii byłbym bardzo wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Nowik, CM.048 to AK74 a CM.048M to AKM ;) Z tego co wiem, to AKU na ogniwach LARGE nie wejdzie do tej kolby, więc kup np. 2 sztuki firefoxów MINI 1500 mAh 9.6v. Miałem je przy cm.042 i spokojnie dawały rade... Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Nowik, zamiast badziewiastych baterii mini kup porządne modelarskie Lipo z porządną ładowarką, zestaw wyniesie Cię 250zł, a będziesz niezwykle zadowolony. Forzamilan nie wiem ile taki konfig Ci da. Złóż porządnie i ciesz się, że ładnie strzela :) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Właśnie, jakie sticki polecacie ? Nigdzie teraz nie widze 9.6v sticka. Zastanawiałem się pomiędzy Firefoxem a G&P. Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
nowik_1492 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 A ja się dołącze i zapytam jeszcze, jakie magi polecacie do CM.048M? Myślę raczej o Mid-capach albo o Hi-capach. Nie mam zbyt wiele pieniążków w obrocie więc też bez szaleństw :). Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 To już bardziej kwestia gustu czy weźmiesz haja czy mida. W każdym razie polecam cymke, zobaczy troszke wyżej, AdameK dał link do aukcji z midami CM. Pozdrawiam forzamilan PS Ja osobiście nie dopuszczam hi-capów Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 (edited) Dobra chłopaki wszystko bardzo fajnie że ktoś lubi hi a ktoś mid'y... Sam też nie dopuszczam hi-capów... Ale temat chyba nie o tym prawda? A co do ostatnich pytań w temacie to odpowiedź na nie padła już chyba po kilka razy. Ale padła na pewno. Także poszukajcie a potem pytajcie bo temat ma 66 stron a informacje zawarte w nim zmieściłyby się na 12... Pozdrawiam! PS tak temat też nie jest o tym ile kto ma magów w ładownicach. PS2 na koniec taka ciekawostka czy ktoś może byłby zainteresowany porównaniem AKMS-a cymki do palnego AKMS-a? edytka: PS3 nie ma różnicy jaką wersje AK masz ważne że z nowej serii cymy. Edited May 13, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Wyborowiec jestem chętny zobaczyć takie porównanie. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Czy ktoś oprócz Wyborowca może się wypowiedzieć w sprawie solidności kolby w AKMSie CYMY ? Ja mogę ;-) Co Pan sobię życzy wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
nowik_1492 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Hej. Jaki pakiet LiPo byłby najlepszy do CM.048M na stocku? Czy 11.1V nie będzie za dużo? Myślałem nad którąś z tych 1. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1818.html 2. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1813.html Zależy mi na ROFie, tylko byleby się GB nie posypał, oczywiscie chciałbym wszystko do kolby zmieścić. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Producent, od 0 do 10 oceń solidność tej kolby :) Wiem, że stała jest solidniejsza, ale mam dość kałachów ze stałą.... Pozdrawiam forzamilan PS Kolba jest zrobiona ze stali ? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 nowik_1492: Co do lipo to te dwie batki to szmelc :) i jeszcze takie drogie. Na dniach będę robił test na standardowej sprężynie więc jak poczekasz zobaczysz jak to strzela :). Do testów użyję kilka baterii Li-po i Ni-MH/CD. Tylko poczekaj :D Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Brzuski, jakiego miałeś ROFa na 11.1v ? Czy LIPO 7.4v byłaby lepsza od 9.6v NIMH ? Czy LIPO 11.1v i taki set-up który wcześniej podałem nie zabiłby tej repliki ? Pozdrawiam forzamilan PS Brzuski, popraw filmik, bo jest napisane "kable głośniokowe" ;) Edited May 14, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
producent Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 @forzamilan Nie wiem dokładnie do czego tę wytrzymałość mam Ci porównać ;-) Kolba ma luzy, ale nie takie żeby nie spać po nocach. Jedyne co mnie w niej denerwuje to to, że po rozłożeniu na luz w pionie około 1cm. Tak, jest ze "stali". Ale nie wiem jakiej jakości jest ta "stal" ;-) Magnes ją przyciąga więc wg nie ma się czym martwić. Zaczep na kolbie też jest dobrej jakości. Od około pół roku noszę replikę tylko na tym jednym zaczepie. Nic się jak na razie nie urwało ;-) Wiem, że stała jest solidniejsza, ale mam dość kałachów ze stałą....No popatrz.. A ja mam na odwrót ;-) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Producent, stała kolba jest mniej solidna od tej składanej ?:o Masz może porównanie do kolby stałej w cm.031 i cm.042, czy ta kolba w cm.048s jest solidniejsza ? Czy te luzy da się jakoś wyeliminować ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
producent Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Źle mnie zrozumiałeś ;-) Chodziło mi o to, że ja osobiście wole kolbę stałą. Nie wiem czy da się te luzy wyeliminować. Pogadaj z Wyborowcem, on tutaj jest master ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts