Kamilkosiak Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Wszystko będzie pasować ;p (W teorii) Ale będzie z tym dużo zabawy ;p Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Z kolbą od tantala sprawa jest dosyć skomplikowana. Pasowała będzie po jakichś tam przeróbkach, ale nie będzie się składała. Zapytaj użytkownika Wyborowiec - on montował u siebie tę kolbę i może powiedzieć coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) Cześci zainstalowane w Cymke 048 <akm> - troche zabawy z głowicami od systemy - a raczej z glowicą cylindra , bo od tłoka pasuje jak ulał ;] dysza od JBU - też siedzi jak na wymiar - i do tego nareszcie podaje wszystkie kule ;] <ząbki trzymające głowice trza było lekko przypiłować żeby głowica wlazła> sp 130 od mad bull'a - bomba ;] - chodzi jak złoto a co do gumałki od JBU - zainstalowana - ale poczekam za widu - jak się w "Czarnuchu" wszystko dokładnie sprawuje ;] Co do założenia wyciszenia - nieznacznie - ale zauważalnie na singlu - na auto - wiertara z udarem na średnich obrotach :P Zwierzu - miałeś racje z głowicami i dyszą JBU - szczelne ze nie pogadasz :P - polecam ;] Edited January 11, 2011 by Bazyl_Wej Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Kamilkosiak, kolba od Tantala będzie pasowała po przeróbkach podobnych do opisanych w tym linku: http://www.polskiejednostkispecjalne.org/replikaberyla.htm Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 (edited) Kamilkosiak, kolba od Tantala będzie pasowała po przeróbkach podobnych do opisanych w tym linku: http://www.polskiejednostkispecjalne.org/replikaberyla.htm Pozdro ehh jeżeli to do mnie było to źle przeczytałeś bo ja komuś odpowiadałem a nie pytałem ;p :cool: Ej a co jest ,,uniwersalne'' tak do tysiąca złotych żebym latał w cQb i w lesie(rzadkim).Ten kalach byłby jako taki ale boję się z nim wejść do budynku z 440 fps ;/ A i ile fps może zwiększyć w cm048 dysza od ultimata gumka hop up guardera ??Bo jeżeli wyjdzie powyżej 450 fps to jaką sprężynę wsadzić żeby mieć 400 fps ?????? :blush: Edited January 14, 2011 by Kamilkosiak Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 to jaką sprężynę wsadzić żeby mieć 400 fps jak najmniejszą do tego rodzaju repliki. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Na 110 guardera powinienes miec te 400 fps Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 (edited) Kupiłem 6 magów SRC do mojego 048s i mam problemy z podawaniem kulek, żeby ładnie wszystko działało trzeba od dołu docisnąć magazynek do repliki. Nie dzieje się tak zawsze - czasem tak, czasem nie, ale mnie to wkurza. Dla odmiany mój kumpel ma tą samą giwerę i te same magi i u niego ten problem nie występuje. Czy forumowe mądre głowy mają jakieś w miarę mało inwazyjne rozwiązanie tego problemu? Bo nie bardzo uśmiecha mi się wydawanie następnych 220 pln na komplet magów cymy.... Edited January 15, 2011 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Kupiłem 6 magów SRC do mojego 048s i mam problemy z podawaniem kulek, żeby ładnie wszystko działało trzeba od dołu docisnąć magazynek do repliki. Nie dzieje się tak zawsze - czasem tak, czasem nie, ale mnie to wkurza. Dla odmiany mój kumpel ma tą samą giwerę i te same magi i u niego ten problem nie występuje. Czy forumowe mądre głowy mają jakieś w miarę mało inwazyjne rozwiązanie tego problemu? Bo nie bardzo uśmiecha mi się wydawanie następnych 220 pln na komplet magów cymy.... Kup poxipol, potem lekko podklej tą część maga która pierwsza wejdzie do maga (nie pamiętam jak to się nazywa). Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Kup poxipol, potem lekko podklej tą część maga która pierwsza wejdzie do maga (nie pamiętam jak to się nazywa). jako średnio-zaawansowany maniak nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi. wydaje mi się że facet powinien wysłać te ścierwa tam skąd kupił bo jest to ewidentnie wina felernego wykonania magów. Nie dochodzą całą powierzchnią do komory, która zabiera kulki, dlatego musi dociskać maga. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Kup poxipol, potem lekko podklej tą część maga która pierwsza wejdzie do maga (nie pamiętam jak to się nazywa). Przód maga trzyma się w zaczepie bardzo dobrze, nie ma tam luzu (jeśli o to Ci chodzi), inaczej jest z tyłem, który dosyć luźno siedzi na zwalniaczu, chociaż z drugiej strony cymowy hi-cap też tak siedzi, a podaje wzorowo. Ja wyszedłem z założenia, że problem leży w zbyt głębokim osadzeniu miejsca, z którego wychodzą kulki i dlatego po podpięciu magazynka część komory hu whochdząca w magazynek niewystarczająco cofa element zapobiegający wypadaniu kulek z maga. Wciąłem więc dremela i spiłowałem ok 0,5-1mm tej części, żeby po podpięciu maga musiał się mniej cofnąć, a jednocześnie trzymał kulki jeśli magazynek jest niepodpięty. Efekt - cały midcap wystrzelony jedną serią i każda kulka podana. Jeszcze potestuję go dokładnie zanim przerobię resztę magazynków. Fotki później. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Nie da się edytować, więc post pod postem. Nieprzerobiony magazynek: Przerobiony magazynek: Jak widać podszlifowałem Dremelem element blokujący kulki o ok 1mm, trochę głębiej w środku, mniej po bokach. Dzięki temu komora HU cofa go o tyle co wcześniej, ale kulki już nie są blokowane. Efekt - każdy midcap SRC podaje bezproblemowo na singlu oraz na auto. Akumulator to LiPo 11.1v 1600mAh 20C, poza tym stock. Mam nadzieję, że pomogłem i rozwiałem problem magów SRC w replikach Cymy. Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 (edited) Ok, teraz wyjaśnię wam to ze zdjęciami :) Podklejamy poxipolem ten wystający element który zaznaczony jest strzałką Powinno to usunąć latanie magazynka w górę i w dół, tym samym wyeliminujemy niepodawanie kulek. Edit. Widzę że Gallain uporał się z problemem, rozwiązanie które podałem wyżej odnosi się do magazynków firmy MAG i P&J. Edited January 15, 2011 by wiciu_AK Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 wiciu_AK, u mnie problem z luzem występował po drugiej stronie maga, czyli z tyłu. Z przodu siedzi aż za mocno i czasem są problemy z wkładaniem, więc chyba je troszkę podpiłuję :] Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Mam pytanko - czy ktoś z Was próbował coś kombinować z body ? To znaczy wiercić, spawać itp ? Ciekawi mnie jak ta stal się zachowuje. Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 z wierceniem body spoko.. śmiało można nawiercać otwory. Spawalność hmm wydaje mi się, że średnio kiepsko. Raczej bym nie bawił się w spawanie. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Tu nie chodzi o to co się komu wydaje, tylko jak rzecz wygląda w praktyce. Bo teoretyzować to sobie można godzinami. Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tu nie chodzi o to co się komu wydaje, tylko jak rzecz wygląda w praktyce. Bo teoretyzować to sobie można godzinami. aha to weź i sobie spróbuj pospawać korpus :) a nie zadajesz pytania. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 A ja napisze co ja zawszę robię z nowymi magazynkami P&J/Cyma/Inna chińszczyzna aby dobrze podawały przez jakiś czas (przez jakiś czas bo po jakimś roku od przeróbki zaczynają zostawać po 2-5 kulek w magu ale to raczej wina sprężyny). 1.Rozbieramy maga na czynniki pierwsze 2.Szlifujemy kanał na mokro bardzo drobnym papierem (1500-2000) czyli to już polerka. 3.Smarujemy 4.Usuwamy nadlewki w grzybka popychającego kulki 5.Powiększamy otwór wylotowy maga (efekt taki sam jak zabieg Gallaina) 6.Rozciągamy trochę sprężynę 7.Składamy wszystko. Po tych zabiegach mag zaczął działać tak jak powinien, (pierwotnie w ogóle nie podawał). Mowa tu o magach do AK74. Quote Link to post Share on other sites
wojtek76 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) nie zamontujesz pso1 do serii ak. Chcesz tam coś nałożyć wrzuć szynę i dopiero coś na szynę. Pewnie będzie złota łopatka, ale nie mogłem się powstrzymać. To akurat nie jest prawda że PSO-1 nie da się zamontować na AKM-ie ; można to zrobić -wymaga to wymiany dolnej części montażu który kosztuje w sklepie NOKTO-info jakieś 90 zł, żadna " szyna ris" nie jest potrzebna. PSO-1 Zdjęcie poglądowe -" ta" dolna część montażu, która trzyma się na 4 śrubach.... Na mojej fotce imiennej widać kawałek celownika POSP ( taki młodszy , bardziej cywilny braciszek PSO ), który ma identyczny system montażu jak PSO, i jest zamontowany na AKM własnie. Edited January 31, 2011 by wojtek76 Quote Link to post Share on other sites
wojtek76 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) jeszcze tylko różnice w montażach: montaż swd montaż AK Edited January 31, 2011 by wojtek76 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 aha to weź i sobie spróbuj pospawać korpus :) a nie zadajesz pytania. Po pierwsze to nie ja zadałem pytanie. Po drugie, jeśli korpus jest rzeczywiście stalowy, to powinno dać się spawać jak normalną stal. ALe jak już napisałem - dopóki ktoś nie spróbuje, to wciąż jest tylko teoretyzowanie. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Po pierwsze to nie ja zadałem pytanie. Po drugie, jeśli korpus jest rzeczywiście stalowy, to powinno dać się spawać jak normalną stal. ALe jak już napisałem - dopóki ktoś nie spróbuje, to wciąż jest tylko teoretyzowanie. I dlatego zadałem pytanie czy ktoś próbował. Chodzi mi po głowie pomysł zmiany zawieszenia. Po prostu to mocowane na końcu kolby powoduje jej "chybotanie" :-) Myślałem czy by nie zrobić jakiegoś "wciśnij kropka" pod jednopunktowe (stąd pytanie o wiercenie). Lub przerzucić uchwyt od na przykład ostrego AKM'a na body (stąd koncepcja spawania). Chyba że ktoś ma jakiegoś dobrego "pomysła" (czyli rozwiązanie z praktyki). Edit: literówki Edited January 31, 2011 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tej, kup sobie coś porządnego ALI i nie męcz kota.. :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) No ale to przecież na body tuż nad chwytem masz zaczep na pas, ja tam właśnie mam zaczepione zawieszenie jednopunktowe. A jak nie masz zaczepu, to masz miejsce na ten zaczep. EDIT: właśnie spojrzałem na zdjęcia u krakmana i wersja z pełną kolbą nei ma tego zaczepu, tylko AKMS ma :O Edited January 31, 2011 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts