sgt.Chaos Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 http://azteko.pl/kolanko-rura-gazowa-do-ak-ris-p-931.html Taka? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 (edited) Piotro - "Tom92- daj znać jak dojdą Ci te risy jak sprawa wygląda." W sumie to nie ja byłem pytany ale odpowiem :icon_mrgreen: Wiem że jakość nie powala ale u mnie swego czasu wyglądało to tak: Pozdrawiam! Edited February 17, 2011 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Tak chodziło mi o to właśnie. Wyborowiec-ale pytanie było jak sprawa wygląda z tym całym łożem i nakładką od krakmanów :D Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 (edited) W razie gdybyś się zdecydował na tą rurę gazową z ris to opiszę Ci montaż: rurę gazową scaloną z szyną montujemy za pomocą dwóch obejm i czterech śrub (po dwie do każdej obejmy). Wszystko elegancko wchodzi na replikę bez naszej ingerencji no chyba że była to tak mała ingerencja że nie pamiętam :wink: . A odnośnie sprawy związanej z łożem to jeśli masz łoże od repliki drewniane to musisz poszerzyć i pogłębić miejsce na lufę natomiast jeśli masz łoże z tworzywa lub oryginalne drewniane to nie ma problemu. A co do łoża i nakładki od krakmanów to niestety rady Ci nie dam ale pewnie trochę piłowania to to będzie :icon_mrgreen: Pozdrawiam! Edited February 17, 2011 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Alabaster, kupiłem tego kałacha od terenowego co polecałeś ;). Ogólnie jest dobrze, tylko mam problem który postanowiłem tutaj opisać: Testowałem karabinek i wyregulowałem hop-up'a. Karabinek zaczął ledwo wypluwać kulki, po najmniejszej regulacji. Albo kulki wypadają same, albo są wypluwane na ok. 5m. Wie ktoś może z czym problem? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Otóż. gumka hop siup i prawdopodobnie dystanser do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Dystanser to takie małe coś ( :icon_biggrin: ) dodawane do gumki hop-up? Edited February 19, 2011 by DopeHat Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Tak Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 A jak strzela z hopkiem na zero ? Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Z hopkiem na zero idealnie ;) Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Z hopkiem na zero idealnie ;) Nie mogę edytować niestety... Mam też problem z trzema magazynkami które dostałem do repliki. Otóż podają jedną kulkę i przestają strzelać. Nie jest to wina magazynków bo np. w CM.037 podają bez problemów. Przesmarowałem je olejem silikonowym i nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Jak z hopkiem na zero jest Ok, to musi być wina gumy. Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 A jak z gumką hu G&G zielona? Będzie okej? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 A jak z gumką hu G&G zielona? Będzie okej? Nie mam pojęcia :-) Ja mam czarną Systemy i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 U kumpla montowałem Zieloną G&G i kręci świetnie. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Zielona G&G jest super. Pamiętaj o teflonfixie i porządnym skręceniu wszystkiego do kupy. Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Nie ja będę sam tego montował, zrobi mi to kolega który się na tym zna. Sam mam dwie lewe ręce, jak rozłożę to nie ma mowy o złożeniu z powrotem do kupy :biggrin: Ale chętnie dowiem się co to jest teflonfix? Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Owinięcie miejsc taśmą teflonową w celu poprawy szczelności.Np na gumkę hopka. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Tylko dwie grupy ludzi wiedzą coś więcej od airsoftowców. Elektrycy o izolce, hydraulicy o teflonie :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Ej, a ja zawsze byłem pewien, że airsoftowcy to niekwestionowani mistrzowie izolki! :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Ej, a ja zawsze byłem pewien, że airsoftowcy to niekwestionowani mistrzowie izolki! :icon_confused: Jeżeli chodzi o pomysłowość w zastosowaniach to fakt. Mistrzowie Świata i okolic :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) @Piotro Dzisiaj otrzymałem paczkę z tymi risami. Po wyjęciu z opakowania NIC nie pasuje do cm.048m. Konieczne było spiłowanie w niektórych miejscach, miejsce gdzie nakładka styka się z rurą gazową (z przodu) musiałem solidnie podkleić izolką, wywiercić w łożu dziurę na wycior, wyciąć kawałek łoża ok 15mm x 5mm na mocowanie pasa(risy są do ak, a ak i akm mają mocowanie pasa w innym miejscu). Edited February 23, 2011 by Tom92 Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Jest możliwość (i sens) robienia z CM.048 takiego para karabinku wsparcia? Co trzeba dodać? Obecnie mam tylko preckę 6.03 prometheusa i zieloną gumkę hu g&g. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Zależy co się ukrywa pod pojęciem karabinku wsparcia. Jak dla mnie jest to replika około 500fps (ja mam 470) wysoka szybkostrzelność i magazynek typu drum. Tak też wykorzystuje swojego AKMa. Można też wspierać atak/obronę magami typu mid-cap w ilości dużej :) Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Szybkostrzelność jest w normie, chyba, że wsadzę baterię 10.8V (jak można). Na następną strzelankę skombinuję sobie jakiś dwójnóg albo coś i przetestuję replikę na tym polu. Zobaczę co mi nie będzie pasować i ew. spróbuję to wyeliminować. Obecnie mam hi-capa i 5 mid więc na chwilkę by wystarczyły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts