Wyborowiec Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 To tak myślę (w prawdzie mam go już od dwóch tygodni) może się pochwalę "dociążeniem" mojego AKMS-a a mianowicie tłumikiem dźwięku PBS-1 ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 No Wyborowiec nieźle nieźle :-) Gdzie nabyłeś i za ile ? Bo też się przymierzam :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Piotrburz Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Gdyby porównywać cm.048m do kalaszy boyi rk-03 rk-06 to jak wypada cymka w tym rozrachunku? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Trudny wybór. Jeszcze do niedawna bym prosto z mostu polecił cymkę, chodź ostatnio po przeczytaniu tematu AKS 74 confrontation, CM.031 vs CM.040 vs Rk03 już taki pewien nie jestem. Chociaż w dalszym ciągu bym brał cymkę. Quote Link to post Share on other sites
Piotrburz Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Wiadomo że głównie chodzi o bebechy, a potem liczy się wygląd zewnętrzny. Ciekawe jak wypada Rk-10 w porównaniu z cm.048? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 ALABASTER PBS-a kupiłem używanego w komisie tutaj jest to ta sama wersja co na taiwangun. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 To ja się też pochwale akms'em :-P A co to wyboru między boyem a cymą to odpowiedź jest jedna: CYMA i tyle. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Witam. Mam pytanie odnośnie body Cm.048M, a ściślej montażu kolby. Czy ktoś może ma doświadczenie w montowaniu takiego adaptera kolby M4... http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2367 ...lub chociaż pewność, że ten konkretny adapter będzie pasował lub nie? Quote Link to post Share on other sites
producent Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Wy się chwalicie, to i ja mogę ;-) Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Ładnie teraz tylko papier w dłoń i jazda:D Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Mi zdecydowanie bardziej podobają się wytarte od używania niż od papieru. Tego się jednak nie da podrobić :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Tym bardziej że wiele osób ściera w takich miejscach, które nie mają prawa się zjechać od użytkowania ;-) Quote Link to post Share on other sites
producent Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 (edited) Ja tam sobie papierem starłem ;-) Jutro może wrzucę lepszą fotkę, na razie musi taka wystarczyć ed. BTW Mam pytanie.. Nie wiem czy to jest wada, mogę się przecież mylić. Mianowicie, zakres ustawienia HU do około 2 cm. Po przesunięciu suwadła o jakieś 3 milimetry podkręca w kosmos. Po przesunięciu go o 1cm kulki blokują się na gumce :cry: ... Używam kulek 0.28 Guarder'a To wada? Odsyłać na reklamację? Edited October 2, 2009 by producent Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 (edited) Jak Ty nosisz to zawieszenie?! :D A z HU to pewnie coś źle skręciłeś. Pozdrawiam! Edited October 2, 2009 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
producent Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Tak jak mi się założy tak noszę ;-) To nie jest stockowa gumka, i ja tego nie składałem tylko taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Jeśli to jest Guarder to możliwe że dystanser jets za duży i poprostu przez niego ci sie tak dzieje Quote Link to post Share on other sites
Hurri111 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Witam, mam pytanie odnośnie cm.048: jaką sprężynę trzeba by było wsadzić, żeby uzyskać wynik w granicach 400 fps? Bo 430 fps (a i tak większości osób na chrono wychodzi więcej) to trochę za dużo. Zastanawiam się nad springami guardera, tylko lepiej 110, czy 120? Aha, czy po takiej wymianie osiągi by jakoś drastycznie nie spadły? :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Guarder M110. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hurri111 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Fajnie by było, jakby ktoś zmierzył ile jest dokładnie fps na 110, ewentualnie na 120 :-P . grzechotnik, a wiesz może ile się traci zasięgu po wymianie na 110? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Dokładnie: 401,22541645466 fps :) Nie ma jednego wyniku. Nawet ten sam egzemplarz się będzie dramatycznie różnić ;) Dużo zależy od tego kto to będzie składał. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hurri111 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 No wiem :lol: , ale 110 m/s to ~ 360 fps, wiec chodziło mi o to ile się dodaje do tych 360, bo wiadomo, że wydajność tłoka, prowadnic itp. zwiększa te fpsy :P. Never mind... załóżmy, że w granicach 30-40 fps więcej 8-). Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Jeśli to jest Guarder to możliwe że dystanser jets za duży i poprostu przez niego ci sie tak dzieje To na 99% w tym tkwi problem. U siebie miałem to samo po wstawieniu dystansera dołączonego do gumki Guardera. Po wstawieniu dystansera ICS problem znikł ... Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 A ja zaczepie ponownie temat magazynków. O PJtach i MAGach co nieco pisaliście, a czy ktoś posiada mid capy Cymy? Konkretnie ten http://www.taiwangun.com/shop,show,1574 Jak z podawaniem kompozytu? ;> Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Ja miałem te midcapy i muszę ci je z własnego doświadczenia odradzić. Kupiłem je u krakmana i około pewnego wtorku dotarły. W czwartek coś mnie tknęło aby je przed sobotnią impreza sprawdzić. Magazynki te dwurzędowo zatrzymują w sobie kulki stąd ta pojemność. Ten patent u mnie we wszystkich 4 mid capach powodował zacinanie się i zatrzymywanie po jednej kulce dalszego podawanie. Nie pomagało stukanie i potrząsanie. Przesmarowałem je wszystkie silikonem i niestety efekt maksymalnego zacięcia pozostał. Odesłałem je w piątek do krakmana i dostałem zwrot kasy. Z własnego doświadczenia nie polecam tych midcapów. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 To, że mid capy maja 2 rzędowe ułożenie kulek jest chyba normą, więc czy to PJ, MAG czy Cyma jest tak samo. Próbowałeś załadować maga innymi kulkami? Kolega miał identyczną sytuację jak opisujesz z magami PJta. Stuki, puki, i dosłownie zalanie sylikonem nic nie pomagało. A przyczyna okazała się banalna - kulki. Goldenballe, PJty i nawet Guardery nie chciały opusczać maga. Zmiana na G&G i podają jak trzeba ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts