Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKM CM.048M [CYMA]

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rumak myślałem nad kobrą, ale zebranie kasy na ten celownik pochłonie sporo czasu, niemniej jednak jest to kusząca propozycja :)

9.6v 1500mah firefox nie pada tak szybko. U kolegi w aimsie wytrzymuje 2-3 strzelanki, czyli około 2000 kulek. Mieści się bez problemu pod deklem.

Rozmawiałem z moim kolegą... Może go kojarzycie z forum "Kamuli", siedzi w tym temacie dosyć długo, naprawia repliki itd. Mówił mi cytuję " lepiej kupić Li-PO za 50zł masz batki 2500 pojemności, 30zł ful automat ładowarka". Chciałbym to to jak najtańszym kosztem tzn. jakiej firmy do 120zł batki Li-pol typu stick są dobre? Może np. FireFox? A i czy takie coś może służyć do ładowania itd. http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1868.html . Chyba, że za tą cenę kupię coś lepszego...

Znów nie mogę edytować, dlatego przepraszam za post pod postem...

Mam pytanie i proszę również o radę... Mam zamiar też zamontować jakąś optykę do swojego AK 74 CM0.40... Ale są 2 rodzaje szyn jedna 22mm ta od Cymy i druga 20mm od Cyber Gun. Link do 1 http://www.serwis-asg.pl/product_info.php?...;products_id=95 do 2 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=943 .

I drugie pytanie... : Jaki kolimator będzie pasował do tego AK, wizualnie i funkcjonalnie max do 150zł? Z góry dziękuję za odpowiedzi...

skejtowy ja używam ładowarki - Turnigy accucell-6 ona ładuje all pakiety jakie wymyślisz do asg ;) . Li-on teoretycznie jest to samo co li-po (odsyłam do wiki) ale też wybuchają, palą się itd. :P czyli po jednych pieniądzach. No faktycznie niedostępne są ale za taką kasę to się opłacało. Jest jeszcze wyjście zlutowania sobie samemu ;). Ogniwo jedne 1400mAh koszt 4,99zł + trochę czasu. Sam nie lutowałem tego ale będę zamawiał i próbował coś robić o efektach poinformuję publiczność ;)

Edited by Brzuski

Witam

Jeszcze za czasów kiedy taiwangun.com sprzedawał magazynki do AKM swojej produkcji(?) P&J kupiłem sobie dwa magi - midy lub low (już nie pamiętam).

Mam pytanie do użytkowników tych magazynków. Wam też nieraz podczas szybkiego wkładania ich do repliki potrafią tak niefortunnie się zaciąć, że nie można ich ani włożyć do końca ani wyciągnąć z powrotem? Jedynym rozwiązaniem pozostaje rozłożenie mechanizmu zwalniania magazynka. Jest to czasochłonne, w dodatku późniejsze złożenie całego mechanizmu na nowo jest bardzo trudne. Szczególnie podczas zabawy...

Oj widzę nie masz wprawionych palców mi rozebranie tego mechanizmu ze złożeniem zajmuje coś koło 3 minut ;) ale jest też prostsza metoda. Gdy zatnie Ci się to po prostu uderz w tył maga a ten wypadnie. A co do piłowania to sprawa wygląda tak że tam po prostu brakuje pewnej ścianki. Dla porównania zobaczcie sobie miejsce zaczepu maga w AK74 (np boys) i w naszym AKMS. W AK74 mamy taką ściankę pionową a w AKMS mamy dwie ścianki poziome o ile dobrze pamiętam.

Pozdrawiam!

Do 1000zł to z I klasy nic nie dostaniesz nowego.Minimum 1150 masz serie RK od G&G.Możesz czaić się na jakieś promocje w capri lub spec-shopie.

Mając 1000zł odradzam kupno cymy.Sam mam cm048m i żeby to miało ręce i nogi trzeba posiedzieć przy replice.Po prostu replika ma luzy na nitach;/.Nawet dociśniecie ich nie wiele pomaga.W konsekwencji rusza się cały front i ogon trzymający kolbę.Recepta na to jest prosta .Wymiana łącznie 12 nitów na wkręcane.

Podsumowując:

Jeśli masz możliwość sprzedania repliki która już posiadasz i dołożenia do G&G/RS/VFC to tak zrób.

Cyma wygląda dobrze,ma dużą moc,ale jest nie solidnie złożona i trzeba to poprawiać. Miałem 4 ak z serii cm040/048/048m .We wszystkich był ten sam problem.I nie sugeruj się mocą.Nie wszędzie air soft zaczyna się od 420fps.

Pozdrawiam

Cytat z Jestem zielony... jak poważny jest to problem w tych replikach ? Czy faktycznie dowolny klej rozwiązuje problem ?

Miotam się między zakupem chińczyka - tylko i wyłącznie cm.048m lub japończyka M16 G&P.

Jak wygląda sprawa z celnością i lotem kulki ? Argumenty za I klasą to powtarzalność i celność + wykonanie (choć specjalnie to dla mnie nie jest ważne). Jak ma się do tego ta Cyma ? Bo nie zależy mi na 500fps przy kulkach latających na lewo i prawo. Do siania kompozytem mam Mp5, chce teraz 500-550 fps i one shot one kill a nie serie po 50 kulek :)

Klej w cymce pomaga - nity wyrobiły mi się (delikatnie) po jakichś 6 miesiącach intensywnego użytkowania.

Cyma jest wykonana zajebiście, aczkolwiek lekkie luzy ma - kolba, drewna i szczerbinka. W G&P jest to samo - godzinami pracowałem w m16 nad usunięciem luzów. W cymie 30 minut :) Cymka jest w stocku dobrze złożona wewnętrznie - odchył FPS w kilku egzemplarzach, które przeszły przez moje ręce był bardzo mały (jak na stock). Zazwyczaj 428-433- coś koło tego, ale zdażył się jeden model, gdzie miałem 459-462 fps.

Początkowo lot kulki był ok, po wymianie gumki,lufy i ogólnym wieśniackim tuningu na m150 kulki idą po sznureczku, po 60 metrach na wczorajszej strzelance zaczęły szaleć - wiatry były dosyć porywiste. Repliki nie sprawdzałem w warunkach bezwietrznych.

Fotki repliki i właściciela - bojowe

http://img413.imageshack.us/i/dsc0983.jpg/

http://img338.imageshack.us/img338/6977/dsc1046g.jpg

Fota grupowa - pierwsze AK po lewej. Na skrzynce porównawczo stockowa replika cm.048