Kalashnikov Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,194 Czy takie realę pasują do emek CA? Jak podają? Szukałem nie znalazłem tematu jak jest to proszę o odesłanie. PS. Mam już lowy tej firmy i działają idealnie ale z realami moze być inaczej dlatego pytam już się nadziałem na realach STAR'a które musiałem dociskać żeby podawały... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Byłem z kolegą przymierzać reale PJ w M15A4 CA i pasowały, podawały, ale... ciężko wchodziły w gniazdo. Były opory i to na tyle spore, że kolega potem szlifował, bo magi same nie chciały wypadać. Ogólnie to chyba (bo nie jestem pewny, jeszcze nie mierzyłem) jest to dobre rozwiązanie dla użytkowników G&P, w których stary chyboczą się wręcz nieprzyjemnie na wszystkie strony. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jedyny problem z tymi magami jak zauważyłem jest taki, że często mają zacinki. Po za tym, co to za real na 35 kulek ;-) Ogólnie są ok Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 (edited) A pomyślałeś miszczu, że w airsoftowych replikach 3-4 (a czasem i 5) ostatnie kulki zostają w komorze HU i zazwyczaj nie sa wystrzeliwane a wypadaja na ziemię, przy wyciąganiu magazynka? :wink: Edited March 2, 2009 by javelin Quote Link to post Share on other sites
nigger Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 A low'y z tego P&J jak się sprawują w eMkach CA? Miał może ktoś doświadczenie podobne z magazynkami MAG'a oraz Boy'i? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 P&J = Boyi, te ładnie podają w CA, tak samo jak Magi. Ale szczerze? Ja bym brał plastikowe mid-capy MAG'a niz te Boyi, są o wiele lepsze. Quote Link to post Share on other sites
nigger Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 A co przeważa na ich korzyść? Pojemność, czy jednak może inna jeszcze cecha? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Farba z nich nie schodzi jak chora i nie tną się. Przynajmniej w moim G&P. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 3, 2009 Author Report Share Posted March 3, 2009 Mam lowcapy P&J. Pierwsze siedem mam gdzieś z 3miechy cięzko wchodziły ale powkładałem i powyjmowałem i gniazdo w emce sie wyrobiło w zeszłym tyg dokupiłem 3 i masakra... NIE chciały wejść w ogóle musiałem spiłować cały tył i przód i to dość ostro żeby weszły. Jak działają? ZNAKOMICIE. Zero zacinek wszystkie podają. Wygląd: Farba mi wcale nie zeszła jedynie na kantach i tam gdzie do gniazda wchodzi. 2 sprawa to taka że są czarne. :/ Wole szare i dlatego chce się przerzucić na reale tej samej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 3, 2009 Author Report Share Posted March 3, 2009 Sry ale nie mam edycji. Jedyny problem z tymi magami jak zauważyłem jest taki, że często mają zacinki. Po za tym, co to za real na 35 kulek ;-) Ogólnie są ok W jakim sensie mają zacinki? Ktoś to może jeszcze potwierdzić? Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Po prostu, magazynek nie podaje kulek. Zacinają się w nim. Od razu mówię że nie używam najtańszych ;-) Lekko puknąć w hełm i działa prawidłowo. Może po prostu akurat mi i koledze trafiły się takie, skoro inni nie narzekają na nie. @Jawelin : sam jesteś miszczu, ale zgadzam się z Tobą, mój błąd Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 4, 2009 Author Report Share Posted March 4, 2009 Próbowałeś smarowania? Czy jest tak zawsze? Prosiłbym żeby wypowiedział się jeszcze jakiś inny użytkownik może Rudy ma taką serie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Też czekam na opinie o tych realach. Przede wszystkim jak podają w adaptorze magazynków do G36. Bo pytam wszędzie, ale nikt nie może tego mi powiedzieć. Stary tam nie podają, inne magi owszem. :) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 A pomyślałeś miszczu, że w airsoftowych replikach 3-4 (a czasem i 5) ostatnie kulki zostają w komorze HU i zazwyczaj nie sa wystrzeliwane a wypadaja na ziemię, przy wyciąganiu magazynka? Reale PJ w CA - 32-35 kulek z magazynka (zależy ile napcham strzykawką), 2-3 kulki wypadają. W magu jest bolec, który nieco wchodzi do komory. Żadnych zastrzeżeń do działania - wszystko poprawnie. Tylko w gnieździe CA im ciasno. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Ja korzystam z tych realów pejota w emce CA, najlepsze magi do mojej repliki bo nie mają luzów, trzymają się pewnie i podają prawidłowo wszyściutkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Chaoswarrior Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Jak komuś się magi PJ nie mieszczą w gnieździe to niech bierze magi Boyi. Są mniejsze. Mam obydwa i sprawdziłem. PJ to w tym przypadku nie Boyi. Co do metalu, farby i działania to są identyczne. Tylko rozmiar inny. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Czy ktoś może porównać TE reale ze STARowskimi? Głównie chodzi mi o kolor, wydają się być ciemniejsze od STARów, ale może to kwestia zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 U mnie stary są ciemniejsze, ale to dlatego, że mam czarne ;). Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Ok, więc precyzując - Czy ktoś może porównać je z SZARYMI STARami? :P Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Pasuje Ci za tydzień sesja zdjęciowa? Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Jak najbardziej, będę dźwięczny. ;) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 I co z tymi zdjęciami? :P Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Ten na dole to P&J, na górze - STAR. Według mnie P&J jest (ledwo zauważalnie) ciemniejszy. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Dzięki. Mam nadzieję że krótkie są tego samego koloru co długie. :P Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Jak kupowałem tego jednego dla próby, to przyjrzałem się też krótkim i były pod względem koloru identyczne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts