Yahalom Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Były kiedyś zdjęcia z poligonu (certyfikacja?) w kurtkach puchówkach i w tego typu sprzęcie - w tym w MultiKamie. Pamięta ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 http://polska-zbrojna.pl/home/articleshow/6131?t=Wojska-Specjalne-wyjda-z-Afganistanu-ostatnie ??? Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Mam fotke WIRa w podobnym secie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 http://polska-zbrojn...istanu-ostatnie ??? http://polska-zbrojn...yjazdu-na-misje Chodzi o sesję, z której jest ta fotka główna. edit: https://www.photo.net/gallery/1025829#//Sort-Newest/All-Categories/All-Time/Page-3 To to. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Czyli Multi, Panterka i puchóweczka wedle uznania :P Natomiast kurtka po lewej. Ktoś rozpoznaje? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Te bardziej zielone to ponoć Yeti. Natomiast ta ze zdjęcia to chyba będzie to: http://www.altair.com.pl/e-report/view?article_id=495 Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Dzięki śliczne! Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Hey mam pytanie ktoś może mi podpowiedzieć jakie farby najlepiej dobrać by pomalować HK jak na zdjęciu poniżej? Choćby odcienie z Fosco lub NFM. Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Wrzuciłeś fotkę od chłopaków z USSE... Najłatwiej bedzie ich zapytać czego używali :) Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Wrzuciłeś fotkę od chłopaków z USSE... Najłatwiej bedzie ich zapytać czego używali :)No dokładnie od nich.W sumie co mi zaszkodzi ich odszukać i napisać dzięki Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 A wystarczyło poszperać... W porównaniu do poprzedniej repliki użyłem jako pierwszej warstwy ciemniejszej farby - Coyote, reszta to zabawa kolorami Desert i Mud Brown. Myślę, że efekt jest lepszy niż poprzednio. http://usse.pl/heckler-koch-416/ Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 A wystarczyło poszperać... http://usse.pl/heckler-koch-416/ Uuu a czytałem ten artykuł kilka miesięcy wcześniej na tej stronie ,super dzięki za pomoc Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
marabPL Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Hej, poszukuje kabury na glock 17 na pas, aczkolwiek musi być i koszerna na grom i na jwk. Safariland 6004 bedzie okej? Czy moze jest jakis inny lepszy wybór. Glock 17 starkarmsa. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 na GROM na pewno Serpa CQC Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 (edited) Jeśli koszerność jest w tej sprawie priorytetem, to zacząłbym od określenia przedziału czasowego, w jakim chcesz się "poruszać". Jeśli nie wiesz jaki okres Cię de facto interesuje (bo np. zobaczyłeś fajne zdjęcie, ale nie wiesz kiedy i w jakich okolicznościach zostało zrobione) to warto zamieścić owo zdjęcie i zapytać z czym mamy tu do czynienia. na GROM na pewno Serpa CQC Pozwolę sobie wyrazić odrębne zdanie. Mam na myśli to, że GROM używa oczywiście Serpy, jednak nie jest to według mnie, jak to określił marabPL kabura koszerna na grom i na jwk. Powiedziałbym nawet, że o ile GROM często widywany jest z Serpą CQC, o tyle jest to najrzadziej występująca kabura w szeregach JWK. Nie przeczę temu, iż jest używana, gdyż fotki z nią widnieją choćby w słynnym kalendarzu fundacji Wspieram Cicho i Skutecznie, jednak mimo tego olbrzymią większość kabur na broń osobistą stanowią kabury Iwo Hest i Safariland (w tym 6354DO z miejscem na optykę RMR), rzadziej, lecz wciąż w użyciu pozostają kabury G-Code, Fobus, przewinęło się też kilka fotek z kaburami od IMI Defense. Myślę, że najbliższym produktem "stycznym" będą kabury Safariland - w odniesieniu do kilku ostatnich lat rozwoju obydwu jednostek. Edited February 24, 2018 by Herod Quote Link to post Share on other sites
marabPL Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 A zapomniałem dodać przedziału czasowego. Od 2012-2014 do teraz. A jaki model safarilanda będzie okej? Kompletnie nie siedzę w kaburach niestety Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 kabura Blackhawk sportster, zwykła serpa, nie wiem czy G code nie było gdzieś czasem, no i safariland Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Kolega Herod napisał jaki model Safarilanda jest w porządku: 6354DO Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Dobrze, że wszystkim przypomniałeś... Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Posiada ktoś na dysku szablon oryginalnych oznaczen hk416 do grawerunku? Wiem,że temat był poruszany w 2014 roku i był podany link z plikiem z chomika ale niestety plik nie działa już.Pozdrawiam Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Gdzieś powinienem mieć. Podeślij mi na PW swojego maila. :) Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Gdzieś mam zapisany. Poszukam Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Pany? I jak projekt oszynowanego chwytu do mp5 sd6? Padł? Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 Hey jestem na etapie poszukiwań osłony twarzy okres który mnie interesuję to ZBC okres DA 2013-15 na pewno na zdjęciach rzucał się w oczy gaitor od NFM w coyote rozważam jego kupno jednak występowały też oliwkowe kominiarki itp.Raczej nie spinano się do konkretnej firmy tylko traktowano to jako zakup prywatny?Mile widziane zdjęcia Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Barbarossa Posted July 25, 2018 Report Share Posted July 25, 2018 W dniu 27.12.2016 o 20:31, Dustok napisał: Może mi ktoś powiedzieć co tu się odmichałostrzeleckowywuje? Witam Szanownych Forumowiczów. Chciałem Was tylko poinformować, że nie każdy rodobrody operator DżejDabljuKej to michałstrzelecki Choć statystyka bywa narzędziem zwodniczym (jak w słynnym przykładzie, gdy idąc na spacer z psem statystycznie ma się po 3 nogi), to takie rzeczy (ruda broda) się w naturze po prostu zdarzają. Pozdrawiam Barbarossa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts