inteligent Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Mam pytanie czy ktoś się orientuje co to za ładownica w UCP? Byłbym wdzięczny za pomoc w rozszyfrowaniu kto jest jej producentem i do czego służy. ps. Podejrzewałem jakiś IFAK ale nie znalazłem tak wyglądającego :icon_cry: http://imageshack.us/photo/my-images/573/fota1k.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 To nie jest przypadkiem ten aparat amerykański? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Gabarytowo właśnie przypomina aparat do zbierania danych biometrycznych jednak bez innego zdjęcia nie ma co zgadywać. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 A ktoś z was zna model oraz producenta tego urządzenia? Wtedy będzie można poszukać podobnych zdjęć w internecie. Jeżeli ktoś ma informację o producencie oraz modelu tego sprzętu do zbierania danych biometrycznych byłbym wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Drewnioq Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=OSneJAyzjEg odcinek Rekruta w Lublińcu Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Dziękuje ślicznie. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Znalazłem producenta i model tych urządzeń biometrycznych jednak dalej nie mogę znaleźć potwierdzenia do czego jest ta ładownica. Firma produkująca te urządzenia nazywa się crossmatch a model to SEEK. http://www.crossmatch.com/seekII.php Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Czy ktoś pomógłby w identyfikacji kamizelki? Niestety sam nie podołałem. Wiem, że może być ciężko ale to najlepsze fotki jakie znalazłem. Fotki Żołnierz po lewej Żołnierz po lewej na pierwszym planie Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Podobna do tego czegoś: http://bradleymilitaria.pl/opis/2965971/modulowy-plate-carrier-qd-aor2.html Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Może to nowy PC miwo który jeszcze nie wszedł do oferty? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Wydaje mi się, że jest to Miwowski KRUK, ale głowy bym nie dał. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 To nie jest Kruk. Spójrzcie na front, żeńska część fastexów. Poza tym Praszka nie robi taśm w MC Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 wygląda b. podobnie do siouxa z curaha. :) :) niestety to nie sioux :) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 OSA? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Nie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) It was KAC's grip. BTW, dobre zdjęcie zastępcy dowódcy JW GROM, ppłk. Jarosława "Siwego" Garstki, w wypasionej konfiguracji: To nie jest przypadkiem ta kamizelka? Wydaje mi się bardzo podobna z przodu. Jeśli tak to chyba znalazłem ;) http://sklep.cushima.com/kamizelka-taktyczna-mmac-multi-mission-armor-carrier-p1633.html Edited May 5, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 To nie jest MMAC. To coś podobnego do tego PC co ja dałem, ale nadal nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) Dlaczego tak twierdzisz? Jak dla mnie to jest MMAC,nawet tutaj np. (inna wersja,nowsza chyba) http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1nxnj3Dz_ULaJKT8SyOtaSFqL1-i9bnwapSmSopdvWvAfCLNtQYRDshH8Pw jest naszyty rzep na uchwycie ratunkowym (chyba?). W dodatku klamra wystająca spod prawego comfort pada się zgadza. Edited May 5, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) Sugeruję się pierwszym zdjęciem podanym przez Kaca. Spójrz na sposób zapięcia cummerbunda w MMAC i tym PC oraz spójrz na panel, gdzie są magazynki od pistoletu - obok nich jest coś w rodzaju napa a pod nim żeńska część fastexa a w MMAC tego nie uświadczysz. Dziś ciężko odróżnić tego typu PC, gdyż wszystkie bazują na rozwiązaniach z MMAC lub LBT z niewielkimi zmianami. Edited May 5, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) MMAC ze zdjęć Cushimy ma fastexy na napy z tyłu, żaden problem zamocować je z przodu. Co mi rzuciło się w oczy to część ładownic wyglądające jak te od Eagle - m.in. na plecach żołnierza i na magazynki, co więcej plecy obu kamizelek (ze zdjęć i MMAC) są niemal identyczne wg mnie. Dochodzi też zapięcie cummerbounda, wg mnie w obu kamizelkach jest krótkie i bardzo do siebie podobne. Edited May 5, 2012 by Kac Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) Ten po prawej wziąłem za ładownice jakąś. edit: Zgadzam się z Kacem ;) Edited May 5, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
csh3 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Obie kamizelki (na żołnierzu JWKOM oraz GROM) są to kamizelki MMAC EAGLE w konfiguracji G13. Kamizelka została pożyczona do testów porównawczych po zakupie kamizelek polskiej produkcji. Standardowo kamizelka MMAC G13 posiada parę dodatkowych cummerbandów. Ma możliwość mocowania płyt w pasie, płyt na wąskim elastycznym pasie, płyt na szerokim elastycznym pasie oraz noszenie kamizelki bez cummerbunda ( z samym pasem elastycznym). Mocowanie fastexow nie jest na stałe dlatego można je dowolnie przepinać w zależności od potrzeb. Standardowo noszone są z tyłu do podpięcia np. plecaka medycznego EAGLE Ind. model G13. Mogą być również noszone z przodu do np. podpięcia broni. Na żołnierzu JWKOM (zdjęcie z tyłu) widać kieszen do maski przeciwgazowej oraz specjalnie modyfikowany MED pouch w wersji G13. Na żołnierzu GROM widać w pełni ukompletowaną kamizelkę z kieszeniami EAGLE do M4 (wykorzystanie kieszeni na magazynki jako kabury) wraz z FASTMAGIEM Gen III. Co do zdjecia podanego jako nowa odmiana MMAC to jest to kamizelka bardzo podobna do MMAC. Obie kamizelki są w wersji przygotowanej do użycia osprzętu firmy Black Diamond oraz Coastal Defense z przeznaczeniem do działań JTAC oraz C4ISR. Kamizelki różnią się przede wszystkim tym, że posiadają specjalne kanały do przeprowadzenia dosyć dużej ilości okablowania. Quote Link to post Share on other sites
csh3 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) przykład "innej" kamizelki z mocowaniem na zestaw BD. http://cushima.com/pics/cushimaMRS.jpg Edited May 7, 2012 by csh3 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Jest ktoś w stanie powiedzieć, co to za ładownica koloru zbliżonego do coyote na pasie? Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) Prawdopodobnie ładownica/torba na maskę przeciwgazową. Edited June 21, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts