depan Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 ok to biore tłok, prowadnice sprężyny i głowice cylindra, wszystko do warriora ;) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Dex a co było z teflonowym tłokiem na 170? Quote Link to post Share on other sites
badger Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) Testowałem dziś ten ponawiercany tłok do VSR.W czwartek zaczynam testy tłoka do warriora na sprężynie 180 guardera. Mowa o alu czy "poteflonie"? Pozdrawiam, Kuba Edit: Ort. Edited March 31, 2009 by kubabuda Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Pytanie poza tematem. Spring guardera ma normalne oznaczenia (znaczy czy 180 t0 180 a nie coś słabszego) Sorry za smiecenie... Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 kubabuda zobacz stronę wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 (edited) w takich cenach to mogę się skusić na prowadnicę sprężyny i głowicę cylindra do VSR. prowadnica pod sp170 Edited April 2, 2009 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2009 Author Report Share Posted April 3, 2009 No Panowie, chętnych przybywa. Tak jak mówiłem jednak, produkcję uruchamiam kiedy na któryś artykuł znajdę 10 nabywców. Może się okazać że zrobię np tylko tłoki do warriora czy np głowice do VSR a nie wszystko na raz bo po prostu musze miec 10 sztuk żeby to się w jakikolwiek sposób opłacało. Tłoki które będę sprzedawał może sie okazać że nie będą wiercone ale frezowane- nie wiem jeszcze które rozwiązanie jest lepsze. Na pewno szybsze jest frezowanie. Dziś ponownie podliczę chętnych na wszystkie części żeby się zorientować które części dorabiać i ew dopracować rysunki, skontaktować się z tokarzem itp. Teraz nie mam niestety na to czasu. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 A ja niestety muszę się wycofać z moich propozycji. Kumpel się wycofał niestety. Sorry, że tak wyszło. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
depan Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 ja niestety tylko zamawiam głowice cylindra do warriora Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 4, 2009 Author Report Share Posted April 4, 2009 no, wizja części się oddala :) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 No Panowie, chętnych przybywa. :wink: To może wypisz osoby chętne na 100% i się coś wybierze. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 4, 2009 Author Report Share Posted April 4, 2009 Wszystkie osoby rezygnujące są zazwyczaj "chętne na 100%". Mamy dziś takie czasy że na wszystko trzeba brać zaliczkę... Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 A już się cieszyłem że tani tłok wpadnie :cry: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 4, 2009 Author Report Share Posted April 4, 2009 Spoko, załatwimy coś :) poszukam innego tokarza :D tzn nie jest problem z tokarzem ale z tym żeby to był mój znajomy tokarz a to zasadnicza różnica. Będę się rozglądał za jakimś innym. Pozdrawiam Dexter. P.S. jak znajde 10 chętnych to oczywiście zamówienie leci od razu :) Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Gdyby brakowało 1 chętnego to moge 2 tłoki wziąść (ale to dopiero po maturze :???: ). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 Damy rade. W przyszłym tygodniu może kupię materiał na kilka tłoków i wykonam serie próbną na miejscu, u znajomego. Może coś z tego będzie. Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 A jakie masz części pod warriora tzn. jakie w stanie jesteś zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 :wink: A przeczytaj ty sobie poprzednią stronę wątku co? Ludzie... Jak takiemu nie dać po twarzy to się nie nauczy Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 hah szkoda, że thor nie może takich łobuzów swoim AR'em doprowadzać do porządku ;D Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Dzięki po interpretacji waszych postów jakże rzetelnych i głębokich merytorycznie stwierdziłem, że wy na pewno nie robicie off topu a co dopiero mowa o obrażaniu. Jeżeli już lubisz robić off top to chociaż dodaj coś co można uznać za pożyteczne. Myślałem po prostu, że może coś jeszcze jest w stanie wykonać do warriorka czego nie napisał na poprzednich stronach tematu. P.S Sam sobie daj po twarzy. Edited April 7, 2009 by JamBo Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Ale my nie o offtopie a o twoim lenistwie rozprawę toczymy. Zauważ iż założyłem, że jesteś leniwy a nie głupi na tyle by nie pojąć co jest oferowane przez dextera. Możesz to uznać za komplement ^^. Po tak wykwintnie zadanym pytaniu(gdzie jest znak zapytania? ;D): A jakie masz części pod warriora tzn. jakie w stanie jesteś zrobić. nie domyślił bym się, że masz na myśli: Myślałem po prostu, że może coś jeszcze jest w stanie wykonać do warriorka czego nie napisał na poprzednich stronach tematu. a reakcja Yautja pokazuje, że nie jestem odosobnionym przypadkiem ;P Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Dobra mniejsza o to jak zadałem pytanie i co odpisaliście :P Ale wracając do tematu. Chciałbym się dopisać do zamówienia na głowice cylindra i tłok do warriora. Edited April 8, 2009 by JamBo Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 (edited) No, znowu przybywa :D podlicze dziś i zobacze czy słać zamówienie. Podliczyłem.Co mi wyszło: Warrior- 4 tłoki, 1 prowadnica, 2 głowice VSR- 1 tłok, 4 prowadnice, 4 głowice. Poczekajmy jeszcze troszke z wysłaniem zamówienia. Jesli możecie czekać :) ale chętnych jeszcze za mało jest :( Edited April 8, 2009 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) ok to ja się jeszcze skuszę na prowadnicę do vsr ;) ps nie myślałeś nad robieniem odrazu do tych prowadnic łożyskowania takiego jak zastosowane tu:http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=49280? ;P Edited April 8, 2009 by xel20 Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Dałoby się skombinować cały zespół spustu? Bo nowy LayLaxa 550zł kosztuje, a moim zdaniem to jedna z podstawowych części tuningu snajperek, ale cholernie droga. Może bym się na prowadnice pisał do SP170 Edited April 8, 2009 by PiterTKD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts