OSIK Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Witam, mam problem. eMka G&P. Włożona lufa KM Head 407mm+gumka Guarder silikon. Do tego Sprężyna Systema 120. Zębatki to CA. Reszta to stock. I strasznie skaczą odczyty na chrono. Na auto zasuwa naprawdę fajnie, średnia ok 400fps. Jednak średnio jedna na pięć-sześć serii jest odczytywana jako 250-280-300 fps. I słychać inny dźwięk pracy z GB. A z kolei na semi, średnie odczyty to 250-280 i raz na jakieś 5-7 strzałów trafi się ok 400 fps. Czy macie pomysł o to może być.? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Po mojemu, źle skręcona głowica tłoka, ma luzy i przez to 100 fps ucieka ci bokiem. Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Hmm, skręcać to od nowa czy może próbować "rozstrzelać". Czy jest szansa że się sama ułoży?? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Czy jest szansa że się sama ułoży?? Nie, ale dla pewności czy jest sens grzebać w GB - zatkaj paluchem dyszę i strzel -ale na ogniu pojedyńczym tylko i wyłącznie! Jak tłok nie będzie miał większych oporów by wrócić do pierwotnej pozycji to masz właśnie to co pokazywał chrono. Rozebrać złożyć osobno zespół cylindra i sprawdzać efekt strzykawki (ew. poprawiać) - tego nie trzeba chyba tłumaczyć. Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Oki, jutro nad nią popracuje. Będę informował co się udało zrobić. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Możliwe, że gumka się podwija. Zmień ją na jakąś sztywniejszą. Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Hmm, no tak. Ale jak by się gumka podwijała to dźwięk z gerboxa był by taki sam tylko efekt inny. A w moim przypadku jak jest kiepski odczyt na chrono to dźwięk jest taki jak by mechanizm "nie miał siły" wystrzelić ja szybciej. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 (edited) Gumka sie podwija i przytrzymuje kulkę. Tłok się dusi. Czyli robi się efekt strzykawki. Posłuchaj OLA, według mnie troszkę sie zna na rzeczy :-F . Edited March 30, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Posłuchaj OLA, według mnie troszkę sie zna na rzeczy Ale tylko trochę ;) Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 Oki ;) Dziś będę walczył z tłokiem, a gumkę założę KM Head. Zobaczymy co się będzie działo :). Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Jeżeli coś można to jeszcze komora w G&P czasem coś nie ten teges... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Chrono guradera daje właśnie takie rezultaty. Miałem taki sam problem :) Zmieniłem chrono. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Omijasz szczegóły młody Padawanie. Jeśli jest inny dźwięk GB (a kolega określił nawet jaki) to znak, ze się układ "zatyka". Więc nie ma sensu szukać przyczyn w GB a raczej sprawdzić układ gumka/komora. Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted April 1, 2009 Author Report Share Posted April 1, 2009 Gumek Hop-Up użyłem ze 3 rodzaje. Nie wygląda na to żeby się podwijały. Lecz po ponownym rozebraniu i złożeniu efekt jest ten sam. Jak dla mnie głowica tłoka lub głowica cylindra nie trzyma szczelności. Hmm, chyba będę musiał kupić cały zestaw BoreUp. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Nie, będziesz musiał przeanalizować dlaczego się tak dzieje i wyeliminować usterke. Kupowanie w sklepo części to iście na łatwizne. Skoro mówisz, głowica tłoka i cylindra nie są szczelne to je uszczelnij. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ja bym wpierw sprawdził czy na innych komorach też tak jest. Jeżeli masz jakiegoś kumpla z emką.... Jak wynik wyjdzie ok znacz że z komorą ... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Kup nową replikę ;) Quote Link to post Share on other sites
OSIK Posted April 2, 2009 Author Report Share Posted April 2, 2009 Zajrzałem do szafy, patrze a tam druga eMka. Z uszczelniona głowicą tłoka i cylindra. :mrgreen: Przełożyłem, jutro zamknę GB i przestrzelam. Zobaczymy jak efekty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts