biper911 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Witam, od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś Coltem 1911A1 lub czymś nieco unowocześnionym. Z założenia ma to być full metal. O ile na forum jest już sporo o produktach WE, WA, TM, KSC oraz tańszych Bellach, to na temat powyższego modelu nie ma ani słowa. Starsze linie Coltów ze stajni KJW miały mieszane opinie (kilka starszych tematów). Dziś jednak odwiedzając sklep military.pl pomacałem TEGO COLTA i muszę przyznać, że sprawiał miłe wrażenie. Zdziwiło mnie tylko, że na rękojeści po stronie prawej jest napis Tanio Koba i "made in Japan" (w sklepie sądziłem, że całość to dzieło Tanio Kobayashiego), a dopiero na zdjęciach na stronie dojrzałem na szkielecie KJ Works made in Taiwan. Rękojeść wraz z osłoną spustu wykonana z ABS, natomiast szkielet i zamek z metalu. Oznaczeń brak. Czy ktoś jest posiadaczem tego modelu i mógłby się podzielić doświadczeniami z użytkowania? LINK do galerii ze zdjęciami Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 (edited) Witam, stałem się posiadaczem tej repliki, kupowałem na gunfire, bo było najtaniej oraz z Wrocławia :) Są dostępne 2 wersje: GG i Co2 http://gunfire.pl/product-pol-1152192521-H...Full-Metal.html http://gunfire.pl/product-pol-1152192512-H...-Metal-CO2.html Niedługo postaram się zrobić jakąś recenzję, jednak muszę trochę postrzelać z tego... Na 1szy rzut oka, dobre spasowanie (nie rewelacja, ale za te pieniądze jest naprawdę ok), nie świeci się- zamek jest matowy. Brak jakichkolwiek oznaczeń oprócz malutkich kjw made in taiwan. Na gripach "Koba-FingerfitsOrginal" Tactical Grip. Są bardzo wygodne! Stalową częścią w pistolecie jest prowadnica sprężyny (świetny patent mocowania-nie lata jak w WE i innych). Reszta części to odlewy znalowe lub samo aluminium. Zamek siedzi sztywno, nie ma bujania na strony, lufa zewn ma lekki luz, ale to normalne... W środku wzmocnione części: *Dysza Guarder'a *Sprężyna powrotna wygląda na wzmocnioną (hard kick) 150% *Sprężyna kurka podobnie 150%. *Zawór także typu Hi-Flow Także standardowo replika jest przystosowana do CO2 jak i GG. Jakby co chętnie odpowiem na pytania, zdjęcia dodam niedługo. Edited October 20, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 mam WeiTecha w tej samej konfiguracji co Pidzejfat świetna replika czuć ją w ręku i pięknie czuć kopnięcie podczas strzelania do tej konfiguracji polecę gaz wzmocniony lub propan jedyną rzeczą do której mogę się doczepić to to że zamek troszkę lata na boki (klekocze znaczy się) KJW jest lepiej spasowany i takie niedociągnięcia raczej się w nich nie zdarzają z czystym sumieniem można go polecić Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Co ciekawe, replika idealnie pasuje do Serpy! Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 A jak jest z dostępnością dodatkowych magazynków bo na gf ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 (edited) A jak jest z dostępnością dodatkowych magazynków bo na gf ich nie ma. Tutaj nie ma znaczenia... Pasuje cokolwiek od Hi-capy czyli magi TM, WE, KJW. Jest w 100% zgodna z TM więc wszystko pasuje. Mam dodatkowego maga z we i działa. W kjw jest prawdopodobnie zawór o zwiększonej przepustowości. Ale różnicy nie zauważyłem między magiem KJW/WE. Edited October 22, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Tutaj nie ma znaczenia... Pasuje cokolwiek od Hi-capy czyli magi TM, WE, KJW. Jest w 100% zgodna z TM więc wszystko pasuje. Mam dodatkowego maga z we i działa. W kjw jest prawdopodobnie zawór o zwiększonej przepustowości. Ale różnicy nie zauważyłem między magiem KJW/WE. Czyli magi co2 WE pasuja? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Co2 nie sprawdzałem, ale GG pasują... Miałem kiedyś co2 i wymiarowo takie same (inna stopka i zawór). Quote Link to post Share on other sites
danmac2000 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Są na Allegro magazynki co2 i GG od vip1977 w cenie 95 PLN http://allegro.pl/item787684303_metalowy_m..._1_kjw_co2.html http://allegro.pl/item787684304_metalowy_m..._green_gas.html Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Juz zakupilem komplecik z 3 magami heh jestem. Hehe ciezkie bydle. Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Jak wam się spisują repliki- warto kupować? Jak z celnością i pracą HU? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Któryś Filipińczyk z Arnie's się chwalił, że jest w stanie trafić gościa w łeb z czterdziestu metrów, i to na GG, więc i celność, i moc są bardzo dobre. Ale na Filipinach ciepło jest ;). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 No i "się chwalił" więc takie opinie sa mało wiarygodne. A wiem jak to u ludzi jest z ocenianiem zasięgu na oko heheh. Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Pytanie za 10 punktów- czy lufa zewnętrzna i wewnętrzna powinny się "gibać", zwłaszcza przy odciągniętym zamku. Nie jest to dużo, ale widać że się rusza. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 (edited) Pytanie za 10 punktów- czy lufa zewnętrzna i wewnętrzna powinny się "gibać", zwłaszcza przy odciągniętym zamku. Nie jest to dużo, ale widać że się rusza. Normalka, dla większości gaziaków. U mnie było podobniez tą lufą... BTW Replika padła na gwarancji i dostałem zwrot pieniędzy (blokował się zamek po 1 strzale...) Edited December 1, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
solidsnake Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Panowie szukam speca co rozłoży i złoży KJW KP-05 z zamkniętymi oczami. Ściągnąłem sobie nówkę z chin i zanim jeszcze wystrzeliłem kulkę wysunąłem tylną część chwytu (Tanio - Koba) aby dorobić mocowanie do smyczy. Po złożeniu zblokowała mi się iglica i kurek wali w nią ale ona ani nie drgnie. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 ta, źle zamontowałeś sprężynę trójpalczastą. Quote Link to post Share on other sites
solidsnake Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Tak myślałem, bo nic wiecej nie ruszałem. A może jakieś wskazówki, Dexter? Z góry dzięki W tym momencie lewy palec podpiera bezbiecznik chwytowy, srodkowy jest na tym środkowym elemencie, a prawy działa powrotnie na spust wraz z tym elementem na ktory spust oddziałuje bezposrednio Quote Link to post Share on other sites
solidsnake Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) I odrazu pytanie do znawców czy ta Hi-Capa wchodzi do Serpy bez kombinacji alpejskich? Edited March 9, 2011 by solidsnake Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 I odrazu pytanie do znawców czy ta Hi-Capa wchodzi do Serpy bez kombinacji alpejskich? Post nr 4. Ma zaokrąglony kabłąk spustu więc pasuje... Quote Link to post Share on other sites
solidsnake Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Po pewnym czasie stwierdzam, ta klamka jest niesamowita. Gorąco polecam. Szczególnie pięknie kopie na CO2. Mam tylko, chyba dość popularną dolegliwość (gdzieś mi wpadła w oko kilka razy) otóż przy świeżym naboju co2, przy pierwszym strzale zamek jest blokowany w tylnym położeniu przez kurek. Chyba spowodowane zbyt dużą mocą naboju. Jakieś sugestie?? Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Jestem szczęśliwym posiadaczem wersji 6', Klamka świetna Dobrze spasowane części,małe luzy tyle ile trzeba, co prawda luz jest większy po odciągnięciu zamka ale to wynika z budowy - lufa stożkowa. Działa dobrze zarówno na gg jak i co2. Zamek aluminiowy, dolna część cięższa więc podejrzewam że aluminium lub znal.Chwyt przyjemny jakby z podgumowanego materiału. Na co2 ma niezły odrzut, ciekawe ile ma fps?> Szkoda że zrobili nacięcia na dolnym korpusie, bez nich wyglądało by znacznie lepiej, prawie jak infinity. W niskich temp. na co2 strzelając wolno działa bez zarzutu. Srebrną podstawkę pod rękę w chwycie można usunąć, wtedy wygląda jeszcze lepiej. Świetne przyrządy celownicze,szkoda że nie fluorescencyjne. Polecam zakup solidsnake Jest za duże ciśnienie w magu, to samo się robi na GG jak nagrzejesz maga. można trochę spuścić gaz zaworkiem. Edited May 10, 2011 by NFZ Miro Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witajcie ! troszkę odgrzeję temat. Czy wiecie może jest możliwe w tej replice zamocowanie przejściówki od tłumik dźwięku ? Pytam bo niekoniecznie chcę montować tłumik ale replika z przejściówką taka wyglądałaby jeszcze bardziej miodnie :) Quote Link to post Share on other sites
solidsnake Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Chyba musisz wymienić całą lufę na taka zakończoną gwintem, bo fabryczna nie posiada nic o co można by zaczepić tłumik lub przejściówkę. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 cóż , w takim razie przeżyje bez . Pistolet genialnie leży w dłoni jak ma się rękawice nomexowe . Czy u was tez nie działa zabezpieczanie zamka [ skrzydełka ] ? Bo zastanawiam się czy to wada tego egzemplarza czy ogólna :/ Do tej pory używałem klamek KWA/KSC i nie było tam żadnych problemów :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts