Jarcher Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Jak się sprawuje podczas "walki". Czy faktycznie jest lepszy niż manierka? Chlupie podczas biegania? Jak przewróci się z nim na plecy, to czy jest szansa że się uszkodzi? Wszelkie dodatkowe informacje mile widziane. W odpowiedzi proszę podać jaki model camelbacka macie. *zmiana nazwy tematu z "camelback" na "camelbak" Quote Link to post Share on other sites
Mathias Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Po pierwsze nie Camelback tylko Camelbak :) Oryginalny moim zdaniem za drogi. Nabylem w sklepie sportowym maly 1 litrowy produkcji irlandzkiej - cos kolo 60 zeta. Doskonale pasuje do plecowej kieszeni w Pattern 83. Na zlocie biegalem, nie chlupalo, nie cieklo. W opisie produktu sugeruja ze mozna po nim poskakac :) - zrobiony jest z 6-warstwowego plastiku. Pelna sakwe mozna mrozic i gotowac :). Polecaja przenosic w niej tylko wode. Przewod na tyle dlugi ze mozna zaladowac do buttpacka lub poucha na biodrze. Nie ma porownania ze standardowa manierka, ktorej "zalety" przedstawil Gunner. Z tego co sie orientuje w polskich internetowych sklepach rowerowych jest do dostania za okolo 60 zeta 1,5 litrowa sakwa (camel bak). Jest o tyle lepsza od mojego ze ma duzy zakrecany otwor do napelniania (tak jak oryginal camel bak) niezalezny od systemu do picia. HYDRATION OR DIE! Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 23, 2004 Report Share Posted April 23, 2004 orginalny to jakieś 235 zł mam takiego czarnego 2 l a mój budy 3 l zielonego jest git w wszelkich dzialaniach mozna pic wode nie przerywając np.obserwacij jak wyciśnie się powietrze z niego to nie chlupocze jak sie przewrócisz to tez Ci nie pęknie ( orginalne mozna przejechać samochodem 8O ) no chyba że sie wywalisz na jakieś druty i go przebijesz ale nie masz się wtedy co martwić camelbakiem wtedy martwisz sie o przebite płuco :( miałem taki izraelski SOURCE -taki tańszy nic specjalnego naprawdę polecam orginały możecie o nich przeczytać w 'SURVIVALU" Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 23, 2004 Report Share Posted April 23, 2004 Howgh! Jestem szczęśliwy posiadaczem Camelbak'a pochodzącego z Molle'a II. Pojemność 3 litry. Uzywam go w terenie + na rowerek i w obu sytuacjach sprawuje się bardzo dobrze. Oprócz tego co napisaliśic wcześniej chciałbym dodać, abyście NIE WLEWALi napojów gazowanych! Bo inaczej na plecach (ja swój noszę pod PS20 Janysporrtu) urośnie wam garb i będzie wypadał na boki... A tak w ogóle to polecam wszystkim! Pozdrawiam Bartek Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted April 23, 2004 Report Share Posted April 23, 2004 Ja od roku używam "bukłaka" firmowanego przez Alvik'ę, a w rzeczywistości produkcji firmy Source. Moja wersja ma pojemność 2l i koszotwała coś ok. 110zł. Posiada obszycie zbiornika na wodę wraz z izolatorem piankowym, nieco tańszy model nie miał izolacji, a najtańszy model 80zł, posiadał tylko sam zbiornik bez obszycia. Hydrobag jest czyms bez czego mozna spokojnie żyć dopóki się go nie posiada, ale jak juz go mamy to cięż ko jest bez niego w terenie. Możliwoś napicia się łyku woda poddczas marszu pod górę z ciężkim plecakiem i w dodatku woda ma neutralną temperaturę jest czymś bardzo wygodnym. Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted April 23, 2004 Author Report Share Posted April 23, 2004 A który wariant lepszy? 1. camelek z szelkami na ramiona (jak plecak) 2. zintegrowany z kamizelą 3. podczepiany do kamizelki Mi osobiście wydaje się że opcja nr. 3 jest najkorzystniejsza, lecz nie mam doświadczenia w tej kwestii. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 24, 2004 Report Share Posted April 24, 2004 Mysle ze najleszy jest wariant podczepiany.Jak kupisz sobie z szelkami od razu to jak bedziesz nosil i camelbaka to bedziesz mial kolejne szelki na ramionach ktore beda Ci pogrubialy miejsce gdzie opierasz kolbe. No chyba ze wsadzisz go do plecaka.Wariant podczepiany pozwoli Ci nosic go jak chcesz - z kamizelka, plecakiem albo samego jak sobie dorobisz szelki np. od plecaka za 20zl.:) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 26, 2004 Report Share Posted April 26, 2004 ja mam 3l Camelbaka i jestem z niego zadowolony co do sposobu przenoszenia to ma on szelki, ale mozna je schowac do srodka i przytroczyc go do kamizelki (ma 6 czy 8 D-ringow)... poza tym tez uzywam JanySporta PS20, ale CamelBaka po prostu wkladam do srodka (do kieszeni na klapie) i sprawuje sie tu super... wiec za pomoca jednego produktu sa (co najmniej) 3 sposoby przenoszenia :) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted April 27, 2004 Report Share Posted April 27, 2004 (edited) Czorny camelbak 2l. Zajobka sprawa, na pecy, do kamizelki podczepisz. ogolnie polecam. Wxxxxxx manierki, zajmuja miejsce na pasie. Edited January 5, 2015 by Wolf słownictwo Quote Link to post Share on other sites
GW_Azghar Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 jako szczęśliwy właściciel nowego garbu na plecach mam pytanko do jego użytkowników - w jaki sposób pozbywają się resztek wody na okres dłuższego nieużywania ?? Czy po prostu tyle co się da - wylewamy a resztki zostają i się nic złego nie dzieje. . . Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Czy po prostu tyle co się da - wylewamy a resztki zostają i się nic złego nie dzieje. . . Ja tak robię... Jedynie przed nalaniem świeżej wody, naleawam do dziada najpierww wrzątku, przepłukuję i leję nową... Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Szaszłyk a masz może do załatwienia Camelbaki woodland? Jeśli tak to za ile? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 Za tydzień lub dwa będę miał tak model: http://www.camelbak.com/mil/cb_prod.cfm?Pr...t_ID=57&CATID=6 w woodlandzie i desert 3 color. Cena 390 zł. Oczywiście nówka. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 hmmm a bedziecie cos sciagac od CamelBaka czy "swoimi kanalami"? bo mnie by interesowalo kilka akcesoriow :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 26, 2004 Report Share Posted May 26, 2004 hmmm a bedziecie cos sciagac od CamelBaka czy "swoimi kanalami"? bo mnie by interesowalo kilka akcesoriow :) Sorry, ale "swoimi kanałami". Ale może tak: co potrzebujesz??? Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 MULE'a jeszcze nie dostałem, ale za to mam takie cudo: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26237077 Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 Zgadzam sie z chlopakami Camelbak jest zajebi**** pod warunkiem ze jest orginalny!! Sam mialem dwa czarnego i woodland 3L i bylem z nich zadowolony ale teraz przeszlem na hydrastorm blackhawkai Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 ten sezon przejechalem na camelu by Orkan - nie widze w nim nic, na co bym mogl narzekac :) dal rade :) oczywiscie uzywalem go glownie do asg i nielicznych spacerow - zero extremy, wiec sluzyl jedynie do lykania plynow, a nie fikania kozlow teraz oczekuje na oryginal Camelbak, ale to tylko z proznosci :D Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 2L camelbak® z szelkami pol roku w tym kilka imprez nieco mocniejszych niz strzelanka jebanka - na poczatku sie obawialem ale po padzie na plecy i bezproblemowej dalszej pracy juz nie mam oporow katowac worka choc ma szelki dobrze lezy w omedze HSV oraz mieszankach kevlar + szelki, kewlar + hsv, i innych ktore akurat byly potrzebne - teraz czekam na zestaw do zadbania + stelaz do suszenia Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 3L Thermobak ©... Uzywany przez wakacje az do pazdziernika. AirSoft, rower, biegi. Robilem w nim przewroty na specialnie oraz zaliczylem pare upadkow podczas strzelanek. Nie widac zadnych uszkodzen. Jedynie cordura ma troche inny odcien od strony plecow - cholernie sie poce :D Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 3, 2004 Report Share Posted December 3, 2004 Camel orginał 2 litry "termoback" ponad 1.5 roku, prawie wszystkie wyjazdy, jedyne ekstremalne rzeczy jakie przeszedł to cholerne otarcia od ćwiczeń CQB. Nie przewróciłem się jeszcze na plecy :D (jakoś zawsze padam na ryj :D ) nie narzekam -Polecam No i musze zainwestować w tą ramkę do czyszczenia srodka -ciężko umyc go w srodku Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 3, 2004 Report Share Posted December 3, 2004 ok roku uzywania CamelBak 3l Termoback. w 100% jestem zadowolony choc max ekstremow tez nie uzadzalem... i wlasnie czekam na dostawe zestawu do czyszczenia :) Bardzo dobrze trzyma niska temp. napoju w lecie, troche gorzej wysoka w zimie. Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Mam pytanie.Czy na tej stronce ceny CAMELBAKA sa dosc dobre bo wydaje mi sie ze tak:)http://www.th2000.pl/strony/main.php?news=all&go=2 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Mam pytanie.Czy na tej stronce ceny CAMELBAKA sa dosc dobre bo wydaje mi sie ze tak:)http://www.th2000.pl/strony/main.php?news=all&go=2 Sa calkiem calkie, jak ktos by chcial to mam wlasnie na zbyciu Camelbaka BFM, największy model produkowany przez tę firme.. Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 No wlasnie co do tej stronki to ja napisalem do tego sklepu maila z prozba o ceny niektorych z towarow to odpowiedz otrzymalem taka cytuje ,,NIE'' niewiem o co chodzi czy niechca klientow czy co. Bo takim zachowaniem to duzej kasiory niezrobia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts