Greem_Riepper Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) Mam pytanie odnośnie różnorodności w replikach kolimatora EOTech. Na rynku jest ich wiele rodzajów. Wiadomo że duża część z nich to chińskie podróbki G&P. Interesuje mnie jednak to czym one się różną od tych markowych G&P i czym się różnią między sobą ( co do różnic pomiędzy modelami to wiadomo) interesuje mnie wykonanie, parametry, awaryjność etc. Ma ktoś taki tańszy odpowiednik? Na aukcjach allegro często drogo chodzą te modele ale i tak w 99% sa to podróbki chińskie. Zamieszczam tutaj kilka ciekawych linków z dostawą do Polski gratis.Nawet opłacalne.Interesuje mnie tylko gdzie jest ewentualny haczyk? W czym są gorsze te tańsze odpowiedniki? Wykonanie? Regulacja? Da się za ich pomocą celnie strzelać? Ten jest najtańszy w dolarach US to jest 60$: http://cgi.ebay.com/NEW-Eotech-Tactical-UF...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/G-P-EOTech-552-replica...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/G-P-Eotech-UFC551-Type...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/G-P-EOTech-552-replica...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/Airsoft-Holographic-EO...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.com/G-P-Red-Green-Dot-Tact...%3A1|240%3A1318 Ciekawe sa także pozycje z ebaybanned, tutaj przecena ciekawa a wysyłka do Polski gratis przy większej ilości zamówienia: http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1157 http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=2045 http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=1158 Dla mnie zawsze to była jakaś tajemnica misterna czym się różnią te tańsze modele od siebie i czy warto w ogóle to kupić no i czego można się po nich spodziewać.Bardzo dziękuję za pomoc. ["Replika EOTech", a EOTech to jest pewna różnica.] Edited April 16, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Kiedyś tańsze modele posiadały "cień". tzn. wadliwie wykonane lustra półprzepuszczalne "generowały" drugi obraz przyżądów celowniczych. Ponadto niektóre modele miały bardzo małą regulację "góra-dół". Jak widzę, teraz, te tańsze repliki są pozbawione efektu cienia i podobno regulacja na wysokość też jest poprawiona. Z drugiej strony - to ciągle produkcja chińska, możesz trafićna dobry egzemplarz a możesz trafić na bubel. Quote Link to post Share on other sites
grimor Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Nie wiem czy czytałeś opinie osób które zakupiły te repliki EOtecha z ebaybanned, zdania są podzielone ale sądze że zadowolona część osób to amatorzy lub dzieci >13lat. Jedna osoba nawet dała link do YT z filmikiem prezentującym ten produkt. Ogólnie niezadowolona część osób narzekała na dużo refleksów w szybce i na słabej widoczności plamki na zawnątrz. Także sądze że nie warto. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 A czy ww refleksy na szybce nie trapią również markowych G&P? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Miałem wersje 553 UFC/G&P i refleksów u mnie nie było. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Będę zamawiał inne rzeczy z ebb i też się zastanawiam nad tym konkretnie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...5&hl=eotech są tu jacyś żywi użytkownicy? Bo jeżeli chodzi o problemy z eotechami to z tego co czytam nie ograniczają się li tylko do chińskich produktów... Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Będę zamawiał inne rzeczy z ebb i też się zastanawiam nad tym konkretnie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...5&hl=eotech są tu jacyś żywi użytkownicy? Bo jeżeli chodzi o problemy z eotechami to z tego co czytam nie ograniczają się li tylko do chińskich produktów... ja jestem użytkownikiem 552 z EB ( http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...roducts_id=2045 ) 1/ nie mam mniej niż 13 lat, 2/ nie jestem amatorem (chyba :) ) 3/ nie mam problemów z refleksami - być może przez ten dynks z gumy, który złożony stanowi osłonę szybki.... 4/ krzyż celowniczy jest bardzo dobrze widoczny (zarówno czerwony jak i zielony) za 54 USD (łącznie z przesyłką) nie będziesz rozczarowany, no chyba, że będzie całkowicie niedziałający. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 A można te osłony zdemontować? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 tak, można te osłony zdemontować. Montowane są pomiędzy metalową osłonę kolimatora a jego korpus. Quote Link to post Share on other sites
Squad Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Witam, posiadam replike EOTech-a 551 produkcji chińskiej (unicorn). Prawdą jest że regulacja góra-dół (przynajmniej w moim egzemplarzu) była zwalona, jednak jak ktoś lubi pogrzebać w środku :-P - to nie jest to dla niego problemem. Sam sie pomęczyłem z godzinię i w tej chwili wszystko pięknie działa. Refleksy też są, ale nie przeszkadzają jakoś szczególnie gdy sie wpada w wir walki... :-F Quote Link to post Share on other sites
gruby91 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 posiadam chińskiego EOTech-a 552 i na ostatniej strzelance po trafieniu w dolna czesc szybki poszla sie ........... , bylo to tylko 400fps z conajmniej 20m. Czy wie ktos moze czy da sie to naprawic... mialem go od mniej niz 2 miechow. ps wiem ze troche nie w temat, ale pod temat troche podchodzi Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Kolega mi wstawił tam wycieta szybke od okularow stti.Z tym ze mam podwojny znak teraz. 553 G&P Eotech:) Quote Link to post Share on other sites
Krabii Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Może ja też trochę nie w temat, ale mam inny problem z Eotech 551 G&P. A mianowicie, nawet gdy mam koli wyłączony(nie wyświetla celownika)to po dwóch tygodniach nowe baterie są do wywalenia:( Nie mam pojęcia co się dzieje. Tak stało się z fabrycznymi bateriami oraz z następnym nowym kompletem. Jesteście w stanie coś poradzić???? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 W starszych modelach chińskich było tak, że ciągnęły prąd nawet wyłączone. Możliwe, że w Twoim jest podobnie. Rada? Wyjmuj baterie po strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Krabii Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Viamortis, tylko to nie chińszczyzna:( (tylko proszę bez dyskusji że G&P jest chińskie) A masz może inny pomysł, bo wyciąganie baterii jest mało komfortowe i chyba nie o to chodzi:| Pomocy!!!:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 (edited) A masz może inny pomysł, bo wyciąganie baterii jest mało komfortowe i chyba nie o to chodzi:| Pomocy!!!:) Grzebanie. Skoro wyłącznie diody nie zamyka obwodu, to albo jest przebicie (np. na obudowę), albo coś źle poukładane w środku. Małe zużycie baterii mogło by sugerować, że przepływ prądu jest mały. Jeśli się na tym znasz, to otwierasz i robisz elektrykę na cacy. Da się, bo widziałem chociażby przerobiony w ten sposób kolimator chiński... Tylko miał dodatkowy przełącznik z przodu pod dźwignią. Edited September 25, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Krabii Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Jeśli się na tym znasz, to otwierasz i robisz elektrykę na cacy. Da się, bo widziałem chociażby przerobiony w ten sposób kolimator chiński... Tylko miał dodatkowy przełącznik z przodu pod dźwignią. Ja mogę go rozkręcić, ale nie znam się za bardzo na elektryce:( Samo rozebranie nie jest dla mnie problemem. Zresztą, mogę spróbować....chyba nic nie popsuje:| Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Np: w aktywnych gitarach basowych (zasilanych dodatkowo baterią 9V) też pobiera prąd jeśli bas jest podłączony do wzmacniacza (a wzmacniacz odłączony od prądu). Quote Link to post Share on other sites
Loganziom Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Viamortis, tylko to nie chińszczyzna:( (tylko proszę bez dyskusji że G&P jest chińskie) A masz może inny pomysł, bo wyciąganie baterii jest mało komfortowe i chyba nie o to chodzi:| Pomocy!!!:) No przecież G&P też produkują w CHINACH! Tylko "wyroby" tej firmy są sprawdzone. [FIRMOWE] A co do tego samorozładowania baterii to trzeba rozkręcić eotecha i popatrzeć czy jakaś metalowa część-styki od baterii/kabelek/kawałek płytki PCB nie przechodzi na inny metal. Najlepiej zaizolować te styki metalowe jakimś klejem typu Distal epoksydowy-po 48 H izoluje i trzyma mocno, jest twardy jak metal, trzymie niesamowicie! Ogólnie chińskie kopie Eotech mają taką przypadłość, nawet te droższe! Za to mnie się wydaje, że taka przypadłość wynika z tego że producenci projektują EOTY-tak jak w telewizorach itp. jest tryb STAND BY tak i tu może coś takiego być! Edited May 14, 2010 by Loganziom Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 No właśnie jak to jest z tymi refleksami, miałem kilka dni temu w ręku wersję 552 od G&P i praktycznie po złożeniu się do strzału przez koli nie było nic widać tylko moje odbicie. Pogoda taka sobie siąpiący deszcz i pochmurno czyli to nie od ostrego słońca. Koli założony na KAC PTW od Boyi, czyli siedzi nisko i blisko oka, ale to chyba nie powinno rzutować jak mi się wydaje Ogólnie jestem zawiedziony, gdyż nosiłem się z zamiarem zakupu takowego. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Straciłem przednią szybkę w moim G&P 553 i potrzebuję zamiennika. Jak w miarę dokładnie określić materiał z którego zrobione są te 'szybki' ? Tzn, jak pójdę np do optyka to mam go pytać o 'lustro półprzepuszczalne' (bo padło tu takie określenie) ? Czy ta szybka musi mieć jakąś specjalną krzywiznę czy inne bajery ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 To jest lustro półprzepuszczalne ale bardziej przepuszczalne niż lustro. Zwykła szybka jak najbardziej da radę (jest umieszczona w obudowie więc i tak da efekt zwierciadła). Niestety, optyk Ci tego raczej nie dorobi ponieważ musiał byś znać ścisłe parametry zwierciadła, nie jest ono płaskie. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Skoro temat o "chińskich" Eotech'ach został odkopany. To prosiłbym o opinie na temat nowej serii chińskich Eotech'ów, tej z 20-stopniową regulacją jasności plamki. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 (edited) Już druga albo trzecia seria z kolei ma 20 (czy 21) stopni regulacji jasności. Dwie ostatnie nie różnią się specjalnie jakością. Ponoć plamka jest jaśniejsza, ale wg. mnie nie ma różnicy. Wykonanie jest bardzo przyzwoite, jednak okazuje się, że jest to kwestia gustu - jedni się zachwycają, inni marudzą. Zdjęcia później, jak odzyskam aparat. Edited December 10, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 (edited) W komplecie są: kolimator, 2 baterie Titanq, osłona flip-up, dodatkowy montaż QD, klucz imbusowy, ściereczka do szkieł. Regulacja położenia działa prawidłowo. W poziomie ma duży i płynny zakres, w pionie zakres jest mniejszy - w obu przypadkach spokojnie wystarczy na dobrze złożoną replikę. Replika jest dobrze wykonana, nic się nie chwieje, nie lata. Pokrywa baterii siedzi ciasno i przyjemnie, dźwignia jest prawie prosta (spora poprawa w stosunku do poprzedniej serii) :biggrin: PS. Moderatora poproszę o połączenie dwóch moich postów. Edited December 10, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts