xel20 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 przecież to rząd wielkości więcej. Ty chcesz tym polować czy jak? -.- Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Ale ma zawór ON/OFF a nie reduktor ciśnienia, manometr pokazuje tylko ciśnienie z butli. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Ja daje linki do części które udaje mi się znaleźć, wcale nie chcę strzelać na 1500-3000 Psi. Jak wiecie gdzie dostać odpowiednią mambę, reduktor i inne części potrzebne do zrobienia systemu CO2 to dajce linki do części. A nie komentujcie moich wypocin :P Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Jakoś nie chce mi się czekać aż ktoś coś napisze i szukam dalej. Dzisiaj znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item763620593_redukt...1_seria_50.html Chyba będzie to odpowiedni reduktor, co? 200 Bar wejściowego, 4 wyjściowe, jutro się dowiem jaki jest dokładny zakres regulacji i jaki dokładnie jest wejściowy gwint, na wyjściu jest 1/8". Najlepsze, że będzie pasować też do każej butli HP (do 3000 Psi). Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Sushi ten reduktor to jest na butle przemysłowe do spawarek typu MIG/TIG, wydajność ma okrutną i płynną regulacje ale jest wielkości Glocka 17 i waży około 1 kilograma :-F ! Gdzie to będziesz nosił?? Bo chyba tylko w plecaku :???: Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Nie wiedziałem, w aukcji nie ma wymiarów :P Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 (edited) Jak ktoś jest zainteresowany to Begadi sprzedaje gotowe zestawy: http://begadishop.com/catalog/product_info...83f53bb8769d169 Niestety adapter w ich zestawie mi osobiście nie przypadł do gustu więc go wymieniłem na: http://www.militaria.pl/jt/adapter_-_przej...908.xml?cat=509 Edited October 17, 2009 by TechmaN Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 TechmaN co to masz za "złączke" wychodzącą z maga?? (łączy maga z wężykiem) ona jest wkręcona w maga?? Bo ja chyba kupiłem identyczną tylko ze strony gdzie ma iść wąż nie ma żadnego "mocowania" węża sie wsadza na wcisk... To jest szczelne?? TechmaN nie ucieka ci tamtędy gaz? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 W mag mam wkręconą obrotową złączkę QD na wężyk 6mm. Wężyk się po prostu wciska i jest on zablokowany wewnątrz, jeżeli chcesz wyjąć trzeba wciśnąć do środka kołnierz złączki i wężyk się wtedy odblokowuje - wystarczy pociągnąć i wychodzi. Co do szczelności, to jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby mi gaz uciekał :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 A no to mamy te złączki takie same, bałem sie ze to będzie nieszczelne ale jak mówisz ze jest ok to wierze na słowo Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Czytając temat nasuwa mi się jedna myśl: Tylko czekać aż jakiś totalny laik podłączy butlę HP 3000psi bezpośrednio pod magazynek zabijając się przy tym. Albo będzie troszkę bardziej ogarnięty, jego Power Bolt cuden zbije 200psi w magu i kulka wylatująca z prędkością 800fps przedziurawi kogoś na wylot... Błagam, róbcie te wszystkie instalacje po rzetelnym przeczytaniu czego się tylko da na ten temat - sporo tego na zagranicznych forach. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Hmm jeżeli odnosisz się do mojego posta to pewnie źle go zrozumiałeś, ja po prostu pytałem się tylko czy to się nadaje, a nie że chcę używać ciśnienia 3000 psi. Quote Link to post Share on other sites
Ravenkan Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Odnoszę się do całości. Po prostu temat zasialania gnata z butli powinien być poruszany, a już szczególnie wprowadzany w życie tylko przez kogoś, kto solidnie ten temat ogarnął. Nie mam nic przeciwko temu, ale w tym przypadku lepiej polegajcie na doświadczeniu innych ;) A co do tematu - lepiej zainwestować w HPA. Idzie znaleźć małe butle - do przyczepienia do kolby. Powtarzalność dużo większa, cena użytkowania mniejsza. No i w zimę strzela dokładnie tak samo jak w lato. Quote Link to post Share on other sites
haldir15 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Mam przeogromną proźbe czy ktoś może porobic zdjęcie maga i części które sie w nim znajdują(najlepiej porozkręcane). Chodzi mi konkretnie o te przez które ucieka gaz podczas strzału. Edited November 23, 2009 by haldir15 Quote Link to post Share on other sites
pacy Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Czy ktoś biegły w temacie mógłby pomoc i powiedzieć mi czy do tego: http://www.palmer-pursuit.com/cart/index.p...v9052o5c147tk15 Wystarczy tylko butle zapiąć z jednej strony i z drugiej strony podłączyć do magazynka ?? Pytam bo na stronie palmera są dwie wersje tego female droższa i ta tańsza i za bardzo nie wiem gdzie tu różnica i po co płacić więcej jak ta tańsza jest ok ?? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Czy ktoś biegły w temacie mógłby pomoc i powiedzieć mi czy do tego: http://www.palmer-pursuit.com/cart/index.p...v9052o5c147tk15 Wystarczy tylko butle zapiąć z jednej strony i z drugiej strony podłączyć do magazynka ?? Pytam bo na stronie palmera są dwie wersje tego female droższa i ta tańsza i za bardzo nie wiem gdzie tu różnica i po co płacić więcej jak ta tańsza jest ok ?? Tak z jednej strony wystarczy podłączyć butlę a drugą stronę do maga. Droższa wersja pozwala mieć większe ciśnienie, chociaż i tak jest niskie dopuszczalne bo tylko 600psi=~40bar. Wytlotowe jest zadowalające 200psi = od 0 do 14bar Quote Link to post Share on other sites
rahowa3 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Cześć,wracając do tematu niech ktoś wrzuci zdjęcia swoich przeróbek,podaje link do ciekawego filmu Znalazłem jeszcze taki regulator ciśnienia: http://www.allegro.pl/item811496728_nano_r...co2_nowosc.html Czy taki element można zastosować do tuningu? To też może być ciekawe rozwiązanie: http://petcity2008.blogspot.com/2008/07/co...-regulator.html Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Co najwyżej jako regulator wstępny. Quote Link to post Share on other sites
rahowa3 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 A czy jest szansa na kupienie w Polsce tego BEGADI CO2 Boostea ? Czt trzeba zamawiać z netu? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Trzeba kupić u nich. Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Witam Obiecałem fotki to daje mojego zestawu: chciałem dać komórke zeby pokazać skale wielkości ale sie nie udało... zestaw jest malutki i mieści sie w kieszonce na kolbie. 8) aporpopo begadi to ja moge sprzedać swój "soft" Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 A jakiś szerszy opis zastosowanych części, koszt etc. można prosić? :) Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 A jakiś szerszy opis zastosowanych części, koszt etc. można prosić? :) wystarczy poczytać wątek... Jeżeli bedzie duże zainteresowanie to może zajmę sie sprzedażą zestawu na większą skale. Cena będzie pewnie oscylować w okolicach połowy Cold shota (zeby byc konkurencyjnym i zeby każdy mógł sie cieszyć powtarzalnym strzelaniem z gaziaka) Dzisiaj zamieszczę fotki pozostałych elementów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 A jesteś pewny że ten regulator ma aż tak duże ciśnienie wejściowe. Bo jak ma tyle co standardowe to nie jest to zbyt bezpieczne. Ciśnienie jakim operujemy przy CO2 jest duże i zabawa z nim może skończyć się tragicznie. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Ja znalazłem większość części, oprócz oczywiście regulatora ciśnienia odpowiedniego dla CO2/HP. Jaki Ty zastosowałeś w swoim zestawie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts