dark_griph Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Czy ktoś spotkał się z TAKIM wynalazkiem, słyszał jakieś opinie o nim, bądź widział to w sprzedaży? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 no jak działają tego nie wiem , opinii nie znam , ale są u nas w tym sklepie http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5026 Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Podejrzewam, że jak to MB i na CO2/gg to będądziałały świetnie. Poszukaj na Arniesofcie, powinny być jakies recenzje. Można pisać mail do specszopa, na pewno odpowiedza. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Był dawno, dawno temu filmik w newsach o tych szelsach. Na pełnym ciśnieniu kapsułki CO2 i jednej kulce na chrono pojawiło się coś koło 800fps ;) Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Dla potwierdzenia filmik Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Czy te shellsy pasują do jakieś strzelby dostępnej na polskim rynku? Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Może pasują do tanaki m870 bo w niej sie napełnia shellsy gazem, ale nie jestem pewny na 100%. Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 (edited) 6MMx6 BB shells (5 shells in one box)(Suitable to Green Gas, Propane, Red Gas, CO2) For Tanaka, Airsoft Surgeon, G&P Airsoft Shotguns. NOTE: Don’t apply to real gun or it will be damaged real gun chamber. Shotgun shell for real gun training will be available soon. Wynika z tego, że pasuje do wszystkich replik powyższych firm które używają shellsów działających na zasadzie granatów. Edited April 26, 2009 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 A które to używają takich szelsów? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Strzelby Tanaki. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted February 13, 2010 Author Report Share Posted February 13, 2010 Doszukałem się małej recenzji http://www.youtube.com/user/strykeairsoft#p/u/15/y9Bs_pKLE4g . Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Cześć Nie chciałem otwierać nowego tematu więc odgrzeje ten . Ma już może albo miał kto te shells'y , jak one sie spisują , jak u nich z wytrzymałością i szczelnością ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Mam i się bawię :) Powiem tak, te shelsy to mistrzostwo madbulla, wszystko świetnie wykończone, spasowane i zaprojektowane. Zero nieszczelności, Natychmiastowa reakcja na zbicie spłonki, niemały huk rozprężającego się gazu. 6BB pojemności ! Zrobione Z frezowanego duraluminium (anodyzowane) i stali. Super wytrzymałe. Powiem tak, mam 5 i niedługo kupie 10 kolejnych, o czymś to świadczy. P.S. Świetne w strzelbie w CQB :D Quote Link to post Share on other sites
Scattergun Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Witam przepraszam za odświeżanie tematu ale pilnie poszukuje shellsów madbulla ss6. Potrzebne mi są do ukończenia projektu strzelby zasilanej tymi łuskami. Czy ktoś z użytkowników mógłby powiedzieć czy łuski te potrzebują dużo siły alby wypuściły gaz?Moja strzelba działa podobnie jak granatniki gazowe i wypuszczają gaz na zasadzie wciśniecia spustu,nie ma tam napinania kurka lub podobnych wynalazków jak w m870 więc istnieje obawa że zbijak w shellsie może byc za twardy do ręcznego otwarcia takim spustem.Prosze o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Naciśnięcie palcem wystarcza by odpalić shels, więc powinno dać radę w twojej strzelbie. Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Witam, czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy mógł by się podzielić dokumentacją fotograficzną wnętrza łuski i jej komponentów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts