helgrind Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Możesz śrubę posmarować klejem i ją dokręcić do selektora (na własną odpowiedzialność :P). Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 A może wystarczy wziąć kombinerki i dokręcić śrubę od selektora? Albo dać małą podkładkę między łepek śruby a selektor i wtedy dokręcać? Quote Link to post Share on other sites
Zbirek Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Niestety śruba ani drgnie bardziej xD wygląda na to że dokręciłem ją na maksa Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 No nie powiesz mi że na stockowej lufie masz 50 metrów skutecznego zasięgu... Na 290mm i single powtarzalność strzałów był u mnie beznadziejna. Na stockowej gumce hop-up? Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ap ropo selektora można go jeszcze samego trochę dogiąć i nic nie będzie latało. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Na stockowej gumce hop-up? Tak, pełen stock. Quote Link to post Share on other sites
Zbirek Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Z tym selektorem uważajcie - konstrukcja opiera się o śrubę, której stop przypomina wytrzymałością plastik. Przy kolejnej próbie dokręcania po prostu pękła. Teraz zamontowałem "samoróbke" i jest oko(tzn dalej nie osiągnełem zamierzonego efektu i mam tutaj pytanie natury technicznej, a mianowicie czy ta śruba opiera się na czymś, tzn czy w body o coś ociera, jeżeli jest minimalnie dłuższa, boje się wkręcać bardziej by nie uszkodzić jakiejś części gb). Da się gdzieś dokupić samą śrubę? Ps. Selektor wyginałem :P. Co do zasięgu to powiem że to 50-60m na stocku to bardzo możliwe, wali suczka jak marzenie :) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Na allegro czasem można spotkać cały zespół selektora ognia do AK. A może coś w rodzaju podkładki (np. gumowej) by pomogło. A jeśli o zasięg chodzi to mowa o skutecznym czy maksymalnym? Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Mowa o skutecznym. Ja mam w suni gumę systemy, i wywalony ciężarek z tłoka - może stąd ten wynik. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Ja właśnie stałem się posiadaczem czegoś zwanego CM.40B, czyli kolejny kałach, a mianowicie AK-105. COŚ TAKIEGO Jak przyjdzie to postaram się sypnąć kilka słów na ten temat ;-) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Weź magnes i posprawdzaj - tym się najbardziej przysłużysz. ;) Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 (edited) Kilka słów o CM.040B TUTAJ. Na życzenie Germ'a wziąłem magnes i posprawdzałem. Magnes ciągnie do: korpusu, pokrywy, kolby, rury gazowej wystającej z górnego łoża, atrapy wyciora, urządzenia wylotowego. Da się gdzieś dokupić samą śrubę? Ja w sklepie z art. metalowymi dostałem idealną śrubkę. Dałem tylko podkładkę i chodziło jak marzenie. Wypadałoby powiedzmy pomalować tą śrubkę, bo trochę komicznie wygląda z odblaskową śrubką od selektora :-P P.S: Pasowała idealnie do AK Boyi. Z racji tego, że konstrukcja Cymy opiera się na Boyi to spekuluje, że do CM też przypasuje. Edited June 8, 2009 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Ej chłopaki, a gdybym wziął tą Cymke 45 do lasu na otwarty bez zadnej precki nic stock sam dała by rade ?? Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Aha i mam jeszcze takie pytanie: Czemu na tej stronce pisze, że 045 ma 350FPS ?? http://www.purpleairsoft.com/view.php?item=198 U Krakmanów piszą, ze ma 420.! Quote Link to post Share on other sites
Zbirek Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Nie jestem pewny, ale bodajże na opakowaniach cymek (z pewnością 0.42 i 0.28) ilość fps jest różna od rzeczywistej- z tąd pewnie taki mix Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Dzięki Zbirek . Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 W moim CM 45 (z czarnym łożem, swoją drogą bardzo fajnym) prędkość wylotowa mierzona w taiwangunie wahała się w zakresie 428-436 fps. Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 ...Szczupe chce zrobić identycznie jak Ty,mam pytanie czy ta precka by podpasowała do 045A??? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2700 czy lepsza była by ta??? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=611 ...z góry thX za odpowiedź ;-) ... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Systema lepsza, ale 6-7 cm będzie Ci wystawać. Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 ...nie będzie wystawać,precka będzie schowana w tłumiku<15 cm długi>jak się dokręci tłumik,to spokojnie lufa 363mm wchodzi,i zostaje jeszcze 17mm luzu ;-) ... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 No baaa, ale skąd miałem wiedzieć, co Ty tam chcesz dokręcać? ;) Tak czy siak, bierz systemę. Quote Link to post Share on other sites
Zbirek Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Daj potem znać jak Ci gunek chodzi po wstawieniu precki xD Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 No daj znac jestem bardzo ciekawy... :P Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 (edited) ...spokojna głowa ;) zamówienie składam żeby mniej więcej na 3-go mi doszło więc gdzieś 5-go napiszę co i jak ;) no chyba że mi zaleje Nysę :( ... Edited June 27, 2009 by SDM Quote Link to post Share on other sites
Trzewik Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Zaleje Nysę ahahah xD Rozwalasz... No to napisz jak by co... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts