szymon91 Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Witam Takie pytanie trochę inne bo zawsze jest jak zwiększyć to ja mam problem jak zmniejszyć... Co zrobić żeby replika nie chodziła jak kosiarka i miała mniejszego rof'a ? (batka odpada od razu mówię) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Najprościej oczywiście napięciem akumulatora zmniejszyć szybkostrzelność. Jeśli jednak twierdzisz, że to nie wchodzi w grę to musisz, "przepodkładkować" zębatki i/lub mocniej docisnąć silnik. Zwiększy to opory a tym samym obniży szybkostrzelność. To oczywiście żart - nie możesz odlutować 1 ogniwa w akumulatorze? To może rezystor podłącz szeregowo w obwód. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 28, 2009 Author Report Share Posted April 28, 2009 Jak zmniejszę napięcie to mi batka nie naciągnie sprężyny... A nawet jak naciągnie to chyba szybciej się wyczerpie jeśli dobrze myślę? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Ale hard core :P zębatki o większym przełożeniu lub po prostu mocniejszy spring. Może też być patent z odlutowaniem ogniwa... No chyba że masz lipo. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 28, 2009 Author Report Share Posted April 28, 2009 Springa mam m135 i większego już raczej nie chce,a jak zamontuje BU (i tak miałem w planach) to nie zmniejszy się szybkostrzelność? Wreszcie większa średnica to i większa siła powinna być potrzebna do wystrzału... A te zębatki to jakie np? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Zębaty infinity. Zmień łożyska na ślizgi ! Tak mi w tej chwili wleciało do głowy. A i borek nie zmniejsza szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 28, 2009 Author Report Share Posted April 28, 2009 Ok,dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Wolniejszy silnik. Jakiś guarder infinity byłby ok. Zebatki Infinity i stalowe ślizgi. I będzie pomału ;-) . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Wally nie szerz takich herezji! ;) ten rezystor był bu wielkości Aku jak nie większy żeby wytrzymał taki prąd. Jak chcesz się przekonać to wepnij tak rezystor 1W albo 2W w szereg ubierz gogle zasłoń twarz i strzel ;) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Propozycja silnika CA to już jest HARD CORE. ROF spadnie tak do paru kulek xD Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Może powiedz najpierw co to za replika i jakie części w niej siedzą. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 30, 2009 Author Report Share Posted April 30, 2009 ak-74 boj/p&j (stockowo dodali prowadnice łozyskowaną,łożyska kulkowe i głowice tłoka łozywkowaną) wymienione okablowanie,spring m135,batka 9,6v chyba wsio. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 W takim razie nie wiem jakim cudem masz efekt kosiarki. ;-) Ja bym zostawił tak jak jest, tymbardziej, że piszesz, że przy zmniejszeniu napięcia pojawią się problemy z naciąganiem sprężyny - zwiększenie oporów da ten sam efekt. Dla mnie za wysoki rof to taki, że magazynek przestaje podawać kulki. :-F Jednak, jeśli naprawdę ci na tym zależy, to wstaw zębatki o zwiększonym przełożeniu, ale bez przesady - TU albo STU. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 30, 2009 Author Report Share Posted April 30, 2009 Po prostu wole po woli że tak powiem :D Na semi nie lubię bo się ścina czasami to chciałbym mieć wolne auto :] Będę kombinował z zębatkami ;) dzięki za info wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Bateria wyjdzie taniej. Quote Link to post Share on other sites
Michnitro14 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 (edited) Z góry sory za odkopanie tamatu ,ale nie chcem zaśmiecac forum nowymi tematami . Posiadam aktualnie m4 cqr mod 2 od kwa , cały full stock w środku . Zmienione wtyki na Deans i batka 7,4 lipo . ROF jest dla mnie zbyt duży. Jak prosto i tanio mozna zmniejszyc ROF bez otwierania GB i utraty gwarancji ? Edited February 26, 2014 by Michnitro14 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Kupić silnik ClasicArmy :teeth: Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Jaka to dokładnie bateria. ? Quote Link to post Share on other sites
Michnitro14 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Bateria : http://allegro.pl/pakiet-lipo-zippy-7-4v-2s-2200mah-najtaniej-i4015280430.html A co do tego silnika , jaki dokładnie ? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Zwykły, długi używany chińczyk. Powinien pasować (z tego co pamiętam szare Bojce mają chyba odkręcane zębatki, więc zawsze można zmienić). Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 a nie lepiej zrobić sobie PWM? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts