poldeck Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Nie słuchaj Gogina tym razem :mrgreen: . Celność się nie pogorszy, aż tak mała różnica względem n-bora (8,5%) nie robi aż takiej różnicy.Według mnie masz szansę parę fps zyskać. Wynik jak na m120 toszke niskawy. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Tak o jakieś 20fps ;) Typ 0 będzie ok do 509mm. Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 I ja dorzucę parę groszy. Na hopku KA, n borku typ 0 deepF, M120gurdera i lufie KM 509 mam 440fps. Z tego co pisze Kicpa na borupie było by koło 450fps? pytam bo nie wiem czy opłaca się inwestować w borka dla 10fps Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 n-bore czyli :P ? nie mozecie pisac zwykły, bore albo zwykły, powiększony :D ?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 N-bore to zestaw zrobiony w sposób identyczny jak borek tylko o normalnej srednicy. Jakaś tam niby różnica między zwykłym a n-borem jest. Choćby w tym, ze cylinder jest teflonowany czy coś w ten deseń. Ja tam w to nie wierzę zbytni, ze to robi różnicę ale jak pakowałem n-bore to piszę o n-bore i tyle ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Dzięki za odpowiedzi bo w końcu wychodziło na to że co bym nie zrobił to byłoby źle :P, dodam że sprężyna ta daje mi tyle fps ponieważ długi czas replika po zepsuciu singla leżała z cały czas napiętą sprężyną na max. Tuż po montażu dawała 440fps:) Dodam że nie robiłem teflon fixu głowicy cylindra:D Edited December 31, 2009 by Marek Kiljan Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Dodam że nie robiłem teflon fixu głowicy cylindra:D Przy podwójnych o-ring'ach głowicy cylindra guarder'a borkowej i takiej sprężynie to i tak nie ma zmaczenia, ja nie odnotowałem żadnej różnicy, sporo za to daje zmiana o-ringa dyszy, czasami też rozciągnięcie tego na głowicy tłoka, ale w guarder'ach i CA chyba nie ma potrzeby z reguły. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 A na jaki najlepiej wymień oring dyszy?, oring na głowicy tłoka wymieniłem na systemy i jest lepiej szczelny. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Tu raczej nie ma znaczenia jakiej to firmy oring tylko czy jest dobrze spasowany z cylindrem. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Tu raczej nie ma znaczenia jakiej to firmy oring tylko czy jest dobrze spasowany z cylindrem. Czyli jednak ma - polecam Deep Fire;a o-ring'i dyszy, oczywiście jak ktoś jest leniem, lubi przepłacać, albo nie ma w okolicach sklepu z o-ring'ami ;-). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Właśnie, oring ze sklepu hydraulicznego załatwia sprawę za parę groszy. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 I nie musi to być systema czy DF... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Oczywiście, że musi być. Bo systema robi je z takiej specjalnej gumy, a DF dodatkowo czaruje. Naturalnie, że nie. :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 A ktoś w ogóle kupuje "markowe" uszczelki? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 W mojej ostatniej giwerze poprzedni właściciel zamontował same "super oringi". Dzięki temu giwera miała radosne 360 fps na m120 g&g... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Co do tych że o'ringów :F Dwie klamki G&P, oczywiście M4, w jednej 360 w drugiej 410. Winien kto? Podatnik? Nie! O'ring, super oring :F Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 O-ring DF'a na głowiczkę tłoka są lipne to fakt, ale w dyszy zdają egzamin, jeśli jak pisałem - ktoś nie ma blisko sklepu z uszczelkami, albo mu się nie chce to napisałem co warto kupić jako alternatywę, a nie, że to uszczelki z hydraulicznego są alternatywą. W AEG'ach może i super o-ring'i nie zdają egzaminu to u mnie w SWD przy SP170, i prometheus'u 59cm wychodzi stabilne ~~620 stóp na sekundę. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Ja to nie wyrabiam, oblatałem całą okolicę i nie mogłem dobrać orniga na głowicę tłoka;/, co gorsza uszczelek od dyszy nie mają nawet podobnych;/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 http://www.oring.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 A żeby już nie szukać i nie strzelać to który poleciłbyś na głowię tłoka BU a który na dyszę?, prosiłbym o wskazanie właściwych bo są ich tak tysiące... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Suwmiarka prawdę Ci powie ;) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Nie znasz odpowiedzi czy chcesz nabić posta?, liczyłem na prostą i trafną odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Chciał bym aby ludzie nauczyli się korzystać z narzędzi jakie sami stworzyli, przyda się im to w przyszłości. Każdy jednak woli mieć na tacy. Dla mnie tego licznika postów mogło by nie być bo wg mnie jest on zbędny, lepszy by był wiek. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Ehh... Bore-up, N-bore, poszerzona średnica... Straciłem już trochę orientację w tym temacie. Czy mógł by mi ktoś mądrzejszy napisać czy ten zestaw http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=919 współpracował by z taką dyszą? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.ph...products_id=122 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) Ehh... Bore-up, N-bore, poszerzona średnica... Straciłem już trochę orientację w tym temacie. Czy mógł by mi ktoś mądrzejszy napisać czy ten zestaw http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=919 współpracował by z taką dyszą? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.ph...products_id=122 Tak. To z airsoftpro.cz to dysza BU, tylko troszkę omylnie piszą "NBU" - New Bore Up (nozzle), no cóż. A tu kilka słów wyjaśnienia, otóż: Bore-Up - zestaw cylindra o poszerzonej średnicy (wszystkie elementy tego układu są poszerzone - dysza, głowica cylindra, cylinder, głowica tłoka), przez większą wewnętrzną średnicę zostaje sprężone więcej powietrza w tej samej jednostce czasu co przy zwykłym zespole cylindra i tej samej sprężynie. Zwiększona jest jak wspomniałem tylko wew. średnica, przez co taki zestaw pasuje wszędzie tam gdzie siedzi zestaw o standardowej średnicy. N-Bore (Non-Bore), jest to zestaw z wyglądu praktycznie taki sam jak Bore-Up, jednakże nie ma on powiększonej średnicy wewnętrznej, ma standardową średnicę, tak więc pasują do niego elementy ze standardowego zespołu cylindra. Zestawy te posiadają jak zestaw BU grzybkowatą głowicę tłoka i lejkowaty wlot głowicy cylindra, jak u uszczelnioną dyszę czy teflonowane ścianki wewnętrzne cylindra. Czyli to samo co BU nie licząc standardowej średnicy. W skrócie: Bore-Up (poszerzona średnica, uszczelniony zestaw, "ciche" głowice) N-Bore (standardowa średnica, uszczelniony zestaw, "ciche" głowice) Edited February 2, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts