KicpA Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 To dlaczego ja dokupiłem komorę TMa do emki ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 miałeś szczęście :P ? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Nie ;) Ebay.com ;) jest chłop który sprzedaje spare partsy do marujów ;) Ale niestety Komory do auga nie ma na którą już czekam i czekam :/ Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 (edited) Wiecie co? Zmieniłem cylinder na typ 1(full stock prócz gumki) i? Zasięg i celność wzrosły nieporównywalnie. Zasięg spokojnie wzrósł o 8-10m a celność jesT nieporównywalnie większa. Wszyscy użytkownicy g36c od JG - Zmieniajcie cylinder na typ 1! ;) A, jeszcze jedno. Po tej zmianie z gumką GUARDERA(przezroczysta) dystanser jest za duży, bo ustawiony na min(hop-up) lekko kręci pod koniec kulki, więc też wypadało by zmienić. Jutro kupuję typ H i zdam relację jak dojdzie. Edited May 19, 2009 by Mamlas Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 A może po prostu lepiej to poskładałeś niż to co "fabryka dała"... Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ale co niby miał bym lepiej poskładać? Wszystko było na swoim miejscu. Dzisiaj założyłem do niego sprężynę od mossberga(o dziwo jest dłuższa i twardsza) i zyskałem kolejne 2 metry. Układ i tak nie jest szczelny idealnie, bo nie ma efektu strzykawki(na samym gb jest, ale z lufą i komorą już nie). Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Mam SR 16URX G&P, który w sock'u ma lufę 363. Chciałbym zmienić sobie na 455. Z tego co tu przeczytałem powinno hulać bez zmiany cylindra. Dobrze wnioskuję ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Nie nie. G&P to specyficzna firma. Ich cylinder wygląda jak zero, ale to nie jest zero. Zapewne masz typ 2. Zobacz do środka i zrób test strzykawki. Powietrze spręża się dopiero po pewnym czasie. Tak jak ma to miejsce w cylindrach z dziurą. No ze sprężyną od mossberga to mnie rozwaliłeś xDD nie pomyślałeś może, że sprężyna od karabinu sprężynowego nie ma takiej powtarzalności, ma inne właściwości, może szybciej się zbijać. Może jest i dłuższa bo spring od AEGA już się ubił.... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Nie ona jest dłuższa... bo jest najzwyczajniej w świecie dużo dłuższa ;-). I jeszcze twardość tak koło 120 do elektryka. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 heini posłuchaj Dragunowa ,dobrze mówi Ja też myślałem że pełen cylinder G&P to typ 0,ale właśnie kiedyś po uwadze Dragunowa,rozebrałem z niedowierzaniem gearboxa ,wyjałem cylinder a tam jakby podfrezowanie (nie wiem jak to nazwać) Ja u siebie założyłem Systeme typ 0 do lufy 509 mm Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 No ze sprężyną od mossberga to mnie rozwaliłeś xDD nie pomyślałeś może, że sprężyna od karabinu sprężynowego nie ma takiej powtarzalności, ma inne właściwości Fakt, o tym nie pomyślałem. Ale jak się ubije, to co za problem zmienić spowrotem na stockową? 20min roboty. Nie ona jest dłuższa... bo jest najzwyczajniej w świecie dużo dłuższa ;-). I jeszcze twardość tak koło 120 do elektryka. Aż taka różnica? :-o Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Istnieje taka możliwość. Gdy taki mossberg był szczelny to z 400 fps by było... Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Mój był BARDZO szczelny. Ale i tak ledwo sięgał 310fps(mierzone WM'owskim sposobem) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 mossberg nie moze by szczelny bo jest dziwnie poskrecany w srodku:) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Otóż to ... mossberg NIE MOŻE BYĆ SZCZELNY! xDDD no słyszałem że niektórym dawał po 370 fps Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Dobrz, niech będzie, ale to nie temat o mossbergu, ani g36, więc nie róbmy off topu ;) Ubije mi się spring od mośka, zmienię na stocka, lub jakąś GUARDER'a. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Czyli lepiej nie próbować zmiany zmiany lufy na dłuższą bez zmiany cylindra? Czytałem o tym, że w G&P są inne cylindry, ale nie wydaje mi się żeby ten który mam był odpowiednikiem typu 2 bo stockowa lufa miała (nietypowo) prawie 370mm (mierzyłem). Systema, którą mam teraz jest ciut krótsza, a chcę zmienić na 455. Specjaliści z Capri i ASGSHOP'u twierdzą, że będzie OK, ale ja do specjalnie wiernych nie należę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 poczytać trudno ? cylinder typ 1 : AEG z lufą w zakresie 360 - 460mm, np. M15A4, AK-47, AK-47S, SG551, itd. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Ze sprezyna m135 i tulejka moj mosberg mial 410 fps (sprawdzane na chrono) i zasieg snajperki (plus dorobiony ris na optyke). Niestety po przebiegu jakis 2 tys kulek bebechy nie wytrzymaly i teraz ma bardzo cicha i miekka sprezyne z jakiegos sklepu metalowego ktora daje 280 fps ale jest cichutka. Kumpel ma wlozonego springa m140 do mosberga i tez kolo 400 (nie sprawdzalismy na chrono). Ale dlugo to nie pociagnie. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 No a czego się spodziewałeś? Przecież już M120 to morderstwo. Chociaż swoją drogą, niezły wynik xD Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Spodziewalem sie ze sei od razu rozwali. Gdyby nie to ze dawalem masie ludzi do pomacania (bo skad shot z 400 fps ?) i pokazac jak to jest mimo wszystko celne i fajne z celownikiem optycznym wytrzymalby dluzej. Po prostu jeden koles bardzo nieumiejetnie przeladowal ... Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 A co dokładnie się zepsuło? Może będę miał tę część. Napisz na PW Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 PONOWIE! OFF TOP piętro niżej! xDD Nie ten temat. Quote Link to post Share on other sites
miechu Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 a jaki typ cylindra BU i jakiej firmy pasował by najlepiej do m16a4 g&p? Lufa 509mm lub 590mm. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Typ 0 a firmę sam sobie wybierz (Guarder Systema CA MODIFY) ja polecam guardera Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts