sodi Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) A ja znów wrócę do cylindrów , sytuacja jest następująca ...tuning ak74 (lufa 49cm)na zestaw NB systemy -Krakman poleca cylinder typ 1 nawet po mojej uwadze że za niedługo będzie wymiana lufy na 509( rzekomo systema ma inne "standardy" w cylindrach) . Ktoś się spotkał z podobnym zdaniem ? Teraz na 49cm stock lufie przy końcowych metrach kręci kulki na boki tak że losowo jedna na 5 leci prosto . Ciekaw jestem co będzie sie działo przy km'ie 509mm ;] Edited July 27, 2009 by sodi Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Ogólnie to typ1 może obsługiwać 509mm, ale to dla niego maks, tak jak dla typu 2 - 410mm. A to że robi się tzw. kwiatek, to zależy od jakości kulek, lufy (i jej czystości), gumki, typu dystansera. Wyczyść lufę najpewniej i pochwal się zespołem komory. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Komora jest boyi'a z RK wszystko było czyszczone ,guma serwisowa k-k (zachwalana przez załogę k-k) i dystanser biały Guardera ,wiadomo trzeba czekać na dostawę precki z Azji bo bez tego to inna rozmowa. Bardziej póki co chodziło mi o typ 1 i lufa 509 bo o tym nigdzie wcześniej nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Hm czytałem, czytałem i dalej niewiele rozumiem- może nietechniczny jestem- czyli prośba o poradę LR 300- precka 363, komora KA, gumka fioletowa systema. W środku cylinder 0 Czyli rozumiem jest to zły cylinder daje więcej fps ale też duży rozrzut. Fakt, jest kwiatek. Aby wydłużyć zasięg i celność trzeba albo dopasować właściwy cylinder do układu (według asg schopu właściwy jest typ 2- według 7 stron w tył 1), albo dać lufę 509- bo typ 0 lubi długie Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Jak masz szczelny układ to dajesz typ2, jak nie to typ1, jak chcesz być mądrzejszy od innych to zostawiasz typ0. Fioletowy to chyba Prometheus (swoją drogą kiepski i drogi), Systema robi tylko swoją wręcz legendarną czarną gumę. Edited September 1, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Pomogłeś- oczywiście masz rację- fioletowa to nie systema- jeżeli jednak chcę mieć długą lufę (typu 509) to zostawiam ten swój zero ewentualnie złotym środkiem jest cylinder typu 1 przy maksymalnie szczelnym układzie- i to jest najdłuższa lufa, którą może obsłużyć. Jeżeli chcę dalej mieć te swoje 363 to ponieważ teoretycznie układ jest szczelny- komora KA może być typu 2 ewentualnie 1 ale w życiu nie 0 Tyle zrozumiałem i mam nadzieję, że dobrze- Pozdrawiam i dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Szulikos Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Witam, Może mi ktoś napisać czy do BU guardera do m4 lepsza będzie precka 366mm Systemy czy 455mm KM Head? (nie wiem właśnie czy nie za długa do tego cylindra). Sprężyna m130 Systemy Z góry dzięki za odpowiedź;) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Witam, Może mi ktoś napisać czy do BU guardera do m4 lepsza będzie precka 366mm Systemy czy 455mm KM Head? (nie wiem właśnie czy nie za długa do tego cylindra). Sprężyna m130 Systemy Z góry dzięki za odpowiedź;) Między obiema lufami nie ma znaczącej różnicy w efekcie końcowym jaki ma dać lufa - celności. Jedyna rzeczą które obie lufy się od siebie odznaczają, jest taka, że KM Head'y są nie do zajechania - dlatego takową kupiłem. Po 100 tys cykli na KM masz lustro, przy czyszczeniu po każdym strzelaniu, na systemie to wygląda mnie różowo. Obsłuży BU twój takową lufę 455mm, ale ogólnie to polecam Prometheus'a - weź sobie tą 366mm i poczuj celność. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) I tutaj zaczną się wywody. Jedni polecą KM inni promyka. Sam trafiłem na felernego promyka więc bardziej polecam KM xD Edited October 26, 2009 by Dragunow Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) No właśnie tak jest, na forum często, a raczej praktycznie zawsze spotykamy się z subiektywnymi opiniami na temat różnych produktów, ludzi czy sytuacji. Ale niejeden potwierdzi, że lufy Promyka to chyba razem obok PDI najlepsze lufki jakie masowi producenci oferują na rynku. Promyk oferują lepszą celność porównując go do KMH, takie jest moje zdanie. Tak czy inaczej z cylindrów zeszliśmy na lufy, dajmy spokój offtop'owi ;-). Edited October 26, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Przedstawię moje doświadczenie z zabawą z cylindrami. Replika G36 CA w środku: -SP110 Guarder -Głowica tłoka i Cylinder typ 0 Guarder(BoreUp) -Głowica cylindra i dysza Classic Army(BoreUp) -Prowadnica sprężyny z łożyskowaniem -Dystanser Typu H Testowane na chrono, kulki 0.2 GoldenBall. Lufa 36cm 388-390Fps Po wyregulowaniu HP skupienie na AUTO całkiem dobre jak na tanie kulki 0.2 Lufa 51cm 410-413fps Więc przyrost mocy całkiem niezły Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Zestaw n-bore systema typ 1 i precka 470 na m130 systemy: 525 fps. Zestaw ten sam tylko cylinder typ zero i precka 590: 470 fps. Zakwalifikowany do dalszych testów ;-) . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) No poldi rekordy bijesz ;) Mi udało się na BU i M130 guardera przy 650mm uzyskać 490fps. Krótszej lufy prec nie miałem wolnej więc nie miałem jak sprawdzić na normalnej lufie. Teraz mam w czym innym ok 420fps na lufie 550mm i zestawie NB z cylindrem 0 i M110 guardera. Edited December 27, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Czytam, czytam i chylę czoła... nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo osiągi zależne są od właściwego zgrania dyszy, cylindra, lufy... Ja jestem na etapie budowania swojej drugiej AK74 (na bazie RK05 Boyi), mam póki co lufe KM 590 6,04 oraz sprężynkę Guardera M150. Jaki zestaw cylindra użyc do tej konfiguracji? Wart ozainwestować w BU? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Czytam, czytam i chylę czoła... nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo osiągi zależne są od właściwego zgrania dyszy, cylindra, lufy... Ja jestem na etapie budowania swojej drugiej AK74 (na bazie RK05 Boyi), mam póki co lufe KM 590 6,04 oraz sprężynkę Guardera M150. Jaki zestaw cylindra użyc do tej konfiguracji? Wart ozainwestować w BU? Warto, polecam tańszy i chyba jedyny płaski - czyli najgłośniejszy zestaw DF, kałach powinien być głośny :). Właściwie do 590 to tylko BU powinien iść. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Oto moje doświadczenia z M4 ICSa(właściwie już HK416) W środku: -BoreUp Guardera do M4 -Tłok DF z metalowymi zębami Precka 363mm Systemy+ Gumka systemy+ dystanser typu H Na SP120 420fps Na SP130 485-490fps Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) :-F Morderca szkieletów do M150 Guardera? :-F Wg nie jest to dobrym pomysłem, lepiej kupić Guardera. Możesz się jeszcze skusić na czeską prosukcję http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=664 Edit: Biper rozumiem że springi są Guardera? Jak tak to przy M130 zadowalający wynik ale przy M120 tragedia ;) Edited December 27, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 BU DF i V.3 to wcale nie takie złe zestawienie, roczny test w takim zestawieniu + M165 i szkielet stock boyi i wsio ok. V.3 dużo przetrzyma, oczywiście bez przesady ;) Ważne żeby przy mocnej sprężynie wszystko było szczelne, szkielet mniej w tedy dostaje po ...upie. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Przy m150 BU DF ze swoją metalową głowicą tłoka rozerwie szkielet. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Zapewne razem z body raniąc jednocześnie strzelca i wszystkich w promieniu 20m odłamkami repliki :P Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Widziałem parę V3 zajechanych przez BU DFa więc odradzam do sprężyn powyżej M130 ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Kicpa, nie chciałem się chwalić wynikiem, chodziło i raczej o to, zę zestaw n-bore typu zero mimo tego co piszą w opisie na asgshopie jest za mały dla lufy 590. Spójrz jak straszliwie obciął fpsy. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Ja wiem ;) Tak samo jest w moim przypadku cylinder BU typ 0 przy lufie 650mm nie wyrabia ;) Aż z ciekawości jak dorwę jakąś lufę 470mm włożę do mojej elki zamiast 550mm i zobaczę jakie będą wyniki. Edited December 27, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 szybkie pytanko bo mam mętlik w głwie po ostatnich postach. :) do lufy precki 509mm ( w m16a4) lepiej : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1061 czy: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1062 ? sprezyna m120 guarder'a bedzie uzyta ;] Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Do 509 produkt 1062 czyli zestaw do m16. O tym trąbimy od ładnych paru stron ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts