Mendi Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 (edited) Ta część, to nakrętka wkręcana. Zauważyłem, że w oryginalnych magach GHK nakrętka ta jest szara (i bardzo trudno się ją odkręca) a w magu z zestawu z ebairsoft jest czarna. Magi na GG są jeszcze dostępne w wielu sklepach a tu gdzie podałeś są drogie. Drogie jak drogie, wiem że można znaleźć taniej, ale na ebanned jest przesyłka na free. A tej zakrętki dolnej odkręcić nie mogę, pogłębiłem nacięcie, wszystko się kruszy, a zakrętka siedzi. Jak znajdę czas to przerobię ten mag na co2. @Gelayev mam 3 pytania odnośnie robienia kapsuł napełnianych i ich ładowania: - czy dawałeś jakiś uszczelniacz (klej, silikon) przy wkręcaniu przegwintowanej skorupy wentyla w kapsułę? - rozumiem, że w przetokę kapsuła jest wkręcana na gwincie, nie ma nieszczelności ? możesz podać wymiary przetoki? - jak się ma sprawa ciśnienia w butli (zwykle ok 160-180bar) do nabijania kapsuły (40-60bar), nie trzeba reduktora? Edited January 13, 2011 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Ponawiam prośbę o fotkę/ki tego miejsca, elementu do którego wkręca się komorę HU, w AKSU jest chyba inaczej także prosiłbym raczej użytkowników dłuższych AK. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 W aksu na body nakładana jest ta część - https://picasaweb.google.com/DanielSzegda/Aks74uGbb?authkey=Gv1sRgCJmE9uTcup7TpwE#5581335159653738962 Blokuje ona komorę hu (część wchodzi w specjalne nacięcie komory), śrubką przykręca się ja do body. Próbowałem założyć długi grip z ak74, ale nie pasował na tą część. Możliwe że potrzebne są jakieś przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) no raz na coś się przydam i dam obrazkową instrukcję montażu całego kitu slajdy, przepraszam za to ale dodało się tak że wszystkie zdjęcia są w przeciwną stronę więc trzeba oglądać od tyłu do przodu :wink: http://img708.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=ak74ugbbinstz22.jpg i cała galeria http://img708.imageshack.us/g/ak74ugbbinstz22.jpg/ Edited March 14, 2011 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Co prawda weszło aksu we, ale póki co szału nie ma, zwłaszcza że sporo części, jak to w we, pasuje od razu na ratechowe wymienić. Osobiście to wolałbym nowego kałaszka ghk, ale póki co mam takiego na starym systemie ghk. Magazynki co2 to niestety porażka, po kilku godzinach leżenia są puste z racji wielu nieszczelności na częściach magazynka, miałem 4 takie buble, żadne uszczelki nie pomagały. Kolega Bart (swoją drogą to polecam jego wyroby) wytoczył i nagwintował mi za grosze rurki i zatyczki na klucz 17mm, do tego założyłem zawory madbulla i mam teraz 5 magów ggaz (gdzie magazynek ggazowy ładowałem w czerwcu i nadal trzyma). Kałaszek gbb nadal na strzelankach jest ewenementem i chętnych do macania zawsze jest kolejka ;] Edited November 6, 2011 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 [CIACH] Teraz mam pytanie: Czy ktoś z was montował kurek z ostrej broni (palnej)? Wiem, że spust jest możliwy do ogarnięcia, ale czy kurek? Oraz czy ktoś naprawił właśnie zamek z wyłamanym gwintem uniemożliwiającym wypadnięcie dyszy? Z góry dziękuje za oferty na PW i odpowiedź na moje pytania :icon_smile: Pozdrawiam Oj, oj ;) /Otto Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 (edited) Jeśli pisząc gwint masz na myśli ten ząb w bc to tu masz fixa http://www.gasguns.i...hp?f=28&t=11979 angielski na poziomie gimbazy. Edited August 15, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Nie, chodzi mi o to: https://lh3.googleusercontent.com/z6NrVdfcacge7xQ25pieROmWAOJpEEVVu_F2k9pobcY=w816-h612-no Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Zerknij na to. Cały kit za śmieszne Pieniądze, w dodatku stalowy. Z tego co się dowiedziałem to jest to właśnie gen I www.ebairsoft.com/mobile/steel-made-ak74-blowback-modifiation-p-2488.html Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Wiem, widziałem, szkoda ze niedostępne nawet w 1 sztuce Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Witam! Możliwy jest w tej replice pełny skok zamka? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 nie Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 (edited) Spoko nie ma problemu. Takie pytanie. Komuś została może dysza od tej repliki? Edited August 21, 2015 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 (edited) Odpowiedź uzyskałem ale nadal będę drążył. Z tyłu repliki jest coś w rodzaju odbojnika. Gdyby to wyciąć? Edit: zdublowało mi wypowiedź. Edit 2: wstawiło mi "<p>" na początku. Edited August 21, 2015 by luki527 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Lesio, na PW z takimi rzeczami proszę. /Otto Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Czy wnętrze repliki jest stalowe? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Nie Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 A czy jest możliwość dokupienia stalowych części? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 A czy jest możliwość dokupienia stalowych części? Nie ma możliwości. Swego czasu ra-tech oferował suwadło stalowe i npasa - miałem je u siebie, bajka. Ale szybko rozleciał się ten cały młoteczek. Nawiercałem go i ratowałem ale i tak pękł. Dopiero Bart_a wyciął mi gdzieś laserem stalowy młoteczek, mniej więcej odpowiadający kształtem, a później to już sam dłubałem (kątówka, dremle, pilniki) aż wydłubałem. Gdzieś chyba mam jeszcze drugi młoteczek, do dłubania. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Mendi możesz jakas fotke wrzucic? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Swego czasu jak miałem kałacha od GHK to słyszałem, że można dopasować kurek od palnego. Największą bolączką pierwszej serii GHK był AEGowy hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Rumak, nie podpasujesz niestety, próbowałem, ale jest to praktycznie niemozliwe przez to ze kurek ma zbijac zbijak zaworu. Pracuje sam teraz na kompletnym stalowym spustem do kazdej wersji GHK. Cena mysle ze w granicach ja wiem 200-230zł za komplet spustu, kurka, zbijaka Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Największą bolączką pierwszej serii GHK był AEGowy hop-up. Chyba żartujesz? To jest największa zaleta - normalna guma g&g zamiast pierścioneczka jak w typowych gbb, a luf aegowych to pod dostatkiem wszędzie. Bólem mogła być jedynie dziadowska komora stockowa, która od drgań pękała. Ja miałem aluminiową od ra-techa. Mendi możesz jakas fotke wrzucic? Oczywiście, że mogę. Proszę... No chyba, że chodzi Ci o ten młoteczek: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts