Jurgen Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 O ile mi wiadomo to jeżeli już nosi się laryngofon/"headset" do radioli to pod hełmem, a nie na nim... Wygoda tutaj pozostaje kwestią drugo-, jeśli nie trzeciorzędną... Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Chodzi mi o mocowanie do pasków hełmu :D Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Masz dwie możliwości. Albo nosisz na tych standartowych paskach na głowie i na to hełm, albo wysuwasz całkim paski i wplatasz tam pasek helmu. Nie mam niestety zdjęć ani zestawu. Pamietam, że też myślałem długo, aż podpasowałem. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 No właśnie bawię się z zamontowaniem na hełm... kurde, bez działającego radia to trudne :D Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Sekunda, bo się pogubiłem :poddanie: Mówimy o tym zestwie, o którym pisał Danyboy: http://www.kpjung.de/bilder3/b_sem52slm.jpg Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Wolf chyba chodzi o ten laryngofon od SEM 52A, ponieważ jakoś nie widziałem aby kolega choisen chwalił się tym że dorwał wtyczkę do radia i przerabiał te słuchawki :P Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 No właśnie chodzi o laryngofon do SEM52SL A wtyczka prawdopodobnie będzie w lutym i rozpocznie się operacja przerabiania ;) Chyba jest tylko jeden sposób przyczepienia laryngofonu do hełmu. To te mały srebrny klips :/ Jeśli zaczepi się pozostałymi obejmami, słuchawka nie będzie przylegać ani do ucha ani do gardła :/ Ale i tak pewnie będę nosił na tym firmowym zawieszeniu ;) Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 (edited) Witam! Namiar na sklep gdzie można zakupić wtyczki: sklep@dw-electronics.com Telefon: 22 723 00 60 Biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 16.00. ul. Dworcowa 64 05-820 Piastów Wtyczki są kątowe i kosztują 35zł/szt. Najlepiej kontaktować się z gościem mailowo. Edited February 7, 2010 by Sfora_Goose Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Co znaczy, ze wtyczki sa "kątowe"? Że wyglądają jak kolanka? Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Co znaczy, ze wtyczki sa "kątowe"? Że wyglądają jak kolanka? Wychodzi na to, że tak. Osobiście dla mnie kształt wtyczki nie ma znaczenia i zamierzam na dniach zamówić jedną na próbę. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 A tak z ciekawości. W czym chcesz zmieniać wtyczkę? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Kątowe NF7 lub NF10 to nie nowość ale rzadkość ;-) http://www.schaltbau-gmbh.com/downloads/A_58e.pdf Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 A tak z ciekawości. W czym chcesz zmieniać wtyczkę? Myślałem nad zestawem Bowman'a ale wacham się nad czymś kontaktowym ;-) Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Witam. Mam radiostacje SEM-52A. Macie może jakieś zdjęcie, albo jakieś inne materiały na temat w jaki sposób umocować headset (tzw. świńskie ucho) na głowie? Szukałem na wmasg i w internecie, ale nie znalazłem niestety. Ma jeszcze jedno pytanie. W jaki sposób ten headset zbiera dźwięk? Jedyne co przychodzi mi na myśl to że zbiera drgania z kości policzkowej. Bo część która wygląda na mikrofon, wypada akurat na kości policzkowej. Czy w jakiś inny sposób? Edited January 27, 2012 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Witam, dokładnie tak jak mówisz, zbiera drgania z policzka. Jakość mowy nie jest jednak rewelacyjna, wręcz słaba. Sposób noszenia tego zestawu wygląda następująco: Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 orientuje się ktoś może co za słuchaweczkę z mikro ma ten fern? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Wygląda na NB 2000 Imtradexa, ale pewien nie jestem: Ronin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts